A kínai konyha kultúrtörténete
cser könyvkiadó és ker. kft. | 2025 | MAGYAR nyelvű | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS | 353 oldal
Ne szakácskönyvre számítson az olvasó, nem ebből fogja megtanulni az erős-savanyú
leves vagy az ötízű csirke receptjét, bár a kínai konyha néhány fontosabb és ismertebb
ételéről, eredetükről, elkészítésük helyi változatairól olyan információkat is megtudhat,
amelyek nagyszerűen beépíthetők a napi konyhai gyakorlatba.
A brit szerző évtizedek óta a terület első számú nyugati szakértőjének számít, összesen hét
kötetben és számtalan újságcikkben, tanulmányban ismertette meg a nyugati közönséget
a kínai konyha (valójában: kínai konyhák) történetével, filozófiájával, technikáival, receptjeivel. Mind közül ez a legátfogóbb, legnagyobb ívű és legsikeresebb műve.
A kínai konyha gyakorlatilag már a rendszerváltás pillanatában megjelent Magyarországon
is, és villámgyorsan elterjedt. Mára az éttermi kínálat meghatározó szelete országszerte,de kifejezetten az utóbbi évek fejleménye, hogy - főleg Budapesten - megjelentek a magasabb minőségi kategóriájú, jobb alapanyagokkal, precízebb technikával dolgozó kínai éttermek, sőt egyre-másra nyílnak a regionális ízeket - szecsuani, kantoni, tajvani, hsziani stb. - kínáló helyek is. Ezzel együtt megjelent a kínai vagy általában ázsiai konyhák iránt
mélyebben érdeklődő, igényesebb közönség is. Elsősorban nekik lesz izgalmas, olykor
megvilágító erejű olvasmány ez a rendkívül információgazdag könyv.
| Kiadó | cser könyvkiadó és ker. kft. |
|---|---|
| Kiadás éve | 2025 |
| Nyelv | MAGYAR |
| Oldalak száma: | 353 |
| Borító | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS |
| Súly | 998 gr |
| Fordító | Jónás Csaba |
| ISBN | 9789632788029 |
| Árukód | 2800933 / 1235118 |
Vásárlói értékelések, vélemények
Kérjük, lépjen be az értékeléshez!






















