Fizetés és szállítás
(Hatályos 2024.05.06-tól)


Megrendelés lépései

 1. Tegye a megvásárolni kívánt tételeket a kosarába, majd kattintson a „Pénztár” gombra az oldal jobb felső sarkában.
 2. A megjelenő „Kosár áttekintése” menüben kattintson a „Tovább a kosárhoz” gombra.
 3. A Kosár oldalon, tudja változtatni az egyes tételek mennyiségét és itt érvényesítheti kuponját és/vagy törzsvásárlói kedvezményét. A „Tovább” gombra kattintva léphet a rendelési folyamat következő pontjához.   
 4. Amennyiben még nincs bejelentkezve oldalunkon a rendelési folyamat 1. pontjánál (Belépés) bejelentkezhet, regisztrálhat vagy rendelése leadását folytathatja vendégként (regisztráció nélkül).  Amennyiben már korábban bejelentkezett, ez a lépés kimarad.
 5. A rendelés 2. pontjánál, az Átvételi adatok résznél válassza ki a leginkább megfelelő átvételi módot, ami lehet Személyes átvétel (Libri Könyvesbolt), Házhoz szállítás, illetve Átvételi pont (Pick Pack Pontok, PostaPontok) vagy csomagautomata. Amennyiben virtuális termék (e-könyv, e-hangoskönyv) szerepel a kosárban, ez a lépés kimarad. Ha korábban már rendelt oldalunkon, rendszerünk automatikusan felkínálja az előző rendelés során rögzített paramétereket és adatokat, amelyeket természetesen van lehetősége módosítani.
  • Válassza ki az átvételi pontot vagy töltse ki a szállítási címadatokat, adjon meg értesítési telefonszámot, amennyiben szükséges szállítási megjegyzést, majd kattintson a „Tovább” gombra.
 6. A rendelés 3. pontjánál (Számlázás és fizetés) tudja kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő fizetési módot, illetve itt tudja megadni a számlázási adatokat. Amennyiben korábban már rendelt oldalunkon, rendszerünk automatikusan felkínálja az előző rendelés során rögzített paramétereket és adatokat, amelyeket természetesen itt is van lehetősége módosítani.
  • Válasszon fizetési módot, ami oldalunkon lehet utánvétes fizetés (Fizetés átvételkor), online fizetés (SimplePay felületén keresztül), illetve PayPal. Ajándékkártyás fizetés kiválasztására szintén itt van lehetőség.
  • Csak futáros és átvételi pontos szállítás választása esetén szükséges megadni a fizetési módot, Libri bolti átvétel esetén üzletünkben fizethet bankkártyával, készpénzzel, ajándékkártyával rendelése átvételekor.
  • A fizetési mód kiválasztása után tudja megadni a számlázási adatokat, és amennyiben szükséges adószám megadására is van lehetőség. Az adatok kitöltése után kattintson a „Tovább” gombra. Csak futáros és Pick Pack Pontos átvétel esetén szükséges megadni a fizetés módot a "Tovább" gombra kattintva, bolti átvétel esetén átvételkor bankkártyával és készpénzzel egyaránt fizethet.
 7. A rendelés 4. lépésénél (Összegzés) ellenőrizni tudja a kiválasztott termékeket, a választott szállítási, fizetési módot, a megadott számlázási adatokat, kosár tartalmát, kedvezményeket, szállítási időt, és a fizetendő végösszeget.
  • Amennyiben módosításra van szükség, lehetősége van visszalépni a Kosárhoz vagy a rendelés 2. (Átvételi adatok) és 3. (Számlázás és fizetés) pontjához.
  • Amennyiben minden adat helyes, pipálja be az oldal alján található kötelezően jelölendő nyilatkozatokat, majd kattintson a Megrendelés véglegesítésére gombra.
  • Online bankkártyás vagy PayPal fizetés választásánál oldalunk átnavigálja a fizető oldalra.
 8. A sikeres fizetést követően, illetve utánvétes fizetésnél a Megrendelés véglegesítése gomb megnyomását követően rögtön megjelenik oldalunkon rendelése azonosítója, illetve a rendelésre vonatkozó információk.

Megrendeléséről rendszerünk 48 órán belül automatikus visszaigazolást küld. Amennyiben a visszaigazolás nem érkezik meg, Ön mentesül az ajánlati kötöttség alól. Regisztrált fiókból leadott rendelés esetén a rendelése feldolgozását fiókjába belépve a Rendeléseim és igényléseim menüpont alatt tudja követni. A rendelés Libri boltba érkezéséről, illetve szállítónak átadásáról/átvételi pontra elindításáról e-mail értesítőt küldünk.

Fizetési feltételek

Fizetés a helyszínen

Libri üzletekben: Megrendelését az átvételkor fizetheti készpénzzel, bankkártyával és/vagy ajándékkártyával, illetve az alábbi utalványokkal.

 • Rewin ajándékutalvány
 • Green pass
 • Nemzeti utalvány 

Házhoz szállítás: Megrendelését az átvételkor készpénzzel és bankkártyával fizetheti ki. A futárszolgálat ajándékkártyát nem tud elfogadni.

Pick Pack Pontokon: Megrendelését az átvételkor fizetheti készpénzzel és bankkártyával. Ezen átvételi pontokban ajándékkártyáját nem tudják elfogadni.

Posta Pontokon: Átvételkor készpénzzel és bankkártyával fizetheti megrendelését.

Online bankkártyás fizetés

A megrendelt könyv(ek) árát, valamint a szállítás díját Ön a megrendeléskor fizeti ki bankkártyájával. A kiválasztott könyvek megrendelése után Ön a SimplePay fizetőoldalára kerül, ahol a Bank által használt, PCI DSS tanúsítvány által minősített, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "bankártyás fizetés" feliratra kattintsanak, majd a SimplePay fizetési szerverén a kártya számát és lejárati dátumát megadják.

PayPal fizetés

Mi az a PayPal? A PayPal az egyik legbiztonságosabb internetes fizetési mód!
A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni ill. továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához. Egyszerű, gyors, biztonságos, népszerű, olcsó, hasznos és elterjedt

Hogyan történik egy fizetés?
Amikor a webáruházunkban kiválasztott terméket/termékeket szeretné kifizetni, a fizetés utolsó fázisában átléptetjük a PayPal oldalára, ahol két lehetősége van:

 1. Ha már rendelkezik PayPal fiókkal, csak be kell lépnie PayPal felhasználói nevével (ez az e-mail címe) és jelszavával, majd a fizetés részleteinek áttekintése után jóvá kell hagynia azt.
 2. Ha még nem rendelkezik PayPal fiókkal, akkor először létre kell hoznia egyet. PayPal fiók létrehozásakor néhány alapadaton felül dombornyomásos bankkártyájának adatait kell megadni! Amennyiben arra kíváncsi, hogy hogyan lehet egy PayPal felhasználói fiókot létrehozni, kattintson a www.paypal.com oldalra.

PayPal fiók létrehozásakor bankkártyája adatait nyugodtan megadhatja, hiszen a bankkártyához tartozó számlát a PayPal csak akkor terheli meg, ha PayPal egyenlege nem nyújt fedezetet a kívánt szolgáltatás kifizetéséhez.

Fizetés ajándékkártyával
Részben vagy egészben Libri ajándékkártyával történő fizetésre a Libri boltokban történő átvétel esetén átvételkor, minden más átvételi mód választása esetén online, a rendelés során van lehetőség. Az ajándékkártyás fizetés mind online, mint átvételkor történő fizetés esetén kombinálható bankkártyás vagy készpénzes fizetéssel.
Az ajándékkártyára vonatkozó részletes szabályok a libri.hu/ajandekkartya oldalon érhetőek el.

Törzsvásárlói pontok beváltása
Online rendelések esetén, a rendelés leadása során, a termékek után fizetendő összeg 50%-áig a rendelkezésre álló törzsvásárlói egyenlege terhére törzsvásárlói ponttal fizethet átvételi módtól függetlenül e-könyvek, antikvár könyvek és adományjegyek vásárlása kivételével, amelyek vásárlása során törzsvásárlói ponttal nem lehet fizetni. Szállítási költség kiegyenlítésére törzsvásárlói pont nem használható fel.

Szállítási feltételek

Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is. A már megjelenttermékekre leadott rendelésben szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, Ön tehát azt az árat fizeti, amelyet megrendeléskor lát az oldalon. Ha Ön eredeti megrendelésének leadása után úgy dönt, hogy módosítja megrendelését, a szállítási díj a ténylegesen teljesítendő termékek ára alapján fizetendő (így pl. ha Ön az eredetileg megrendelt három könyv helyett kettő könyvet vásárol, a szállítási díjat rendszerünk a véglegesen megvásárolt kettő könyv ára alapján számítja újra). Még meg nem jelent, de előrendelhető termékek esetén az árváltoztatás jogát fenntartja a Libri. A külön rögzített rendelések egy csomagban történő kiszállítására, a rendelések összevárakoztatására nincs lehetőség.

 

Személyes átvétel a Libri üzleteiben

Ingyenesen átveheti megrendelését a Libri bármelyik budapesti vagy vidéki üzletében, akár már 1 db könyv esetén is.
A megrendelt könyv(ek) a Libri üzletek bármelyikében átvehető(k). Ebben az esetben természetesen nem számítunk fel szállítási költséget. Az átvétel helyszínéül kiválasztott üzletet a megrendelés során lehet megjelölni. Fizetéskor felhasználhat ajándékkártyát, illetve fizethet készpénzben vagy bankkártyával.
Kérjük, várja meg, amíg a megrendelt könyvek átvehetővé válásáról e-mailben értesítjük Önt! Bolti átvétel esetén minden esetben a kiválasztott üzlet tud felvilágosítást nyújtani a rendelés állapotáról!

Belföldi házhoz szállítás

A megrendelt könyveket a hatályos adatvédelmi szabályzatunkban felsorolt futárszolgálatok útján fogjuk eljuttatni Önnek. A megrendeléseket a futárszolgálat munkatársai előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítják ki. Amikor a csomagot a futárszolgálatnak átadjuk, e-mail-ben értesítjük Önt a részletekről. A házhoz szállítás díja a vásárolt könyvek értékétől függően:

Házhoz szállítás díjai 2024. május 06-tól:

Rendelési összeg:

  Magyar Posta MPL  

  GLS futárszolgálat  

  Express One Hungary  

  Sprinter futárszolgálat 

0-4.999 Ft-ig:

 2012 Ft

2298 Ft

1869 Ft

 1976 Ft

5.000-9.999 Ft-ig:

 1702 Ft

1898 Ft

1469 Ft

 1576 Ft

10.000-13.999 Ft-ig: 

 1302 Ft

1498 Ft

1069 Ft

 1176 Ft

14.000 Ft fölött

ingyenes

ingyenes

ingyenes

ingyenes

A szállítási költség minden esetben a ténylegesen kiszállított árumennyiség alapján kerül megállapításra.

Belföldi házhoz szállítás esetén választhat utánvétes és online bankkártyás fizetés között.

Amennyiben a kézbesítés idejére vonatkozó további megjegyzést, pontosítást szeretne kérni, a megrendelőlap megjegyzés rovatában ezt megteheti.

Fontos: a futárszolgálat kiszállítás előtt nem telefonál, sikertelen kézbesítés esetén azonban értesítést hagynak, illetve a rendelésben megadott telefonszámon felveszik vásárlóinkkal a kapcsolatot, hogy egy konkrét időpontot megbeszéljenek. A kézbesítés napközben H-P: 8:00-17:00 óra között történik!

Külföldi házhoz szállítás

Ha Ön külföldről vásárol, akkor sem kell lemondania a kényelemről és a gyorsaságról!
Külföldi vásárlóinknak a könyv(ek) vételárát és a szállítási költséget előre kell kiegyenlítenie, online bankkártyás vagy PayPal fizetéssel. A szállítást az Európai Unió országainak többségébe a UPS futárszolgálat végzi,  a szállítási idő a csomag futárszolgálat általi átvételétől számított 2-5 munkanap közé esik a konkrét célországtól függően. Az EU-n kívüli országokba a UPS elsőbbségi szolgáltatásával szállítunk. A fuvardíj súlyfüggő - rendszerünk online módon kalkulálja és Ön a vásárlás befejezésekor hagyhatja jóvá. Az esetlegesen felmerülő vámköltségeket a rendelés költségei (ideértve a szállítási költséget is) nem tartalmazzák, így azt a csomag átvételekor kell kiegyenlíteni. A csomag kiszállítását a futárszolgálattól kapott e-mailek segítségével követheti nyomon.

Átvétel Posta Ponton

Az ország legkiterjedtebb kézbesítési hálózatával állunk rendelkezésére. Rendelését már több mint 2600 Posta Ponton, 185 MOL kúton és 265 Coop PostaPonton is átveheti. A Magyar Posta 2014-től már csomagautomaták kihelyezésével is hozzájárul ahhoz, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben juthasson hozzá webes rendeléseihez. Ráadásul számos helyen nemcsak készpénzzel, hanem kényelmesen, bankkártyájukkal is fizethetnek. A küldeményt a Libri által küldött visszaigazoló e-mailben szereplő a rendelés azonosító számának megadásával veheti át. A vételárat az oldalon online bankkártyás, vagy PayPal fizetéssel, vagy a helyszínen készpénzben tudja kiegyenlíteni. Ezeken az átvételi pontokon nincs lehetőség ajándékkártyával és utalvánnyal fizetni!

Átvételi költségek a Posta Pontokon 2024. május 06-tól:
 • 0-4.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 2036 Ft átvételi költség
 • 5.000-9.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 1636 Ft átvételi költség
 • 10.000-13.999 Ft-ig rendelési összegig: 
 • 1236 Ft átvételi költség
 • 14.000 Ft fölött
 • ingyenes


  Átvétel Pick Pack Pontban

  Az ország számos városában megtalálható több mint 400 Pick Pack Pont üzletben - frekventált helyeken megtalálható Inmedio és Relay hírlapüzletek, valamint OMV és Avanti töltőállomások - Ön személyesen is átveheti az oldalon leadott megrendelését. Az átvétel időpontjáról e-mailben értesítjük kedves Vásárlónkat. A megrendelés leadásakor az üzletlistából kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső Pick Pack Pontot. A küldeményt a Libri által küldött visszaigazoló e-mailben szereplő a rendelés azonosító számának megadásával veheti át. A vételárat az oldalon online bankkártyás, vagy PayPal fizetéssel, vagy a helyszínen készpénzben tudja kiegyenlíteni. Ezeken az átvételi pontokon nincs lehetőség ajándékkártyával és utalvánnyal fizetni!

  Átvételi költségek a Pick Pack Pontokban 2024. május 06-tól:
 • 0-4.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 1669 Ft átvételi költség
 • 5.000-9.999 Ft-ig rendelési összegig:
 • 1269 Ft átvételi költség
 • 10.000-13.999 Ft-ig rendelési összegig:
 •   869 Ft átvételi költség
 • 14.000 Ft fölött
 •             ingyenes


  Különböző szállítási határidejű termékek

  A kiválasztott könyvek melletti adatlapon minden esetben feltüntetjük, hogy milyen szállítási határidővel tudjuk elküldeni. A határidő attól függ, hogy a termék rendelkezésre áll-e a Libri raktárában. Ha igen, akkor 1-3 munkanapon belül vállaljuk a szállítást. Ha a kiválasztott könyv csak bolthálózatunkban elérhető vagy antikvár kötet, akkor jellemzően 4-8 munkanap alatt jut hozzá megrendeléséhez. A beszállítói készleten (lásd ÁSZF II/9. pont) lévő termékek esetén a várható szállítási idő általában 3 – 6 munkanap, azonban az előrelátható szállítási időt minden esetben a termék adatlapján jelöljük a „beszállító készleten” címkével együtt. Ha eltérő szállítási idejű új könyveket, CD-ket és DVD-ket rendel együtt, a szállítás mindig a magasabb elérhetőségi idő alapján történik. Ha különböző beszállítói forrásokból származó: új, antikvár, előrendelhető és/vagy könyvkeresős könyvek kerülnek egy rendelésbe, a rendelést automatikusan több részre bontja rendszerünk és több csomagban szállítjuk ki. Ebben az esetben csomagonként külön szállítási költség nem kerül felszámításra.

  Előrendelt könyvek

  Az előrendelhető könyveket mindig akkor tudjuk szállítani, amikor azok beérkeztek a Librihez. Ennek okán, vásárláskor minden előrendelhető könyvet külön megrendelésként rögzítünk, így Ön a lehető legkorábban jut hozzá a megrendelt tételekhez. A kosár szétbontása teljesen automatikus, ezzel Önnek nem kell foglalkoznia.

  A kosarában szereplő termékek végösszege magában foglalja az előrendelt könyvek árát is. Előfordulhat, hogy egy könyvet a kiadó a tervekkel ellentétben nem jelentet meg (a megrendelés teljesítése lehetetlenné válik), ilyen esetben a könyvet tartalmazó rendelést töröljük a vásárló tájékoztatása mellett.

  Záró rendelkezések

  Jelen dokumentum tartalmazza a Libri Kft. által alkalmazott fizetési és szállítási feltételek időközi módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt és hatályosított szövegét (közzététel napja: 2020. április 9.). Fizetési és szállítási feltételeinkre vonatkozó rendelkezések azok visszavonásig és/vagy módosításáig hatályosak, a 2020.04.09. napjával közzétett dokumentum rendelkezéseit csak a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni. A korábbi rendelésekre (szerződésekre) a hatályba lépést megelőzően a rendelés megtételekor hatályos fizetési és szállítási feltételek alkalmazandóak elérhetőségük:

  Jelenleg hatályos fizetés és szállítási feltételek (2024.05.06.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2024.04.02.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2023.04.04.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2022.10.24.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2022.07.11.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2022.01.03.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2021.04.30.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2021.03.01.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2021.02.02.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2021.01.19.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2020.04.09.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2020.03.10.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2020.01.14.)
  Korábban hatályos fizetés és szállítási feltételek (2018.04.16.)

  Jelen dokumentumban nem rendezett kérdésekben a Libri Kft. Általános Szerződési Feltételek rendelkezései az irányadóak.