Fizetés és szállítás

Megrendelés lépései

 1. Tegye a megvásárolni kívánt tételeket a kosarába, majd kattintson a „Pénztár” gombra az oldal jobb felső sarkában.
 2. A „Kosár tartalma” dobozban, tudja változtatni az egyes tételek mennyiségét.
 3. Lépjen be vagy rendelése folytatásával hozza létre regisztrációját a megrendeléshez.
 4. Ezután válasszon átvételi módot a három lehetőség közül a megfelelőre kattintva.
 5. Házhoz szállítás esetén töltse ki, illetve ellenőrizze a szállítási címet a „Szállítási adatok” menüpontban. Ha a számlázási adatok eltérnek a szállítási adatoktól, azt is itt kell módosítania.
  Rendszerünk automatikusan felkínálja az előző rendelés során rögzített paramétereket és adatokat. Természetesen van lehetősége változtatni minden adatán a "Módosítás" gombra kattintva.
  További szállítással, átvétellel kapcsolatos információkat és megjegyzéseket itt adhat meg munkatársainknak és futárszolgálatunk számára.
 6. Csak futáros és Pick Pack Pontos átvétel esetén szükséges megadni a fizetés módot a "Tovább" gombra kattintva, bolti átvétel esetén bankkártyával és készpénzzel egyaránt fizethet.
 7. A „Kedvezmények” menüpontban érvényesítheti kupon és/vagy törzsvásárlói kedvezményét.
 8. Ezután összesítjük - az Ön által választott termékeket, a fizetendő végösszeget, a szállítási határidőt, az elfogadásra került kedvezményeket valamint az átvételi és fizetési módot tartalmazó - megrendelés részleteit. A „Megrendelés véglegesítése” gombbal fejezheti be és adhatja le rendelését.

Megrendelésének alakulását figyelemmel kísérheti oldalunkon a „Rendeléseim” menüpontban.
Megrendeléséről rendszerünk 48 órán belül automatikus visszaigazolást küld. Amennyiben a visszaigazolás nem érkezik meg, Ön mentesül az ajánlati kötöttség alól.

Fizetési feltételek

Fizetés a helyszínen

Libri üzletekben: Megrendelését az átvételkor fizetheti készpénzzel, bankkártyával és/vagy ajándékkártyával.
Házhozszállítás: Megrendelését az átvételkor kizárólag készpénzzel fizetheti. A futárszolgálat bankkártyát és ajándékkártyát nem tud elfogadni.
Pick Pack Pont üzletekben: Megrendelését az átvételkor fizetheti készpénzzel és bankkártyával. Ezen átvételi pontokban ajándékkártyáját nem tudják elfogadni.

Online bankkártyás fizetés

A megrendelt könyv(ek) árát, valamint a szállítás díját Ön a megrendeléskor fizeti ki bankkártyájával. A kiválasztott könyvek megrendelése után Ön az OTP Bank weblapjára kerül, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak minősített, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "bankártyás fizetés" feliratra kattintsanak, majd az OTP Bank fizetési szerverén a kártya számát és lejárati dátumát megadják.

PayPal fizetés

Mi az a PayPal? A PayPal a legbiztonságosabb internetes fizetési mód!
A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni ill. továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához. Egyszerű, gyors, biztonságos, népszerű, olcsó, hasznos és elterjedt

Hogyan történik egy fizetés?
Amikor a webáruházunkban kiválasztott terméket/termékeket szeretné kifizetni, a fizetés utolsó fázisában átléptetjük a PayPal oldalára, ahol két lehetősége van:

 1. Ha már rendelkezik PayPal fiókkal, csak be kell lépnie PayPal felhasználói nevével (ez az e-mail címe) és jelszavával, majd a fizetés részleteinek áttekintése után jóvá kell hagynia azt.
 2. Ha még nem rendelkezik PayPal fiókkal, akkor először létre kell hoznia egyet. PayPal fiók létrehozásakor néhány alapadaton felül dombornyomásos bankkártyájának adatait kell megadni! Amennyiben arra kíváncsi, hogy hogyan lehet egy PayPal felhasználói fiókot létrehozni, kattintson a www.paypal.com oldalra.

PayPal fiók létrehozásakor bankkártyája adatait nyugodtan megadhatja, hiszen a bankkártyához tartozó számlát a PayPal csak akkor terheli meg, ha PayPal egyenlege nem nyújt fedezetet a kívánt szolgáltatás kifizetéséhez.

Szállítási feltételek

Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is. A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, Ön tehát azt az árat fizeti, amelyet megrendeléskor lát az oldalon. A vételár kiegyenlítése az alábbi módokon történhet, ezek között szabadon kiválaszthatja, hogy az Ön számára melyik a legkényelmesebb:

Személyes átvétel a Libri üzleteiben

Ingyenesen átveheti megrendelését a Libri bármelyik budapesti vagy vidéki üzletében, akár már 1 db könyv esetén is.
A megrendelt könyv(ek) a Libri üzletek bármelyikében átvehető(k). Ebben az esetben természetesen nem számítunk fel szállítási költséget. Az átvétel helyszínéül kiválasztott üzletet a megrendelés során lehet megjelölni. Fizetéskor felhasználhat ajándékkártyát, illetve fizethet készpénzben vagy bankkártyával.
Kérjük, várja meg, amíg az üzlet felveszi Önnel a kapcsolatot, ha a megrendelt könyvek átvehetők! Bolti átvétel esetén minden esetben a kiválasztott üzlet tud felvilágosítást nyújtani a rendelés státuszáról!

Belföldi házhozszállítás

A megrendelt könyveket a hatályos adatvédelmi szabályzatunkban felsorolt futárszolgálatok útján fogjuk eljuttatni Önnek. A szállítást ténylegesen teljesítő futárszolgálat kiválasztásának joga Társaságunkat illeti meg, amelynek személyét a szállítási értesítőben fogjuk feltüntetni. A megrendeléseket a futárszolgálat munkatársai előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítják ki. Amikor a csomagot a futárszolgálatnak átadjuk, e-mail-ben értesítjük Önt a részletekről. A házhoz szállítás díja a vásárolt könyvek értékétől függően:

Házhoz szállítás díja 2018. április 16-tól:
 • 0-3.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 990 Ft szállítási költség
 • 4.000-6.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 890 Ft szállítási költség
 • 7.000-8.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 690 Ft szállítási költség
 • 9.000 Ft fölött
 • ingyenes

  A szállítási költség minden esetben a ténylegesen kiszállított árumennyiség alapján kerül megállapításra.

  Belföldi házhozszállítás esetén választhat utánvétes és online bankkártyás fizetés között.

  Amennyiben a kézbesítés idejére vonatkozó további megjegyzést, pontosítást szeretne kérni, a megrendelőlap megjegyzés rovatában ezt megteheti.

  Fontos: a futárszolgálat kiszállítás előtt nem telefonál, sikertelen kézbesítés esetén azonban értesítést hagynak, illetve a rendelésben megadott telefonszámon felveszik vásárlóinkkal a kapcsolatot, hogy egy konkrét időpontot megbeszéljenek. A kézbesítés napközben H-P: 8:00-17:00 óra között történik!

  Külföldi házhozszállítás

  Ha Ön külföldről vásárol, akkor sem kell lemondania a kényelemről és a gyorsaságról!
  Külföldi vásárlóinknak a könyv(ek) vételárát és a szállítási költséget előre kell kiegyenlítenie, online bankkártyás vagy MasterCard® Mobile fizetéssel. A szállítást az Európai Unió országainak többségébe a UPS futárszolgálat végzi, a szállítási idő 2-5 munkanap közé esik a konkrét célországtól függően. Az EU-n kívüli országokba a UPS elsőbbségi szolgáltatásával szállítunk, mely rendkívül gyors kiszolgálást tesz lehetővé. A fuvardíj súlyfüggő - rendszerünk online módon kalkulálja és Ön a vásárlás befejezésekor hagyhatja jóvá. Az esetlegesen felmerülő vámköltségeket a szállítási költség nem tartalmazza, így azt a csomag átvételekor kell kiegyenlíteni. A csomag kiszállítását a futárszolgálattól kapott e-mailek segítségével követheti nyomon.

  Átvétel Posta Ponton

  Az ország legkiterjedtebb kézbesítési hálózatával állunk rendelkezésére. Rendelését már több mint 2500 Posta Ponton és 125 MOL kúton is átveheti. A Magyar Posta 2014-től már Csomagautomaták kihelyezésével is hozzájárul ahhoz, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben juthasson hozzá webes rendeléseihez. Ráadásul számos helyen nemcsak készpénzzel, hanem kényelmesen, bankkártyájukkal is fizethetnek. A küldeményt a Libri által küldött visszaigazoló e-mailben szereplő a rendelés azonosító számának megadásával veheti át. A vételárat az oldalon online bankkártyás, vagy MasterCard® Mobile fizetéssel, vagy a helyszínen készpénzben tudja kiegyenlíteni. Ezeken az átvételi pontokon nincs lehetőség ajándékkártyával és utalvánnyal fizetni!

  Átvételi költségek a Posta Pontokon 2018. április 16-tól:
 • 0-3.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 990 Ft átvételi költség
 • 4.000-6.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 790 Ft átvételi költség
 • 7.000-8.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 590 Ft átvételi költség
 • 9.000 Ft fölött
 • ingyenes

  Átvétel Pick Pack Pontban

  Az ország számos városában megtalálható több mint 400 Pick Pack Pont üzletben - frekventált helyeken megtalálható Inmedio és Relay hírlapüzletek, valamint OMV és Avanti töltőállomások - Ön személyesen is átveheti az oldalon leadott megrendelését. Az átvétel időpontjáról e-mailben értesítjük kedves Vásárlónkat. A megrendelés leadásakor az üzletlistából kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső Pick Pack Pontot. A küldeményt a Libri által küldött visszaigazoló e-mailben szereplő a rendelés azonosító számának megadásával veheti át. A vételárat az oldalon online bankkártyás, vagy MasterCard® Mobile fizetéssel, vagy a helyszínen készpénzben tudja kiegyenlíteni. Ezeken az átvételi pontokon nincs lehetőség ajándékkártyával és utalvánnyal fizetni!

  Átvételi költségek a Pick Pack Pontokban 2018. április 16-tól:
 • 0-3.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 990 Ft átvételi költség
 • 4.000-6.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 790 Ft átvételi költség
 • 7.000-8.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 590 Ft átvételi költség
 • 9.000 Ft fölött
 • ingyenes

  Különböző szállítási határidejű termékek

  A kiválasztott könyvek melletti adatlapon minden esetben feltüntetjük, hogy milyen szállítási határidővel tudjuk elküldeni. A határidő attól függ, hogy a termék rendelkezésre áll-e a Libri raktárában. Ha igen, akkor 1-3 munkanapon belül vállaljuk a szállítást. Ha a kiválasztott könyv csak bolthálózatunkban elérhető vagy antikvár kötet, akkor jellemzően 4-8 munkanap alatt jut hozzá megrendeléséhez. Ha eltérő szállítási idejű új könyveket, CD-ket és DVD-ket rendel együtt, a szállítás mindig a magasabb elérhetőségi idő alapján történik. Ha különböző forrásokból származó új, antikvár, előrendelhető és/vagy könyvkeresős könyvek kerülnek egy rendelésbe, a rendelést automatikusan több részre bontja rendszerünk és több csomagban szállítjuk ki. Ebben az esetben csomagonként külön szállítási költség nem kerül felszámításra.

  Előrendelt könyvek

  Az előrendelhető könyveket mindig akkor tudjuk szállítani, amikor azok beérkeztek a Librihez. Ennek okán, vásárláskor minden előrendelhető könyvet külön megrendelésként rögzítünk, így Ön a lehető legkorábban jut hozzá a megrendelt tételekhez. A kosár szétbontása teljesen automatikus, ezzel Önnek nem kell foglalkoznia.

  Előrendelhető könyvek rendelése esetén a szállítási díj mind bolti, mind pedig futáros megrendelés esetén 0 Ft, függetlenül a megrendelt könyvek mennyiségétől. Az előrendelhető könyvek ára - az ingyenes szállítás miatt - nem számít bele a szállítási költség számításba.

  A kosarában szereplő termékek végösszege magában foglalja az előrendelt könyvek árát is. Előfordulhat, hogy egy könyvet a kiadó a tervekkel ellentétben nem jelentet meg, ilyen esetben a könyvet tartalmazó rendelést töröljük a vásárló tájékoztatása mellett.