Timo Parvela

Miú és Vau

kolibri gyerekkönyvkiadó  | 2012  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  128 oldal

A legemberibb állattörténetek. A sokoldalú finn író számos irodalmi kitüntetésben részesült, többek között a hazájában legrangosabb Finlandia Junior díj birtokosa. De a legnagyobb megbecsülést olvasóitól kapja, hiszen már 15 nyelvre lefordították műveit, és könyvei minden országban a sikerlisták élén állnak. A kutya-macska barátságról szóló meséit Finnországban családterápiára használják. A hangulatos, rövid történetek ismerősek lehetnek saját életünkből, rácsodálkozhatunk gyengeségeinkre, esendőségünkre, és jót nevethetünk a főhősökön (vagyis magunkon). Ezek a humoros és mély mesék már az óvodás korosztályt is megszólítják, miközben az egész család számára tartalmas és feledhetetlen élményt nyújtanak.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó kolibri gyerekkönyvkiadó
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:128
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly360 gr
IllusztrációVIRPI TALVITIE ILLUSZTRÁCIÓI
FordítóKovács Ottilia
IllusztrátorVirpi Talvitie
ISBN9786155234194
Árukód2232200 / 1086820

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
Kecskeméti Könyvesbolt
2013. 07. 14.

Miú és Vau- annak ellenére, hogy nagyon mások, hiszen az egyik kutya a másik macska- barátok. Miú hisz abban, hogy vágyaink beteljesülnek, Vau nem hisz a csodákban. Mégis társak. A mély megértéssel és finom iróniával átszőtt történetek egyszerre világítanak rá saját életünk esendőségeire és örömeire... Ajánlom a szülők figyelmébe!

Borbélyné Babus Enikö
2013. 08. 25.

Nagyon szeretem ezt a könyvet. Annyira jó a hangulata! Olyan emberi világot, olyan emberi, társas, baráti kapcsolatokat tár elétek, amivel nap mint nap találkozhattok mégis mégsem olyan, mintha tükörbe néznétek. Inkább amolyan görbe tükör, de sokszor tapasztaljuk, hogy a görbe tükör sokszor egyenesebb lézersugárnál fanyarabb, ironikusabb, melankolikusabb, szomorkásabb, pofonvágósabb, éppen ezért igazabb, mint a valóság. Egyszóval, szeretnék mindenkit inspirálni arra, hogy ismerkedjen meg Timo Parvela írói világával, akár éppen ennek a könyvének a kézbevételével. Nagyon egyszerű, mégis igen plasztikusan kifejező, mély érzelmeket ébresztő nyelvezetet használ, és szinte valamennyi helyzete igazi, helytálló, tanulságos. Ha nem marakodnak, mint amilyennek hétköznapi életünkben be vannak állítva, a Kutya és a Macska közti kapcsolatot épp ilyennek képzelném el. Macska-Miú folyton túljár Kutya-Vaú eszén és a végtelenségig kihasználja, és emellett még mézesmázosan ravasz, szégyentelenül lusta, sokszor kedvetlen, gyakran unatkozik és pofátlanul szemtelen. Vaú-Kutya pedig mindent megtesz, feláldoz, odaadóan él(=létezik) kettejük barátságáért. Ő az, aki folyton dolgozik, tevékenykedik az otthon melegéért, takarít, főz, teát készít, felméri és megoldja az aktuális problémákat: pl. ősszel leveleket seper, felkészül a téli túlélésre, télen havat lapátol, tavasszal kirándulást szervez, nyáron partikat ad a barátoknak egyszóval gondoskodik, feltétel nélkül tesz meg mindent, és mindez neki cseppet sem áldozat, mert neki a barátság az első, a mindenek feletti. Kicsit bugyutának tűnik, de valójában ez önzetlenség, ami Vaú igazi értéke, emiatt elszakíthatatlanok ők ketten, és ezt a könyv végén Miúnak is be kell látnia: ez a barátság Vaúnak köszönhetően él még ma is, és fog élni örökké. Sokszor éreztem a jellegzetes "macska-fölényt" és az ezzel szemben álló "kivert-kutya" hangulatot és én szere(t)tem ezt a "kivert-kutya" hangulatot érezni...


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás