A Libri adományozási programját azért hoztuk létre 2016-ban, mert szeretnénk, ha minél több gyerek mondhatná el, hogy a könyvek és a kultúra része az ő mindennapjainak is. Olyan gyermekjóléti szervezetek támogatását tűztük ki célul, melyek önerőből nehezen boldogulnak. Munkájukat az adománygyűjtés mellett Libri könyvcsomaggal és egy kulturális program megszervezésével szeretnénk segíteni.

2016-ban kezdtünk el olyan gyermekjóléti szolgálattal foglalkozó, Magyarországon nyilvántartásba vett egyesületeket és alapítványokat támogatni, amelyek önerőből kevésbé képesek a boldogulásra, társadalmi hasznuk azonban megkérdőjelezhetetlen, hiszen a gyerekek szociális és kulturális támogatása közös célunk. Adományozási programunk keretei között lehetőséget biztosítunk mind a libri.hu látogatóinak, mind a segítségre szorulóknak, hogy a libri.hu oldalon támogatást nyújthassanak, illetve kaphassanak. A támogatásban részesülő szervezet kiemelt felületeket kap a libri.hu oldalon, ahol weboldalunk látogatói fél éven át támogathatják az alapítványt.

Az első évben a Szurikáta Alapítvánnyal működtünk együtt, amely a diabéteszes gyermekeket segíti abban, hogy minél kevesebb nehézséggel járjon számukra betegségük kezelése a mindennapokban. Tavalyi partnerünk pedig az Autistic Art Közhasznú Alapítvány volt, ami autista felnőtteknek igyekszik élhető és családias otthont biztosítani. Emellett az alapítvány művészeti foglalkozásokat is tart tehetséges autista fiataloknak.

Két sikeres év után 2018-ban ismét együttműködünk egy karitatív szervezettel.


2018-as partnerünk

Az idei évben a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert elnevezésű projektjét támogatjuk.

A program hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok segítését és minél sikeresebb integrációját tűzte ki céljául. A Fesztiválzenekar a zene és a mozgás közösségszervező erejét kihasználva kovácsolja egységgé a sokféle környezetből és társadalmi csoportból származó gyerekeket, így teremtve lehetőséget számukra a sikeres életkezdéshez.

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2015-ben indította útjára a programot, amely egyszerre szól zenéről, táncról, az egymás iránt érzett felelősségről, toleranciáról és tiszteletről.

A budapesti Hősök Terén minden évben, a Fesztiválzenekar élő zenei kíséretére táncolhatnak azok a roma és nem roma, szegényebb és jobb anyagi körülmények között élő gyerekek, akik előtte hónapokig együtt készülnek erre az alkalomra. Ezek a gyerekek regionális találkozók, készségfejlesztő táborok és egy intenzív próbaidőszak során kapnak lehetőséget arra, hogy jobban megismerkedhessenek egymással, megtapasztalják a zene és a mozgás közösségszervező erejét, valamint az egymás iránti bizalom és az együttműködés fontosságát.
Hogyan történik az adományozás?
A szervezet fél éven keresztül lehetőséget kap arra, hogy a libri.hu oldal látogatói adományjegyek vásárlásával támogassák a szervezetet.
Az adományjegyek minimális összege 200 Ft, amely 200 Ft-os lépcsőkkel a vásárló tetszése szerint bővíthető.
Továbbá a webáruházunkban történő megrendelések véglegesítésekor vásárlóink az összeg felkerekítésével is hozzájárulhatnak a program sikeréhez.

Támogassa ön is a TérTáncKoncert projektet, tegyünk együtt a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért!

Adományjegy

Végösszeg: 0 Ft

Kérjük, jelentkezzen be az adományozáshoz!