A Libri adományozási programját azért hoztuk létre a tavalyi évben, mert szeretnénk, ha minél több gyerek mondhatná el, hogy a könyvek és a kultúra része az ő mindennapjainak is. Kiemelt partnereinkkel közösen olyan gyermekjóléti szervezetek támogatását tűztük ki célul, melyek önerőből nehezebben boldogulnak. Munkájukat az adománygyűjtés mellett Libri könyvcsomaggal és egy kulturális programmal szeretnénk segíteni.

2016-ban pályázatot hirdettünk olyan gyermekjóléti szolgálattal foglalkozó, Magyarországon nyilvántartásba vett egyesületek és alapítványok számára, melyek önerőből kevésbé képesek a boldogulásra, viszont társadalmi hasznosságuk megkérdőjelezhetetlen, hiszen a gyerekek szociális és kulturális támogatása közös célunk. Adományozási programunk keretei közt lehetőséget nyújtunk mind a libri.hu látogatóinak, mind a segítségre szorulóknak, hogy a libri.hu oldalon támogatást nyújthassanak, illetve kaphassanak. A pályázat nyertese könyvcsomagot és kiemelt felületet kap a libri.hu oldalon, ahol weboldalunk látogatói 200 Ft-os adományjegyek megvásárlásával támogathatják a nyertes alapítványt fél éven át.

A pályázat tavalyi nyertese a Szurikáta Alapítvány volt.


Az idei nyertes

Idén is több pályázatot kaptunk, a döntés nem volt könnyű. Szakmai bizottságunk döntésének értelmében a Libri 2017-es Adományozási programjának nyertese az Autistic Art Közhasznú Alapítvány.

Az alapítvány tevékenységének fő célcsoportját azok a fiatal autista felnőttek jelentik, akik az iskolaköteles kor betöltése után kikerülnek az oktatási rendszerből és önálló életvitelre nem, vagy csak korlátozottan képesek. A szervezet célja, hogy a többnyire szülői kezdeményezéssel létrejött, civil fenntartású, autistákat ellátó lakóotthonok és családias otthonok fennmaradását támogassa, működésükben és ellátási tevékenységükben segítse ezeket. Ezen kívül képzőművészeti foglalkozásokat tart tehetséges autista fiataloknak, akiknek műveiből az alapítvány kiállításokat is szervez.

Hogyan történik az adományozás?

A nyertes szervezet fél éven keresztül lehetőséget kap arra, hogy a libri.hu oldal látogatói adományjegyek megvásárlásával támogassák őket.

A lenti „Adományjegy” panel segítségével kiválaszthatja, hogy mekkora összeggel szeretné segíteni az alapítvány munkáját. Az adományjegyek minimális összege 200 Ft, ami 200 Ft-os lépcsőkkel tetszés szerint növelhető.

Adományjegy

Sajnos, ebben a pillanatban nem lehetséges adományozni a Libri webáruházában!