Országszerte várjuk a gyerekkönyveket

Megújult és kibővült a Libri könyvadománygyűjtő programja

Három új könyvesboltunkban várják kinőtt gyerekkönyveit a Libri Mesepontok! Ha vannak olyan gyerekkönyvek a polcán, amikre már nincs szüksége, de szívesen továbbadná őket kórházak gyermekosztályai számára, hozza el őket bármelyik Meseponthoz, mi pedig megajándékozzuk egy kedvezménykuponnal.

A Libri 2018-as karácsonyi programjában az olvasók több mint 45 000 könyvadománnyal járultak hozzá ahhoz, hogy minél több gyermekintézményhez, hátrányos helyzetű, illetve beteg gyerekhez jusson el az olvasás és a mesék élménye. A program minden várakozáson felüli sikere meggyőzött minket arról, hogy érdemes tovább folytatnunk a munkát, így most már állandó adománypontok várják a gyerekkönyveket.

A Libri Mesepontok az alábbi könyvesboltokban várják könyvadományait február 1. és december 6. között:

  • Libri Allee Könyvesbolt (Budapest, Váli u. 3.)
  • Libri Duna Plaza Könyvesbolt (Budapest, Váci út 178.)
  • Libri Debrecen Könyvesbolt (Fórum, I. emelet)
  • Libri Kecskemét Malom Könyvesbolt (Korona u. 2.)
  • Libri Pécs Plaza Könyvesbolt (Megyeri út 76.)
  • Libri Győr Plaza Könyvesbolt (Vasvári P. út 1/a)
  • Libri Szeged Árkád Könyvesbolt (Londoni krt. 3.)

Új Mesepontjaink:

  • Libri Savaria Plaza Könyvesbolt (Szombathely, Körmendi út 52-54.)
  • Libri Alba Plaza Könyvesbolt (Székesfehérvár, Palotai út 1.)
  • Libri Miskolc Plaza Könyvesbolt (Miskolc, Szentpáli u. 2-6.)

Milyen könyveket várunk?

Adománygyűjtő programunkban olyan könyveket várunk, amelyek megfelelnek a 3-18 éves korosztálynak, és jó állapotban vannak. Lehetnek köztük mesekönyvek, lapozgató és foglalkoztató kiadványok, színezők, ifjúsági regények és ismeretterjesztő könyvek is, hogy minden gyerek találhasson köztük életkorának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányokat.

A Libri mesepontok

Adománypontjaink országszerte tíz Libri Könyvesboltban várják a könyveket. A Libri Mesepontok a 2018 karácsonyán már megismert könyvgyűjtő állványok, amik megújult külsővel várják az adakozni vágyókat. Mielőtt leadja könyvadományait a Libri Meseponton, kérjük, hogy keresse meg egy kollégánkat a boltban, hogy könyveit regisztrálhassuk és méltóképp megköszönhessük.

Hová kerülnek könyvadományai?

Könyvadományai azokhoz a kórházi gyermekosztályokhoz és gyermekkórházakhoz kerülnek, ahol a Libri 2018-tól kezdve folyamatosan alakít ki olvasósarkokat az ott lábadozó gyerekek és szüleik számára. Az olvasósarkokban kényelmes és barátságos környezet, valamint több száz mesekönyv, foglalkoztató és lapozgató várja azokat, akik néhány percre vagy órára szeretnék képzeletben maguk mögött hagyni a kórház ridegségét.

A Libri 2018 óta működő kórházi olvasósarkairól itt tájékozódhat bővebben.

ChatBot