Dr. Csernus Imre  |  Funk Sándor  |  Pál Ferenc  |  Váradi Tibor

Vágyaink: szárnyak vagy börtönfalak? - Illúziók, szenvedélyek, függőségek

NYITOTT AKADÉMIA

kulcslyuk kiadó kft.  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  166 oldal

A keleti szemlélet szerint az ember végső célja és valódi boldogságának forrása a vágynélküliség, a vágymentesség állapota. A nyugati ember ezzel szemben úgy tartja, hogy a vágyak varázsolják az életet színessé és élvezhetővé, ezek motiválnak nagy erőfeszítésekre, tesznek képessé komoly eredményekre. Kétségtelen, hogy kultúránk kimagasló alakjai, akik valamiben rendkívülit mutattak, szinte mind arról számoltak be, hogy elemi erejű vágy hajtotta őket, s nem tehettek mást, mint hogy engedelmeskedtek neki és megvalósították azt. Vágyaink tehát valóban lehetnek szárnyak, amelyek óriási erejükkel átrepítenek az akadályokon is de lehetnek börtönfalak, amelyek fojtogatni kezdenek, ha mértéktelenné válnak, és szenvedélyekké, függőségekké növik ki magukat. A függőség mindig börtön, mert megfosztja az embert a szabadságától, s annak rabszolgájává teszi, akitől vagy amitől függ - legyen ez egy személy, valamilyen anyag, cselekvés vagy bármi más. A Nyitott Akadémia sorozat új kötetének neves szerzői a legkülönbözőbb nézőpontokból mutatják be a témát, érzéssel vezetve az olvasót az építő és pusztító vágyak labirintusában.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 790 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 650 Ft

A termék megvásárlásával

265 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó kulcslyuk kiadó kft.
Kiadás éve2011
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:166
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly146 gr
Sorozat NYITOTT AKADÉMIA
ISBN9789638941916
Árukód2223523 / 1079418

Vásárlói értékelések, vélemények

(6 vélemény)
Libri Ajánló
2011. 12. 20.

Naponta feltesszük magunknak a kérdést: Hogyan tovább? Vágyaink, álmaink, a kitűzött célok sokasága lebeg a szemünk előtt. De valóban jobb lesz, ha megkapjuk amit akarunk!? Egy ideig biztosan. Aztán kitűzzük a következő célt... Ilyen az ember. Ezért vagyunk képesek fejlődni, és ez az, ami motiválja világunkat. De néha meg kell állni és átgondolni a következő lépés fontosságát. Érzelmi intelligenciánk függvénye, hogy ki tudjuk választani a helyes irányt. Vágyaink magasra röpíthetnek, de zuhanásra is kényszeríthetnek.


Most, Karácsony és az Új év közeledtével igazán aktuális a téma! Fogadalmainkat talán már mindnyájan féltve őrizzük szívünkben. De most az egyszer nem kívánhatnánk csak annyit, hogy jobbak és boldogabbak leszünk, mint idén!?
Négy neves szerző boncolgatja a témát; illúziók, szenvedélyek, függőségek. Legyen Ön az ötödik, aki kiegészíti gondolataival a könyvet, egy hideg januári estén. Ígérem, megkapja válaszát kérdéseire.

Rónaszéky Anett
Beszerzési asszisztens


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 790 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 650 Ft

A termék megvásárlásával

265 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén