Liu Zihua, Uli Franz, Birgit Rademacker (szerk.)

Az igazi kínai konyha - Jellegzetes receptek és gasztronómiai benyomások a négy leghíresebb régióból

holló és társa  | keménytábla, védőborító  |  280 oldal

Libri Antikvárium
Tartalom A szorgos méhekről és a lajhárokról - Bevezetés 7 Az Olümposzon - Liu Zihua, a mesterszakács 8 A szakácsművészet mint híd - Liu Zihua benyomásai Németországról 11 A jó íz az élet lelke - A szakácsművészetről 12 "Evett már?" - A szavak jelentéséről 13 A harcművészetből kölcsönözve - Asztali szokások 14 Az ujjak meghosszabbítása - Evés pálcikával 15 A Középső Birodalom - Kína (térkép) 16 Az evés összeköt - A család mindennapokról 18 Kultúra és történet Az istenek engedélyével - A császár konyhája 20 A pizza is megbékítheti a szívet - Pu-csie, az utolsó császár öccse 22 Évezredeken át érlelve - A szakácsművészet története 26 Hideg jin, meleg jang - Az egészséges táplálkozás alapja 31 Fontos hozzávalók Amilyen színes, olyan zavarba ejtő - Bevásárlás az ázsiai üzletekben 34 Zöldségek - Kínai kel, szójabaa, pak choi, bambusz Viasztök, fokhagyma, póréhagyma, gyömbér, vízigesztenye, gombák, jamszgyökér és lótuszmag 38 Reggel, délben, este - Rizs - milliók tápláléka 40 Puha és fehér - Mantou - gőzölt kenyér 42 Egyszer káosz, máskor hosszú élet - Ravioli és tészta 43 Tisztán kézi munka - Tésztakészítés kínai módra 44 A hangulaton múlik - Az ivásról 46 A főzés Alapreceptek - Csirkealaplé, rizs és szószok 48 Főzési eljárások 50 Konyhai eszközök - Wok, tüzesfazék, bambuszpároló és konyhai bárd 52 Aprítási technikák a kínai konyhában 54 Díszítés, körítés - Uborkalegyező, írásjelek és retekrózsa 56 Karalábévirág, paradicsomvirág és hagymaecset 58 Chilivirág, tésztafészek és dinnyetál 60 Kína konyhái Klasszikus - Az északi konyha 62 A titok a vízben rejlik - A Tsingtao sörfőzde 68 A régió receptjei 72 Bőséges - A keleti konyha 114 A barátságra - A saohszingi rizsbor 118 A régió receptjei 121 Ízletes - A déli konyha 158 A Sárkánykút völgyében - A lungcsingi zöldtea 162 A régió receptjei 166 Kiadós - A nyugati konyha 206 A társadalomnak élni - A piacok 212 A régió receptjei 216 A Föld ajándékaiból - A vegetáriánus konyha 254 Sárga kincs - A tofu 256 A 15 leghíresebb húsmentes recept 260 Recept- és tárgymutató 270 A receptek mutatója az előételektől az édességekig 278
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó holló és társa
Oldalak száma:280
Súly699 gr
ISBN2310013530721
ÁrukódSL#2112539559
Kötéskeménytábla, védőborító

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Biró Kincső: MedúzalányBiró Kincső: Medúzalány