Vitaminok kertje ÁSVÁNYI ANYAGOK, NYOMELEMEK ÉS ZÖLDSÉGEK/A TEST ÉS LÉLEK GYÓGYÍTÁSA TERMÉSZETES MÓDSZEREKKEL, IVÓLEVEK HÁZILAG, GYÓGYTURMIXOK, SALÁTÁK, FŐZELÉKEK ÉS GYÓGYTEÁK

vagabund kiadó  | 2009  | papír / puha kötés  |  208 oldal

Libri Antikvárium
FÜLSZÖVEG Legnagyobb kincsed, akár tetszik, akár nem, nem más, mint az egészséged. Ha nem szolgálod, nem gondozod alázattal és odafigyeléssel, előbb-utóbb megelégel és kiadja az utad. Előbb persze alaposan megreguláz, levonja a bérből a meg nem szolgált napokat, és mivel nem marad másod, koldusbotra juttat. A sorsod felett az irányítást neked kell kézbe venned, nem várhatsz másra. Meg kell óvnod, meg kell előznöd a saját és a családod életét minden bajtól, betegségtől. A szervezetünknek elengedhetetlenül szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra az anyagcsere-folyamatainkhoz, mert megkönnyítik, felgyorsítják, tökéletesítik az energiát adó tápanyagok - szénhidrátok, zsírok, fehérjék - beépülését, valamint a salakanyagok eltávolítását A vitaminok és ásványi anyagok olyan tápanyagok, melyek nem adnak ugyan energiát, napi szinten csekély mennyiségre van szüksége a szervezetnek, mégis fontos, hogy ne szenvedjen hiányt a test egyikből sem. A vitaminok, mint az élet kis darabkái fontos segítőink, érdemes tisztában lenni, hol találod őket, mire jók, miért van ennyiféle. A vitaminok és ásványi anyagok a természet kínálata, sehol máshol nem találhatók. Hol is lehetnének máshol? Semmilyen konzerv, zacskós, előre gyártott, feldolgozott étel nem tartalmazza ezeket. Ez benne a csodálatos. Vissza TARTALOM LEGNAGYOBB URAD..............................................5 HOL KEZDŐDNEK A BAJOK?......................................6 HOL KEZDŐDIK AZ EGÉSZSÉG?...................................8 SZÜLŐI GONDOSKODÁS..........................................9 VITAMIN KONTRA SZERETET....................................12 MIÉRT KELLENEK A VITAMINOK?................................12 KINEK VAN SZÜKSÉGE VITAMINOKRA?..........................14 VITAMINHIÁNY A SZERVEZETBEN...............................15 VITAMINOK A TERMÉSZETBEN..................................20 MENNYI VITAMINRA VAN SZÜKSÉGÜNK?.......................21 TERMÉSZETES VAGY MESTERSÉGES?.............................23 TERMÉSZETES VITAMINOK......................................24 ITTHON TERMETT NÖVÉNYEK..................................27 SAJÁT TERMÉS...................................................28 MESTERSÉGES VITAMINOK......................................32 KINEK VAN SZÜKSÉGE MESTERSÉGES VITAMINPÓTLÁSRA?......38 A VITAMINTÚLADAGOLÁS......................................39 MOST AKKOR MI A KÜLÖNBSÉG A MESTERSÉGES ÉS A TERMÉSZETES KÖZÖTT?................42 III. VITAMIN- ÉS ÁSVÁNYIANYAG-ÁBÉCÉ.........................43 A ZSÍRBAN OLDÓDÓ VITAMINOK...............................44 A-VITAMIN (RETINOL)..........................................44 SÁRGARÉPA, A BÉTA-KAROTIN-TARTALMÚ .....................47 PARADICSOM, A LIKOPINGYÁR..................................48 D-VITAMIN (KALCIFEROL)......................................49 E-VITAMIN (TOKOFEROL).......................................54 K-VITAMIN......................................................58 VÍZBEN OLDÓDÓ VITAMINOK...................................60 Bl-VITAMIN (TIAMIN)...........................................61 B2-VITAMIN (RIBOFLAVIN)......................................63 B3-VITAMIN (NIACIN)...........................................65 B5-VITAMIN (PANTOTÉNSAV)...................................67 B6-VITAMIN (PIRIDOXIN).......................................69 BIOTIN (B7)......................................................71 B12-VITAMIN (KOBALAMIN).....................................72 FOLSAV (B4).....................................................74 C-VITAMIN (ASZKORBINSAV)....................................77 ÁSVÁNYI ANYAGOK.............................................82 KALCIUM.......................................................83 TEJKÉRDÉS......................................................85 MAGNÉZIUM....................................................87 KÁLIUM.........................................................88 FOSZFOR........................................................90 NÁTRIUM.......................................................91 VAS..............................................................93 CINK............................................................95 RÉZ..............................................................97 SZELÉN..........................................................98 JÓD.............................................................100 MANGÁN.......................................................102 KRÓM..........................................................102 MOLIBDÉN.....................................................103 KICSIT UNALMAS, DE HASZNOS................................104 ENZIMEK.......................................................105 KOENZIMEK....................................................109 FLAVONOIDOK, BIOFLAVONOIDOK............................109 KAROTINOK, KAROTINOIDOK..................................112 LIKOPIN........................................................112 ANTIOXIDÁNSOK..............................................113 SZABADGYÖKÖK..............................................114 SAVASODÁS....................................................118 AMINOSAVAK..................................................118 PEKTIN(ALMAPEKTIN).........................................120 METABOLIZMUS................................................121 ZSÍROK (LIPIDEK)..............................................122 MILYEN ÉTELEKBEN TALÁLHATÓK MEG AZ EGYES ZSÍRSAVAK?.......................................129 SZÉNHIDRÁTOK................................................130 ÖSSZETETT SZÉNHIDRÁTOK (POLISZACHARIDOK, OLIGOSZ ACHARIDOK).......................................132 FEHÉRJÉK......................................................134 ROSTOK (BALLASZTANYAGOK).................................136 KOMBUCHA....................................................139 KLOROFILL.....................................................140 GYÓGYÍTÓ ÉTELEK.............................................141 ALMAECET.....................................:...............141 MÉZ............................................................143 SÖRÉLESZTŐ...................................................144 GOMBÁK.......................................................145 LECITIN........................................................146 GYÜMÖLCSÖK.................................................147 ALMA (MINDEN BETEGSÉGRE).................................147 CITROM (ANTIOX1DÁNS).......................................148 GRÉPFRÚT (TERMÉSZETES GYULLADÁSCSÖKKENTŐ)..........150 HOMOKTÖVIS (A HOMOK ARANYA)............................151 NARANCS (TISZTÍT ÉS TÁPLÁL).................................152 SÁRGABARACK (ÉLETERŐ).....................................153 SZILVA (AZ EMÉSZTÉSÉRT).....................................155 SZŐLŐ (A TELJES ÉRTÉKŰ)......................................156 HÜVELYESEK...................................................157 ZÖLDSÉGEK....................................................159 BROKKOLI (MÉREGTELENÍT)...................................161 BURGONYA (HÉJÁBAN FŐZVE).................................161 CÉKLA (MÉREGTELENÍT).......................................162 FOKHAGYMA (ANTIBIOTIKUM)................................164 KÁPOSZTA (MÉREGTELENÍT)...................................166 PAPRIKA (C-VITAMIN-BANK)...................................167 PARADICSOM (LIKOPINBANK)..................................169 PETREZSELYEM (ÁSVÁNYIANYAG-BANK).......................171 SPENÓT, SÓSKA (IMMUNVÉDŐK)...............................172 SÁRGARÉPA (KAROTINBANK)..................................173 UBORKA (A BŐR SZÉPSÉGÉÉRT)................................174 VÖRÖSHAGYMA (ANTIBIOTIKUM).............................176 OLAJOS MAGVAK...............................................178 LENMAG (OMEGA-3-FORRÁS)..................................179 MÁK (ŐSI FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ)..............................181 SZEZÁMMAG (ANTIOXIDÁNS)..................................181 TÖKMAG (ANTIOXIDÁNS)......................................182 DIÓ (ANTIOXIDÁNS)...........................................183 GABONÁK......................................................185 KÁSA...........................................................187 CSÍRÁK.........................................................187 ÁRPA (A SZÍVÉRT)..............................................188 BÚZA (A MINDENNAPI KENYERÜNK)...........................188 HAJDINA (ANTIOXIDÁNS).......................... ...........189 ZAB (AZ IDEGEKÉRT)...........................................190 KÖLES (LÚGOSÍT)...............................................191 ROZS (SÖPÖR)..................................................192 RIZS (LEGYEN BARNA)..........................................192 KUKORICA (KÁSÁNAK).........................................194 BIO.............................................................196 ÉTELKÉSZÍTÉSI TECHNIKÁK A VITAMINOK MEGŐRZÉSÉÉRT .. .200 NE HAGYD MAGAD!............................................204
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 890 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó vagabund kiadó
Kiadás éve2009
Oldalak száma:208
Súly200 gr
ISBN2310013919380
ÁrukódSL#2112461109
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 890 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Luke Smith: F1 - A rajtrácsonLuke Smith: F1 - A rajtrácson