Idén karácsonykor

45 020

könyvet gyűjtöttünk össze

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki könyvadományaival segített szebbé tenni több ezer gyerek karácsonyát. Az összegyűlt könyveket még az ünnepek előtt eljuttatjuk olyan intézményekhez, ahol 3-18 éves gyerekeknek tudunk általuk segíteni.

Libri Mesepontokra hozott gyerekkönyveket több mint 60 intézménybe, rászoruló és beteg gyerekeknek visszük el még karácsony előtt a ME-SE-KŐ és a a Jobb Veled a Világ Alapítványok segítségével.

Libri Mesepontok az országban

Libri Mesepontok

Országszerte 30 gyűjtőponton várjuk könyvadományaikat. Könyvesboltjainkban és bevásárlóközpontokban kihelyezett Mesepontjaink november 5. és december 9. között gyűjtik össze a nagyközönség által felajánlott könyveiket, amelyeket így még karácsony előtt el tudunk juttatni a gyerekekhez. Keresse az önhöz legközelebb eső Libri Mesepontot a fenti térképen!

Akik a meséket várják

Az összegyűlt könyvadományokat a Mesekő Alapítvány segítségével olyan intézményekhez juttatjuk el, ahol rászoruló, hátrányos helyzetű vagy beteg gyerek számára varázsoljuk szebbé velük a karácsonyi ünnepet. Célunk, hogy minél több iskolába, könyvtárba, gyermekkórházba és nevelőotthonba vihessük el az olvasás örömét. A könyvadományban részesülő intézmények listáját ide kattintva érheti el.

Libri Mesejegy

Ha bankkártyával fizet webáruházunkban, adománygyűjtő programunkban 2018. november 12-től online is részt vehet. A megrendelés befejezése előtt lehetősége van Libri Mesejegyet vásárolni 200, 500 vagy 2000 forint értékben. Az így befolyt összeget további könyvadományokra fordítjuk, amelyeket a Libri Mesepontokon összegyűlt könyvekkel együtt juttatunk el a gyerekekhez.

Programunkról

Miután 2018-ban a Libri több gyerekkórházban, illetve kórházi gyerekosztályokon is létrehozott olvasósarkokat az ott lábadozók számára, úgy döntöttünk, hogy további lépéseket teszünk azért, hogy minél több gyerekhez juttathassuk el az olvasás élményét. Karácsonyi adománygyűjtő programunkban az olvasóközönség által felajánlott könyvekkel és a Libri 3000-nél is több könyvajándékával további kórházak, iskolák, nevelőotthonok könyvtárát szeretnénk megújítani, bővíteni.

Milyen könyveket várunk?

Adománygyűjtő programunkban azokat a könyveket várjuk, amelyek megfelelnek a 3-18 éves korosztálynak, és jó állapotban vannak. Hozzon el ezek közül legalább hármat a Libri Mesepontok bármelyikéhez! Lehetnek köztük mesekönyvek, lapozgató és foglalkoztató kiadványok, színezők, ifjúsági regények és ismeretterjesztő könyvek is, hogy minden gyerek találhasson köztük életkorának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányokat.

Együttműködő partnereink

A Mentálhigiénés Segítő Központ preventív és innovatív módszerekkel dolgozik Magyarország mentálhigiénés állapotának javítása érdekében, a művészetek segítségével, művészek bevonásával. Továbbá árva és elárvult tinédzsereket, fiatalokat is segítünk az egész országban az úgynevezett Seven Point rendszer alapján.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK is igazolta, és amely mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt, a szülők bevonására is lehetőséget nyújt.