Nemzetközi konyha válogatás: Mexikói konyha (A világ konyhái) + Indiai szakácskönyv (Konyhavarázs) + Francia konyha + Finn konyha

o-press  | papír / puha kötés  |  608 oldal

Libri Antikvárium
Ismertető: Mexikói konyha - Néhány szó a mexikói konyháról... Mexikó, a mindkét Amerikával határos, a világ legnépesebb fővárosával büszkélkedő (több, mint 20 millió lakosú), a maja és azték civilizáció bölcsője, ellentmondásokkal, meglepetésekkel, ellentétekkel teli ország... Konyhája szintén meglepő, amely különféle kultúrák és ízek keverékének üstje, mivel igazi szerzője a földrajzi helyzete, történelme és éghajlata. A mexikói tányéron meg lehet találni a bennszülött indiánok és a spanyol hódítók hagyományának különleges keverékét. Nekünk, európaiaknak sokszor ezek az ízek ismeretlenek, sőt meghökkentők. Volt-e valaha is olyan ötletünk, hogy a forró csokoládét chilivel fűszereznénk, kaktuszból salátát csinálnánk vagy kenyeret avokádó húsával kennénk meg? A büszke és kevély mexikóiak megvédték konyhájukat a hamburgerek elől, így hát ha főzési inspirációt keresnek és ötletes ételeket, melyeknek lelkük van, akkor őszintén ajánljuk e receptek kipróbálását. De vegyük sorra a tényeket: a spanyolok érkezése előtt Mexikóban nem ismerték az állatok tenyésztését, se a zsírt Alapételük a kukorica volt, melyet különös tisztelettel kezeltek, majdnem hogy istenítették. Kukorica volt az alapja a tortillának (kukoricakenyér) és toposnak - vékony kukoricalepény, ez a mai nachos eredete. Babot is termeltek - mely nagy fehérjetartalmú - főzve nagyszerű töltelék volt a tortillához. A bennszülött mexikóiak nagyon jól ismerték a gombát, a gyógynövényeket, és nagy sikerrel alkalmazták ételeikben. A spanyol gyarmatosítók ezt a konyhát lényegesen gazdagították új élelmiszerek: tej, hús, túró, olaj, búzaliszt, hagyma, fokhagyma és cukor bevezetésével. Ebből a két kultúrából ered a nagyszerű, aromás és - azt lehet mondani - lángoló mexikói konyha. Lángoló, mert a mexikóiak nem képzelhetik el ételeiket a chili nélkül. Frissen, pörkölve, szárítva a húshoz, desszertekhez, még a drinkekhez és kávéhoz is képesek hozzáadni. Azt lehet mondani, hogy a chili - melyet mexikói borsnak is neveznek - Mexikó nemzeti javaihoz tartozik.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 490 Ft

A termék megvásárlásával

249 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Saját képekkel (állapotfotó). A "Mexikói konyha" keménykötésű, újszerű példány, a többi kötet papírkötésű, jó példányok. Könyvízelítő: "Belelapozás". További kiadó és kiadási év: Új Ex Libris, Minerva - 1984, 1987. Az "Indiai szakácskönyv" évszám nélküli. A 4.kép téves.
Kiadó o-press
Oldalak száma:608
Súly649 gr
ISBN2399968102917
ÁrukódSL#2109650358
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 490 Ft

A termék megvásárlásával

249 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Rob Dial: Változás amire mindig is vágytál Rob Dial: Változás amire mindig is vágytál