Balogh Sándor Ifj. Balogh Sándor Kiss Gyula

Kukori receptkönyv

nincs feltüntetve  | 2003  | papír / puha kötés  |  111 oldal

Libri Antikvárium
Kedves Olvasó! Azt tartják, hogy a magyar ember szeret jókat enni-inni. S miért is ne szeretne, hiszen a test jóízű étellel való táplálása igencsak élvezetes, a helyes étrend szerint táplált egészséges test pedig hű és megbízható szolgája a benne lakozó léleknek. Így van ez még akkor is, ha az étkezési szokások az utóbbi évtizedekben erősen megváltoztak, s ugyancsak nehéz lenne egy nevezőre hozni a mai nagyvárosi háziasszonyt és a múlt századforduló gazdasszonyát a tekintetben, hogy mi a család helyes és egészséges táplálásának a zsinórmértéke. Abban viszont talán már könnyebben megegyeznének, hogy milyen ízűnek is kell lennie az ételnek ahhoz, hogy fogyasztása nemcsak a szervezet biológiai szükségleteit elégítse ki, hanem emellett még élvezetes is legyen az ember számára. A makkon nevelt disznó, a tyúkudvaron kapirgáló csirke, a friss füvet legelésző bárány húsának íze valószínűleg mindkét kor konyhaművészetben járatos szakácsának kedvére lenne, legfeljebb a mai háziasszony állna kicsit tanácstalanul zamatos ízekre áhítozó családja előtt: honnan vegyen ő ilyen húst? Nos, van egy jó hírünk a finomságokra áhítozóknak: a Kukori-boltok hálózata a XXI. század elején már szokatlan házias ízeket kínálja a vásárlónak. A boltjainkban kapható szárnyashúsokból ma is ugyanolyan kiváló paprikás, vagy rántott csirke készíthető, mint amilyet annak idején a nagymama főzött. Külön öröm, hogy ehhez nem kell hajnalban kelni, nem kell saját kezűleg elvágni az ebédnekvaló nyakát: elég betérni a legközelebbi Kukori-boltba. Aki nem hiszi, annak csak azt ajánlhatjuk, hogy felhasználva a könyvünkben összegyűjtött recepteket, kóstolja meg a Kukori-csirkét. Aki pedig hisz, nemcsak nekünk, hanem a saját ízlelőbimbóinak, annak pedig felfedjük az ízek titkát. Eláruljuk, hogy mindezt hogyan csináljuk, mi az a saját magunk által kikísérletezett eljárás, amivel olyan csirkét tudunk istállóinkban nevelni, aminek íze vetélkedik a falusi házak oldalában kapirgáló társaiéval. Vissza Tartalom Bevezetés 3 Partnereink Baromfi-Coop Kft. 6 Kabai Táp- és Takarmányforgalmazó Rt. 8 Cégbemutatás Nevelőtelepeink 10 Vágóhíd és feldolgozó üzem 11 Központ és szállítási üzem 13 Boltjaink - Nyíregyháza 14 Boltjaink - Debrecen 15 Receptek Előételek 17 Levesek 23 Párolva készült főételek 34 Bundázva készült főételek 51 Sütéssel készült főételek 58 Desszertek 75 Ünnepi ajánlatok Karácsony 88 Szilveszter 99 Újév 90 Farsang Húsvét 92 Pünkösd 92 Szüret 94 Márton nap 95 Disznótor 96 Lakodalom 97 Borajánlatok 98
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 700 Ft

A termék megvásárlásával

170 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó nincs feltüntetve
Kiadás éve2003
Oldalak száma:111
Súly200 gr
ISBN2310013493378
ÁrukódSL#2112518082
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 700 Ft

A termék megvásárlásával

170 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

R. F. Kuang: KatabasisR. F. Kuang: Katabasis