Házi czukrászda

múzsák kiadó  | 1989  | papír / puha kötés  |  104 oldal

Libri Antikvárium
I. Fejezet, Finom élesztős sütemények Finom kugelhupf 3 Fölvert kugelhupf 4 Dagasztott kugelhupf 4 Lengyel kunelhupf 4 Franczia kugelhupf 5 Angol pereczek 5 Bécsi patkók 5 Finom mákos patkó 6 Kőtt pereczek 6 Mazsolás patkó 7 Mandulás kenyér 7 Mandulás czipók 7 Mazsolás szeletek 7 Apró megmetszett czipócskák 8 Ánizsos fánkocskák 8 Köménymagos fánkocskák 8 Karlbadi pereczek 9 Gráczi kétszersült 9 Pozsonyi kétszersült 9 Gyümölcskenyér 10 II. Fejezet, Díszsütemények Nyárson sült díszsütemény 11 Manduláskéreg 12 Pörkölt mandolaváza czukorsüteménynyel díszítve 13 Lant, pörkölt mandolából 14 Angol lakodalmi kalács 14 Croquant datolyából 15 Piskóta-ívek 15 Csokoládé-ívek 15 Franczia ívek 16 Czitrom-ívek 16 Ánizs-ívecskék 16 III. Fejezet, A torták A tortáról általában 17 Marasquinótortó 19 Angol torta 19 Irósvajas levelestorta befőtt gyümölccsel 20 Piskótatorta 20 Piskóta levelestorta tejhabbal 21 Franczia csokoládétorta 21 Mogyorótorta 21 Laskatorta 22 Napoleontorta 22 Almástorta 23 Morzsatorta 23 Főtt-torta 23 Linczertorta 24 Habart mandolatorta 24 Kenyértorta 25 Dióstorta 25 Meggytorta 26 Burgonyatorta 26 Czukortorta 26 Habtorta tejhabbal töltve 27 Aprótorta gyümölccsel 27 Pirított torta 28 Puncstorta 28 Crémetorta 28 Macaronitorta 29 Piskóta crémetorta 29 Csokoládé crémetorta 29 Vaníliás crémetorta 29 Narancs crémetorta 30 Tejhabtorta szamoczával 30 Spanyolszéltorta tejszínhabbal 30 Spanyolszéltorta mandolával 30 IV. Fejezet, Ostyák és szeletek A híg tésztáról 31 Tejfölös hollandi ostya 31 Flamandi ostya 31 Bécsi ostya 32 Közönséges ostya 32 Ostya borral 32 Szász ostya 32 Mandulás ostya 33 Vaníliás gyaluforgács 33 Összehajtott ostya 33 Vágott mandolaostya 33 Mandulatáska 34 Mandulás szeletek 34 Teaszeletek 35 Csokoládészeletek 35 Földeper-szeletek vagy koczkák 36 Czitromszeletek 36 V. Fejezet, Apró czukorsütemények és czukorkák Linczi tortácskák, szeletek 37 Piskótafánkocskák csokoládéconservvel 37 Piskótafánkok tejszínhabbal 38 Gesztenyekolbászok csokoládéval 38 Csokoládécsókocskák 38 Pörkölt mogyorókolbászok csokoládéval 39 Mandolacsók 39 Apáczafánkocskák 39 Franczia kétszersült 40 Viktoria sandwiches 40 Mandolás ívek 40 Dióscsókocskák 40 Gesztenye-sütemény 41 Női szeszélyek 41 Mandulás pereczek 41 Tejhabbal töltött lepények 41 Mézes kalács 41 Dariolok 42 Dariolok kávéval 42 Indiai fánkok tejhabbal 42 Franczia rumos fánkocskák 43 Töltött spanyolszél-tortácskák 43 Birsalma-tortácskák 43 Püspökkenyér 44 Finom orosz tészta 44 Csokoládé-kenyér 44 Tiroli kenyér 45 Álszalámi 45 Tortácskák 45 Baraczk-fánkocskák 46 Czukros manula 46 Mandula pirítva 46 Szalon-czukorkák 47 Csokoládé-czukorkák 47 Kávé-czukorkák 47 Narancs- és czitrom-czukorkák 47 Vanília-czukorkák 47 Marasquinó-czukorkák 47 Mogyoró-czukorkák 47 VI. Fejezet, Crémek, tejhabok, kocsonyák (zulczok) Vaníliás créme 49 Kávés créme 50 Franczia créme csokoládéval 50 Franczia créme kávéval 51 Franczia créme teával 51 Franczia baraczk-créme 51 Dió-créme 51 Punsch-créme 52 Borított málna királynői módon 52 Bajor créme vaníliával 52 Bajor créme mogyoróval 53 Birsalma-kocsonya kompótdíszítésre 53 Földieper-kocsonya (vegyített) 53 Mandula-kocsonya vagy fagylalt mandulatej 54 Csíkos mandula-kocsonya 55 Narancs-kocsonya 55 Kavart créme marhavelővel 56 Kavart créme pirított mandulával 56 Tejhab színezve 56 Tejhab földieperrel 57 Fagylalt-créme mandulával 57 Édes kocsonya friss ibolyából 57 Szamócza-kocsonya 58 Cseresznye-kocsonya 58 Köszméte-kocsonya 58 Narancs-kosárkák narancskocsonyával 58 Csíkos narancs-kocsonya 59 VII. Fejezet, Fagylaltok A fagylaltakról általában 61 A tejes fagylaltakról Vanília-fagylalt 62 Csokoládé-fagylalt 62 Kávé-fagylalt 62 Pörkölt czukor-fagylalt 63 Smankerli-fagylalt 63 Smankerli-fagylalt másképpen 63 Fagylalt malaga-borral 64 Mogyoró-fagylalt 64 Mandola-fagylalt 64 Pörkölt mandola-fagylalt 64 Marasquinó-fagylalt 64 Tejsűrűs fagylalt friss szamóczával 64 Tejsűrűs fagylalt málnával 65 Tejsűrűs fagylalt friss baraczkkal 65 Thea-fagylalt 65 A gyümölcs-fagylaltakról Szamócza-fagylalt 65 Málna-fagylalt 65 Baraczk-fagylalt 65 Kajszinbaraczk-fagylalt 66 Narancs-fagylalt 66 Czitrom-fagylalt 66 Ananász-fagylalt 66 Meggy-fagylalt 66 Ribizke-fagylalt 66 Almafagylalt 67 Körtefagylalt 67 Vanílialé fagylalt bécsiesen 67 Tutti-fruttifagylalt 67 Baraczkfagylalt muskotály-borral 67 Málnafagylalt marasquinóval 67 Narancsfagylalt megygyel 67 Puncsfagylalt 68 Sorbet ananászból champagneivel 68 Vaníliafagylalt megygyel keverve 68 Csokoládé-, szamócza-, és mandulafagylalt csíkokban 68 Fagylalt befőzött gyümölcsnedvekből 68 Alakban készült fagylaltról Gyümölcskosár fagylaltból 69 Galambok fonalas czukorfészekben 70 Csokoládéfagylalt 70 Fagylalt márványalakban 71 VIII. Fejezet, A kompótokról Szamóczakompót 72 Málnakompót és ribizkekompót 72 Baraczkkompót 72 Cseresznyekompót 73 Almakompót 73 Portugali almakompót 73 Almakompót geléevel 73 Narancskompót 73 Gesztenyekompót 74 Almamarmalade 74 Vegyes kompót 74 IX. Fejezet, a befőzött gyümölcsökről Lekvárok és szörpök Szamóczalekvár 76 Ribizkegelée 76 Cseresznyeszörp 76 Málnaszörp 76 Baraczkmarmalade 76 Birsalmamarmalade 77 Birsalmagelée 77 Csirkerózsalekvár 77 Csipkerózsa nyersen 77 A gőzben főtt gyümölcsről Köszméte (piszke) gőzben 77 Baraczk gőzben 78 Őszi baraczk gőzben 78 Szilva gőzben 78 Meggy gőzben 78 A czukorban főtt gyümölcsről Köszméte czukorban 79 Ribizke czukorban 79 Fekete dió 79 Fehér dió 79 Zöld baraczk czukorban 80 Meggy czukorban 80 Cseresznye, som, málna és szeder czukorban 80 Reine claude 80 Egres czukorban 80 Zöld füge czukorban 80 Muskotály körte czukorban 81 Sárga dinnye czukorban 81 Görög dinnye czukorban 81 Csipkerózsa czukorban 81 Birsalma czukorban 81 Zöld mandola czukorban 81 Ananász czukorban 82 Berkenye czukorban 82 Spanyol meggy eczetben betegnek 82 Rumos gyümölcs 82 Cseresznye pálinkában 83 A gyümölcssajtokról Birsalmasajt, barna 83 Birsalmasajt, fehér 83 Piros birsalmasajt 83 Baraczksajt 83 Csipke gyümölcssajt 84 Az aszalt gyümölcsökről Aszalt baraczk 84 Aszalt meggy 84 Lapított körte 84 Aszalt szilva dióval 84 A candirozott gyümölcsről 84 X. Fejezet, Az italokról Meleg italok Meleg puncs 86 Angol puncs 86 Égett bor 86 Püspök-bor 87 Grog 87 Meleg limonádé 87 Lengyel tea 87 A kávé készítéséről 87 Teafőzés 88 Csokoládé 88 A hideg italokról Király-puncs 88 Cardinál 89 Sillebub 89 Málna-limonádé 89 Narancs-limonádé 89 Közönséges limonádé 89 Cseresznye-limonádé 89 Mandulatej 90 Árpalé 90 XI. Fejezet, A szeszek készítéséről Ánizs-likőr 90 Vanília-likőr 90 Vespretto-likőr 90 Gyümölcs-likőr 91 Eczet készítése Szagosfű-eczet 91 Rózsa-eczet 91 Törköly-eczet 91 Málna-eczet 91 Tárkony-eczet 92 Gyümölcs-eczet 92 Főtt bor készítése 92 Rácz ürmös készítése 92 Finom pezsgő készítése 93 Mustár készítése 93 XII. Fejezet, A czukor tisztításáról általánosan A czukorfőzésről 94 A darabos kristályczukorról 96 Fehér darabos jégczukor 96 Piros darabos czukor 96 Az illatos czukorról Vaníliás czukor 96 Narancs-czukor 97 Kávés czukor 97 Rózsa-czukor 97 A czukormázról Fehér kevert hideg máz 97 Piros máz 97 Barna máz 97 Zöld máz 98 Sárga máz 98 Hideg conserv-máz marasquinóval 98 Narancs-máz 98 Csokoládé-máz 98 A konyhában alkalmazott festékekről Ibolyakék 99 Álkörmös 99 Parajzöld 99 Rózsalé 99 Cochenille czukorral 99 Sáfrán-szín 100
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Saját fotó.
Kiadó múzsák kiadó
Kiadás éve1989
Oldalak száma:104
Súly200 gr
ISBN2399986009090
ÁrukódSL#2108994368
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Shona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolyaShona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolya