Programunkról

A Libri adományozási programját azért hoztuk létre 2016-ban, mert szeretnénk, ha minél többen mondhatnák el, hogy a könyvek és a kultúra része az ő mindennapjaiknak is. Olyan gyermekjóléti, karitatív és közhasznú szervezetek támogatását tűztük ki célul, melyek önerőből nehezen boldogulnak. Munkájukat az adománygyűjtés mellett könyvcsomagokkal és kulturális program szervezésével is szeretnénk segíteni.

2016-ban kezdtünk el olyan gyermekjóléti szolgálattal foglalkozó, Magyarországon nyilvántartásba vett egyesületeket és alapítványokat támogatni, amelyek önerőből kevésbé képesek a boldogulásra, társadalmi hasznuk azonban megkérdőjelezhetetlen, hiszen a gyerekek szociális és kulturális támogatása közös célunk. Adományozási programunk keretei között lehetőséget biztosítunk mind a libri.hu látogatóinak, mind a segítségre szorulóknak, hogy a libri.hu oldalon támogatást nyújthassanak, illetve kaphassanak. A támogatásban részesülő szervezet kiemelt felületeket kap a libri.hu oldalon, ahol weboldalunk látogatói fél éven át, adományjegyek megvásárlásával támogathatják az alapítványt.

A programunk elindítása óta eltelt évek során együttműködtünk többek között a Szurikáta Alapítvánnyal, amely a diabéteszes gyermekeket segíti abban, hogy minél kevesebb nehézséggel járjon számukra betegségük kezelése a mindennapokban. Támogattuk továbbá a TérTáncKoncert elnevezésű projektet – Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar karitatív programját, amely hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok segítését és minél sikeresebb integrációját tűzte ki céljául. 2020 első felében a Magyar Kórházszövetség munkáját igyekeztünk segíteni, ősztől pedig a fiatal autista felnőttek lakhatásával és művészetterápiájával foglalkozó Autustic Art Alapítványt.

Jelenlegi partnerünk az Autistic Art Alapítvány

Az Autistic Art Alapítvány 11 autista lakóotthont támogat. Célunk, hogy egy napon minden autista társunk, aki önálló életvitelre nem képes, kerüljön lakóotthonban. Az alapítvány közreműködik az önálló életvitelre nem vagy csak korlátozottan alkalmas, autizmussal élő fiatalok lakóotthoni elhelyezését, fejlesztését, társadalmi integrációját és egészségügyi felügyeletét biztosító,11 civil fenntartású lakóotthon támogatásában, a működésükhöz szükséges személyi és tárgyi feltételek pénzügyi igényeinek biztosításában.

ADOMÁNYJEGY

Támogassa adományával a Autistic Art Alapítvány munkáját! Az adományjegyek minimális összege 200 Ft.

Adományjegy

Végösszeg: 0 Ft

Kérjük, jelentkezzen be az adományozáshoz!

Belépés
ChatBot