Országszerte várjuk a gyerekkönyveket

A Libri 2018-as karácsonyi programjában az olvasók több mint 45 000 könyvadománnyal járultak hozzá ahhoz, hogy minél több gyermekintézményhez, hátrányos helyzetű, illetve beteg gyerekhez jusson el az olvasás és a mesék élménye.

A program minden várakozáson felüli sikere meggyőzött minket arról, hogy érdemes tovább folytatni a munkát, így mostantól állandó adománypontok várják azokat a gyerekkönyveit, amelyekre már nincs szüksége, és szívesen továbbadná őket kórházak gyermekosztályai számára. Hozzon legalább egy gyerekkönyvet a Libri Mesepontok bármelyikéhez, mi pedig megajándékozzuk egy kedvezménykuponnal.

A Libri Mesepontok az alábbi könyvesboltokban várják könyvadományait:

  • Libri Allee Könyvesbolt (Budapest, Váli u. 3.)
  • Libri Duna Plaza Könyvesbolt (Budapest, Váci út 178.)
  • Libri Debrecen Könyvesbolt (Fórum, I. emelet)
  • Libri Kecskemét Malom Könyvesbolt (Korona u. 2.)
  • Libri Pécs Plaza Könyvesbolt (Megyeri út 76.)
  • Libri Győr Plaza Könyvesbolt (Vasvári P. út 1/a)
  • Libri Szeged Árkád Könyvesbolt (Londoni krt. 3.)

Milyen könyveket várunk?

Adománygyűjtő programunkban olyan könyveket várunk, amelyek megfelelnek a 3-18 éves korosztálynak, és jó állapotban vannak. Lehetnek köztük mesekönyvek, lapozgató és foglalkoztató kiadványok, színezők, ifjúsági regények és ismeretterjesztő könyvek is, hogy minden gyerek találhasson köztük életkorának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányokat.

A Libri mesepontok

Adománypontjaink országszerte hét Libri Könyvesboltban várják a könyveket. A Libri Mesepontok a tavaly karácsonykor már megismert könyvgyűjtő állványok, amik megújult külsővel várják az adakozni vágyókat. Mielőtt leadja könyvadományait a Libri Meseponton, kérjük, hogy keresse meg egy kollégánkat a boltban, hogy könyveit regisztrálhassuk és méltóképp megköszönhessük.

Hová kerülnek könyvadományai?

Könyvadományai azokhoz a kórházi gyermekosztályokhoz és gyermekkórházakhoz kerülnek, ahol a Libri 2018-tól kezdve folyamatosan alakít ki olvasósarkokat az ott lábadozó gyerekek és szüleik számára. Az olvasósarkokban kényelmes és barátságos környezet, valamint több száz mesekönyv, foglalkoztató és lapozgató várja azokat, akik néhány percre vagy órára szeretnék képzeletben maguk mögött hagyni a kórház ridegségét.

A Libri 2018 óta működő kórházi olvasósarkairól itt tájékozódhat bővebben.