Herencsár Viktória

Cimbalomvilág

flaccus kiadó kft  | 2016  | MAGYAR nyelvű  | RAGASZTÓKÖTÖTT  |  192 oldal

A cimbalom Közép-Ázsiából származó, négyezer éves kultúrával rendelkező, trapéz alakú, pengetve vagy verővel megszólaltatott, húros hangszer. A világ különböző tájain sok fajtáját használják a népzenében, a klasszikus zenében, sőt a popzenében is, és az elnevezése is változatos (pengetős: psalterium, salterio, qanun, kantele, kannel, gusli; verővel megszólaltatott: kim, santour, santouri, yangqin, hackbrett, hammered dulcimer, tympanon, cimbaly stb.).
A cimbalmot a magyar emberek tipikusan magyar hangszernek tartják ugyanakkor a kínaiak, irániak, indiaiak, németek, franciák és még sok nép nemzeti hangszerüknek tekintik , mégis nagyon keveset tudunk róla, a többi zeneszerszámmal összevetve.
Herencsár Viktória könyve megismerteti az olvasót ezzel a különleges, szép és titokzatos instrumentummal. Bemutatja a cimbalom történetét, típusait, megszólaltatásának módszereit, a jelentősebb hangszerkészítő műhelyeket, a hangszer szak- és kottairodalmát, a cimbalomra írott kották írásjeleit, valamint a cimbalomoktatás helyzetét itthon és külföldön.

Dr. Herencsár Viktória cimbalomművész, a Besztercebányai Művészeti Akadémia egyetemi docense, a Cimbalom Világszövetség elnöke.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 500 Ft

A termék megvásárlásával

250 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó flaccus kiadó kft
Kiadás éve2016
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:192
BorítóRAGASZTÓKÖTÖTT
Súly360 gr
IllusztrációFF KÉPEKKEL
ISBN9786155278310
Árukód2689274 / 1159935

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 500 Ft

A termék megvásárlásával

250 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás