A 100 legjobb palacsinta

csengőkert könyvkiadó  | 2011  | papír / puha kötés  |  80 oldal

Libri Antikvárium
A palacsintát legtöbben desszertként ismerjük, s a lekvárral, mazsolás túróval, diós töltelékkel vagy kakaós masszával megtöltött, felcsavart vagy háromszögre hajtott, porcukorral megszórt, esetleg csokoládéval leöntött finomságokra gondolunk. Pedig a palacsinta `pályafutása` nem ezzel kezdődött. Eredete a kerek, kövön vagy bronzpajzson sült lepénykenyerekre vezethető vissza: a görög eredetű latin placenta szó is lepényt jelent. Ez a lisztből és vízből némi sóval készített placenta fontos szerepet játszott a római légiók ellátásában. Bárhol könnyen elkészíthették, közepére rakták a sült vagy főtt húsvagdalékot, párolt vagy sült zöldségeket, feltekerték és azonnal fogyaszthatták. A római légiók nyomán a Duna-medenvében (Pannoniában) és nyugatabbra is átvették az ott élő népek a palacsinta (németül Palatschinken, franciául crepe, angolul pancake) készítését, és saját étkezési szokásainak megfelelően átalakították.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó csengőkert könyvkiadó
Kiadás éve2011
Oldalak száma:80
Súly200 gr
ISBN2399969533468
ÁrukódSL#2109671365
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power