Ünnepi menük - KÜLÖNLEGES ÉTEL-ÖSSZEÁLLÍTÁSOK JELES NAPOKRA (Karácsonyi menü pisztránggal, pulykamellel; Húsvéti menü báránybordával, lazaccal; Ünnepi pezsgős vacsora; Bálint-napi menü; Szilveszteri, esküvői menü menü 12 sze

officina nova kiadó  | 1994  | cérnafűzött, keménytáblás  |  64 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ Lassan elérkezett az ideje, hogy az elmúlt évtizedek mennyiségi szemléletéről áttérjünk a minőségire, lehetőleg minden területen, így az étkezésben és az italfogyasztásban is. Álljunk meg néha rövid időre, és az egyformán rohanó hétköznapokat szakítsuk meg egy-egy ünneppel! Az ünnephez hozzátartozik az elegánsabb öltözet, a szebben terített és díszített asztal, a választékosabban megkomponált többfogásos menü, amelynek fontos alkotóeleme a megfelelően kiválasztott, hűtött és felszolgált ital. Díszítsük az ünnepi asztalt gazdagon virággal, az ünnephez igazodóan akár egy-egy virágzó ággal. Különösen szép, ha a virág színben harmonizál az asztal textíliáival. Tovább fokozható a hatás - főleg vacsoraasztal esetén - színben odaillő gyertyákkal. Bensőséges hangulatúvá varázsolhatjuk az estét, ha több gyertyával olyan fényhatást érünk el, hogy egyéb világítás feleslegessé válik. Kerüljük a túl eklektrikus terítést. Az asztalt éppúgy meg kell komponálni, mint a menüt. Az élet harmóniájához hozzátartozik az ünnepek harmóniája. Először is ott van az ünnepek sokfélesége. E könyvben csak néhányat említünk, talán a legjellemzőbbeket. Ki-ki találhat alkalmat bőven, hiszen alig várjuk, hogy ünnepelhessünk. A könyvben szereplő menük ízlés és tetszés szerint használhatók akár más alkalmakkor is. Készíttettünk általánosan alkalmazható menüket is, ezek a jolly jokerek a könyvben. TARTALOM: Bevezető gondolatok 6 Karácsonyi menü pisztránggal Rákkoktéllal töltött avokádó 8 Karácsonyi pezsgőleves 8 Pisztráng kékre főzve 9 Mákos koszorú 9 Karácsonyi menü pulykamellel Spárgakrémleves 10 Omlós tészta a tenger gyümölcseivel 11 Gesztenyével töltött pulykamellfilé 11 Királyi charlotte 11 Húsvéti menü báránybordával Kagylósaláta 12 Erőleves szárnyasgaluskával 12 Báránybordák tésztaköpenyben és mentás borsópürével 13 Vezúvi meglepetés 13 Húsvéti menü lazaccal Cikóriahajók sajtkrémmel 14 Tárkonyos bárányleves 14 Lazacderék roston finom füves vajmártással 15 Savarin gyümölcsökkel 15 Ünnepi pezsgős vacsora Zöldségerőleves fürjtojással 16 Kaviáros blini 16 Zsályás borjújava 17 Gyümölcskehely parféval 17 Bálint-napi menü Cikóriakehely naranccsal 18 Bélszínjava selymes, színes borsmártással 18 Sajttál 18 Bájoló muskotályalagút 19 Szilveszteri menü 12 személyre Tőkehalkrémleves 20 Waldorf-saláta 20 Szilveszteri vegyes saláta 20 Malacgalantin 21 Vörösboros szarvasragu erdei gombával 22 Profiterol málnakrémmel töltve 23 Esküvői menü 12 személyre Avokádó carpaccio 24 Vőlegényleves 24 Borgőzös süllőtekercs 25 Grépfrút sorbet 25 Wellington-bélszín burgundi mártással 26 Croque-en-bouche 27 Hústalan ünnepi menü Fodrosendíva saláta 28 Brokkolikrémleves tönkölygombóccal 28 Rántott camembert gyümölcsökkel 29 Crépes Susette 29 Gyerekzsúr Színes krémsajttorta 30 Pástétommalacok ropogós salátával 30 Müzlipuding friss gyümölcsökkel 31 Állófogadás 12 személyre Mediterrán saláta 32 Töltött zellergondolák 32 Vegyes leveles saláta 33 Nyelvhalpástétom 33 Tésztasaláta rákkal 34 Borított szárnyaspástétom 34 Hideg angol hátszín 35 Fekete-erdei meggytorta 35 Garden party 12 személyre Töltött profiterolok 36 Vichy krémleves 36 Szarvasbélszín Szép Ilonka módján 36 Sajttál 37 Gyümölcstorta 37 Ünnepi menü vadnyúllal Görög parajtorta 38 Vadnyúlderék krémmártással 38 Gyümölcszselé friss gyümölcsökkel 39 Ünnepi menü házassági évfordulóra Füstöltlazac-tekercs tejszínes tormával 40 Tűzdelt őzgerinc sünkrokettel 40 Sajttál 41 Barackos-citromfüves habtekercs 41 Farsangi menü Tokaji libamájterrine 42 Töltött fogas zöld mártással 43 Farsangi fánk 43 Születésnapi menü Nizzai saláta 44 Narancsos kacsa 44 Gyümölcsös túrótorta 45 Vadászünnep Erdeigomba-krémleves 46 Mandulás őzfilé Szent Hubertusz kedve szerint 46 Erdei szederrel töltött aranygaluska 47 Ünnepi menü sáfrányos borjúszűzzel Brokkolis-kelvirágos torta tofuval és jégsalátával 48 Mángoldba tekert borjúszűz sáfránymártással 48 Egzotikus gyümölcssaláta 49 Ballagási menü Cukorborsó saláta 50 Szent Jakab-kagyló házában sült tengeri csemege 50 Camembert-rel töltött bundás jércemell 52 Epres rétestorta 51 Eljegyzési menü Rákkoktél 52 Sütőtökkrémleves tésztasüveggel 52 Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykatekercs diómártással 53 Crépe Melba 53 Anyák napi menü Dinnyesaláta pármai sonkával 54 Göngyölt spárga csőben sütve 54 Nyelvhaltekercs bíboros mártásban 55 Mentában fürdetett ananász 55 Ünnepi menü a natúrkonyha kedvelőinek Nyers zelleres gombasaláta radicchioágyon 56 Kerti zöld krémleves 56 Tofucurry barna rizzsel 57 Kölespuding gyümölcsökkel 57 Pásztoróra menüje Osztriga pezsgővel 58 Zellerkrémleves fürjtojással 59 Pástétomkosárkák hercegnő módjára 59 Indiai gyömbéres bárányragu 59 Néhány gondolat a borokról 60 A receptek betűrendes mutatója 64
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó officina nova kiadó
Kiadás éve1994
Oldalak száma:64
Súly500 gr
ISBN2399981021141
ÁrukódSL#2110775964
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa