Francia odüsszeia

alexandra kiadó  | 2007  | keménytábla, védőborító  |  216 oldal

Libri Antikvárium
KÉPGARANCIA: Alba Litera, saját kép. Író/Szerző: Rick Stein Fordító: Szabolcska Orsolya Kiadó: Alexandra kiadó Kiadás éve: 2007 Oldalszám: 216 Kötés: Fűzött, keménytáblás, védőborítóban Nyelv: Magyar Állapot: jó ISBN: 9789633704455 Méret: 22 cm x 28 cm Volt egy hajós, aki szívesebben csorgott végig Franciaország csatornarendszerén a Földközi-tengerhez, mint hogy Spanyolországot és Portugáliát körülhajózva tegye meg ugyanezt az utat. Ő adott egy könyvecskét Rick Steinnek, amely annyira felkeltette az ínyenc érdeklődését, hogy elhatározta, maga is gasztronómiai felfedezőútra indul Padstow-ból Bordeaux-n keresztül Marseille-be. Az út során francia piacokon nézelődik, találkozik a gazdálkodókkal, bortermelőkkel, és a családi vállalkozásban működtetett éttermek főztjét is megkóstolja. Vajon arra kell rájönnie, hogy itt is a hamburger és a sült burgonya a kíméletlen, új valóság, vagy rátalál a még mindig létező vidéki francia konyhaművészet mennyországára? És milyen volt a két tenger között vezető, rövidebb hajóút? A könyv egyik része napló, a másik pedig recepteket tartalmazó fejezetekből áll. A történet Cornwallban kezdődik, ahol Rick fájó búcsút vesz a Chalky nevű jack russel terriertől, aki már túl öreg ahhoz, hogy elkísérje egy ilyen kalandra. Ezután komppal átkel Bretagne-ba, majd délre, Bordeaux-ba utazik. Itt kezdődik az országot áthálózó csatornák vizén vivő hajóút, amely bővelkedik az érdekes találkozásokban, s amely visszhangos alagutakon és zsilipeken keresztül vezet egészen Marseille-ig. A recepteket a találkozások ihlették: a találkozások a gazdákkal a piacokon, melyek telis-tele vannak Délnyugat-, illetve Dél-Franciaország helyi különlegességeivel. A könyvben az előételek, könnyű ebédek, főételek és desszertek között a klasszikus hideg hagymakrémleves, a francia pizza, a francia halleves, a cassoulet és az almatorta eredeti receptjét éppúgy megtalálhatjuk, mint a hagyományos hozzávalókból alkotott új fogásokét - ilyenek a pirított máj kukoricalepényen, a kakashalszelet uborkával és Noilly Prat-val, a nyúlhús aszalt szilvával és polentával, az aszalt szilvás és mandulás torta armagnackal. A James Murphy gyönyörű ételfotóival és Craig Easton tájképfelvételeivel gazdagon illusztrált könyv, Rick Stein Francia Odüsszeiája emlék egy szokatlan és idillikus utazásról a vidéki Franciaországban, emellett pedig klasszikus és különleges receptek izgalmas gyűjteménye. Jó hír, hogy a vidéki francia konyhaművészet él és virul - ráadásul legízesebb étkei otthon is elkészíthetők.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 650 Ft

A termék megvásárlásával

265 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Képgarancia, saját kép.
Kiadó alexandra kiadó
Kiadás éve2007
Oldalak száma:216
Súly1000 gr
ISBN2399985713813
ÁrukódSL#2112310896
Kötéskeménytábla, védőborító

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 650 Ft

A termék megvásárlásával

265 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Zajácz D. Zoltán: Moszkva, BalatonZajácz D. Zoltán: Moszkva, Balaton