Lusztig-Csigó

Vadételek

anno kiadó  | 1999  | kemény kötés  |  40 oldal

Libri Antikvárium
A vadakról általában! A vadakat nem véreztetik ki teljesen elejtésük után, mint a vágóállatokat, a húsuk ezért sötétebb színű és életmódjuk következtében különleges ízű. Elejtés után a vadak belső részeit eltávolítják és bőrükben pihentetik néhány napig őket, mert ez meggyorsítja a vadhús izomrostjainak puhulását, valamint az ízanyag képződését. Az erdei vadak közül legkeresettebb az őz. Legértékesebb része a gerinc, a comb és a lapocka. A szarvas húsa kevésbé népszerű, legértékesebb része a bélszín vagy más néven a vesepecsenye. A többi része inkább párolásra alkalmas. A vadak közül a legnépszerűbb a nyúl, húsát leggyakrabban párolva készíthetjük, de a gerincet a csontjáról lefejtve angolosan is süthetjük. A vadsertést leginkább főzzük, de ha fiatal, akkor frissensültnek is elkészíthetjük. A vadszárnyasokat felhasználásuk előtt ajánlatos néhány napig tollastól, szellős-hűvös helyen vagy hűtőkamrában fejjel lefelé felakasztani. Vadszárnyasaink közül a fácán, a vadkacsa, a fürj, a fogoly a legismertebbek. Mivel a vadhúsok általában szárazak, így érdemes elkészítésük előtt pácolni, száraz vagy nedves pácban, szalonnával tűzdelni, valamint a kisebb vadszárnyasokat szalonna lapokba burkolni. TARTALOM Páclé készítése a vadhúsok pácolásához Szarvas bélszín hálóban sütve Finomfű mártás Szarvas sonka mandarinos salátával Vadpástétom tésztéban sütve Hideg töltött nyúlcomb ribizlis mustármártással Hideg kocsonyázott vad hab Fürjtojás koktél Vajas pástétom "Nagyvadász" Fácán leves lúdgége tésztával Tárkonyos őzragu leves Nyúlgerinc angolosan, Cumberland mártással Tejfeles nyúlaprólék Tűzdelt vadnyúlcomb krémmártásban Nyúlpaprikás túrógombóccal Libamájjal töltött fácánmell tejfelben sütve Fácán káposztával Vadkacsa narancs mártásban Fürj köntösben vörösboros cseresznyével Őz szeletkék konyakmártásban Őzragu franciásan Tűzdelt szarvascomb erdei gyümölcsökkel Vörösboros szarvasragu Mogyoróban sült vaddisznószeletek Vaddisznó pörkölt vörösborral készítve Párolt vadkacsa olívával és zöldséggel
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 100 Ft

A termék megvásárlásával

110 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
minimális sérülés a borítón
Kiadó anno kiadó
Kiadás éve1999
Oldalak száma:40
Súly200 gr
ISBN2310015320337
ÁrukódSL#2112697317
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 100 Ft

A termék megvásárlásával

110 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Náray Tamás: SzerintemNáray Tamás: Szerintem