Tápanyagtáblázat - Tápanyagszükséglet és tápanyag-összetétel

medicina könyvkiadó  | 1988  | puhatáblás, ragasztókötött  |  259 oldal

Libri Antikvárium
Tartalom Bevezetés / dr. Bíró György 12 Táplálkozástani áttekintés 13 Tápanyagszükséglet / dr. Antal Magda 13 Energia, energiaforgalom 15 Fehérjék és aminosavak 30 Szénhidrátok 33 Zsírok (lipidek) 36 Vitaminok 38 Ásványi anyagok 42 Néptáplálkozásunk helyzete és javításának főbb irányai / dr. Bíró György 54 Táplálkozási ajánlások az egészséges, felnőtt lakosság számára 59 Közétkeztetés, fogyasztási tendenciák / dr. Bouquet Dezső, dr. Zajkás Gábor 62 A közétkeztetés kialakulása, szerepe és feladatai a lakosság tápanyagellátásában 62 A közétkeztetés táplálkozás-egészségügyi értékelése és ellenőrzése 64 Javaslatok a népesség különböző nemű, korú, fizikai terhelésű és fiziológiás állapotú csoportjainak napi energia- és tápanyagbevitelére, valamint közétkeztetési ellátására 72 A beteg ember energia- és tápanyagszükséglete / dr. Zajkás Gábor 75 A táplálkozás és a tápláltsági állapot vizsgálata, prognózis 75 A beteg ember energiaszükséglete 81 Étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben 83 Sporttáplálkozás / dr. Frenkl Róbert 112 Sport és energiaszükséglet 112 Energiaigény a különböző sportágakban 116 Energiát szolgáltató tápanyagok. Szükséglet és arányok 118 A sportolók vitaminszükséglete. Étrend-kiegészítők 121 Folyadék- és ásványianyag-pótlás a sportban 121 Táplálkozás és versenyzés 123 Szabadidősport és táplálkozás 124 Élelmianyagaink összetétele 125 Bevezetés 125 Energiát adó tápanyagok, víz-, hamu- és nyersrosttartalom / dr. Lindner Károly 129 Gabonák, magvak és termékeik 129 Zöldség- és főzelékfélék 135 Gombák 139 Gyümölcsök 140 Diófélék, olajos magvak 143 Zsiradékok 144 Húsok és vágóhídi termékek 145 Halak és halkészítmények 152 Tej és tejtermékek 154 Tojás 159 Szeszital-ipari készítmények 160 Borok 160 Sörök 162 Üdítőitalok 163 Tömény szörpök 163 Édesipari termékek 164 Fagylaltok, fagylaltkészítmények 167 Bébiételek, -italok 168 Készételek 172 Gyorsfagyasztott félkész és készételek 178 Gyorsfagyasztott tésztás termékek 180 Energiamentes édesítőszerek 181 Ásványvizeink jellemzői 182 Gyógyvizeink jellemzői 184 Vitaminok / dr. Dworschák Ernő, dr.Barna Éva, dr. Lindnerné dr. Szotyori Katalin 185 Gabonamagvak és őrleményeik 185 Zöldség- és főzelékfélék 190 Gombák 193 Gyümölcsök és gyümölcskészítmények 193 Diófélék, olajos magvak 195 Zsiradékok 195 Húsok, belsőségek, húsipari termékek 195 Halak, halkészítmények 198 Tejfélék és tejtermékek 198 Tojás 201 Készételek 202 Bébiételek és -italok 206 Ásványi anyagok 208 Gabonák, magvak és termékeik 208 Zöldségek- és főzelékfélék 210 Gombák 212 Gyümölcsök és gyümölcskészítmények 213 Diófélék, olajos magvak 214 Húsok, belsőségek, húsipari alapanyagok 215 Halak és halkészítmények 218 Tej és tejtermékek 218 Tojás 220 Gyorsfagyasztott félkész és készételek 221 Bébiételkonzervek 222 Üdítőitalok 224 Egyebek 225 Bébitápszerek 225 Különleges összetevők / dr. Cuczy Péter, dr. Dworschák Ernő, dr. Gaál Ödön, dr. Kontraszti Mariann 226 Aminosavtartalom 226 Növényi eredetű élelmianyagok 226 Állati eredetű élelmianyagok 227 Zsírsavösszetétel 228 Növényi olajok, ill. magvak 228 Állati eredetű zsiradékok 228 Margarinok zsírsavösszetétele 229 Halak 229 Tejzsírok és csecsemőtápszerek 230 Élelmirost-tartalom 231 Gabonák, magvak és termékeik 231 Száraz hüvelyesek 234 Zöldség- és főzelékfélék 234 Gyümölcsök 235 Olajos magvak, növényi magvak 235 Rostos ivólevek 236 Diétás készítmények 236 Édesipari termékek 236 Szénhidrát- és cukoralkohol-tartalom 237 Zöldségfélék 237 Gyümölcsök 237 Állati eredetű élelmianyagok koleszterintartalma 238 Növényi eredetű anyagok szterintartalma 239 Élelmianyagok fitinsavtartalma 239 Flatulentiát okozó oligoszacharidok 240 Oxálsavtartalom 240 Élelmianyagok tájékoztató purintartalma 241 Ételkészítési technológiák során keletkező veszteségek / dr. Kádas Lajos, Vajda Pál 243 Húsfélék veszteségei előkészítéskor 243 Húsfélék veszteségei hőkezeléskor 245 Zöldség- és főzelékfélék veszteségei előkészítés és elkészítés során 254 Cukrászipari tészták tömegvesztesége sütés közben 261 Vitaminveszteség előkészítő és elkészítő műveletek alatt 261 Élelmiszer-adalékanyagok / dr. Sohár Pálné 265 Az élelmiszer-adalékanyagok csoportosítása és jellemzése 267 A legfontosabb élelmiszeradalékanyag-csoportok 268 Élelmiszer-színezékek 268 Antioxidánsok és antioxidáns-szinergisták 269 Tartósítószerek 272 Állományjavító és -módosító anyagok 273 Savak (savanyítók) és sók 276 Aromaanyagok és ízfokozók 278 Édesítőszerek 280 Csomósodást és tapadást gátlók 282 Élelmiszer-adalékanyagok oldására felhasználható oldószerek 282 Egyéb élelmiszer-adalékanyagok 282 Felhasznált irodalom 284 Adatokat, információkat nyújtó szervek 285
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 3 490 Ft

A termék megvásárlásával

349 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó medicina könyvkiadó
Kiadás éve1988
Oldalak száma:259
Súly200 gr
ISBN2310009228892
ÁrukódSL#2112175559
Kötéspuhatáblás, ragasztókötött

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 3 490 Ft

A termék megvásárlásával

349 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Rob Dial: Változás amire mindig is vágytál Rob Dial: Változás amire mindig is vágytál