Hubai Gergely

Zene: Miklós Rózsa - A Ben-Hur zeneszerzőjének teljes filmzenei munkássága

filmhungary  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNY KÖTÉSBEN  |  316 oldal

"A valaha élt legnagyobb filmzeneszerző" - így méltatta a nyolcvannyolc éves korában elhunyt Rózsa Miklóst a Star Wars-filmek világhírű komponistája, John Williams. Rózsa Miklós közel száz játékfilm, többek között a Ben-Hur, A bagdadi tolvaj és A dzsungel könyve zeneszerzője. Karrierje során tizenhétszer jelölték Oscar-díjra, amelyből három aranyszobrot el is hódított.

A világhírű komponista életműve előtt tiszteleg Hubai Gergely két évtizedes gyűjtő-, rendszerező és szakértői munkája, a Zene: Miklós Rózsa, amelyben a szerző rendkívül izgalmas és olvasmányos módon összegzi és történeti kontextusba helyezi az egyik legsikeresebb hollywoodi magyar alkotó teljes filmzenei életművét. Jelen kötettel egy időben jelenik meg először magyarul Rózsa Miklós önéletrajza, a Kettős élet, amely érzelmes, olvasmányos és fanyar, magyaros humorral megírt vallomás.

A Magyarok Hollywoodban című könyvsorozatban jelent meg először Zukor Adolf és William Fox, Hollywood két magyar alapítójának önéletrajzi írása. A sorozat új, Rózsa Miklósról szóló, kétkötetes kiadásának célja, hogy a magyar kulturális közvélemény és a hazai filmrajongók közössége a két stúdióalapító után megismerje a filmtörténet másik ikonikus magyar alkotóját is. Rózsa Miklós mindvégig büszke volt magyarságára, ezért különösen fontos, hogy nemzeti emlékezetünkben méltó helyet kapjon. Rózsa Miklós vallomása, amely nagylóci emléktábláján szerepel, hűen mutatja származásának, gyökereinek fontosságát és erejét: "Itt kezdődött a zeném... a magyar zene bélyege láthatatlanul, de kitörölhetetlenül ott van minden ütemen, amit valaha papírra vetettem."
dr. Kollarik Tamás dr. Takó Sándor"
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 000 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 750 Ft

A termék megvásárlásával

475 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó filmhungary
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:316
BorítóKEMÉNY KÖTÉSBEN
Súly1002 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR, SZÍNES
ISBN9786156229083
Árukód2767359 / 1214065

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 000 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 750 Ft

A termék megvásárlásával

475 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom