Hargitai György, Rácz Ildikó (szerk.), Cherie Calbom Mauteen Keane

4 mű az egészséges táplálkozásról: Együnk jókat, okosan! - Natianal Geographic különszám + Az étel a legjobb orvosság + Terítéken az egészség - Gyógyító táplálékok a leggyakoribb betegségekre + Lékönyv 2.

national geographic society  | 2023  | kemény kötés

Libri Antikvárium
A Terítéken az egészség kötet egyik sarka sérült, javított. Együnk jókat, okosan! Az idő fáradhatatlan, egyre diktálja az ütemet. Legtöbbünk életét a munkában és azon túl is naptár, határidőnapló, ütemterv és órarend irányítja, ritmusát a percek, órák és napok özöne adja. Meglepő módon testünk, szervezetünk is ugyanígy, ritmusok és ciklusok szerint működik, folyvást azon igyekezve, hogy idomuljon, összhangot tartson életünk ténykedéseinek ritmusával. Csak éppen testünk optimális működését egyfajta belső időmérő, beépített biológiai óra vezérli folyamatosan. A táplálkozástudomány, akárcsak az élelmiszeripar, rengeteget foglalkozik a kérdéssel, hogy mit együnk, és mit ne. Tudjuk, hogy a gyümölcs jobb a sült krumplinál, az olajos magvak jobbak a csipsznél, a lazac húsa meg egyenesen eszményi finomság. Ugyanakkor kevés figyelmet szentelünk az időzítésnek - vagyis annak a kérdésnek, hogy mikor együnk, és mikor ne. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy táplálkozásunkban mindennél fontosabb a megfelelő időzítés. Az elhízás és egy sereg betegség megelőzésében, egyáltalán abban, hogy esélyünk legyen a hosszú, boldog és tevékeny életre, ugyanolyan lényeges, hogy mikor ülünk asztalhoz és mit eszünk. A következőkben ezt a kérdést, a ,,mit" és a ,,mikor" összefüggését, közös halmazát vizsgáljuk meg. A legfrissebb kutatási eredményekből fogjuk kihüvelyezni, mikor tanácsos asztalhoz ülni és enni, milyen étkezési rend révén óvhatjuk leginkább az egészségünket, csökkenthetjük a stresszt, és kezelhetünk jószerével mindenféle élethelyzetet, amelybe belecsöppenünk... Az étel a legjobb orvosság Tudja-e, hogy az alma valóságos ,,gyógyszer", mert rendszeres fogyasztásakor várható a vér koleszterin-szint csökkenése, a vércukor stabilizálódása, az étvágy csökkenése..., hogy akik a brokkolit szeretik és gyakran élnek vele, azoknak kisebb a kockázatuk rákos betegségek iránt..., hogy a gyömbér segít a tengeribetegség megelőzésében..., hogy a földieperben van vírusellenes anyag és kedvező a szívérrendszeri megbetegedések megelőzésében... Ez a könyv a hagyományos táplálkozás forradalmi oldalán áll, melynek legfontosabb célja, hogy erősítse szervezetünket azáltal, hogy megfelelő étrenddel megelőzzük betegségeinket és ezzel meghosszabbítsuk egészséges életünket. Terítéken az egészség - Gyógyító táplálékok a leggyakoribb betegségekre Gyógyító táplálékok a leggyakoribb betegségekre - az allergiától a vesekőig mindenre Minden, amit tudni akart a zöldségek és gyümölcsök élettani hatásáról az áfonyától a zabig ABC-sorrendbe szedve! Az allergiától a vesekőig: könyvünk a leggyakoribb betegségek gyógyító ételeivel foglalkozik. Könnyen betartható, életmentő tanácsokat nyújt a mindennapokra. Az alapvető élelmiszereket több szempontból is megvizsgálva, hogy a környezeti ártalmak figyelembevételével állíthassuk össze étrendünket. A szemet gyönyörködtető recepteken túl célja, hogy eloszlassa a tévhiteket például a zsírokról, szénhidrátokról, a kávéról vagy a csokoládéról. o A 20 leghatásosabb élelmiszer a rák, a magas koleszterin, a szívbetegségek, a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen. o 10 fűszer, amely már most megtalálható a konyhaszekrényében, hogy csökkentse a gyulladást, enyhítse az emésztési zavarokat, elpusztítsa a káros baktériumokat, vagy megelőzze a rák kialakulását. o 57 gyakori betegség leírása, és a kezelésükre ajánlott élelmiszerek. Számos ízletes és természetes étel az olyan krónikus betegségek és tünetek kezelésére, mint az asztma, a köszvény, az elhízás, a fáradékonyság és a cukorbetegség. Lékönyv 2. Egészségjavító, méregtelenítő, fiatalító és karcsúsító kúrák zöldség- és gyümölcslevekkel receptekkel A friss zöldség- és gyümölcslé kellemes ízű, üdítő ital. Létfontosságú összetevői - a vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, antioxidánsok és mások - együttesen fejtik ki áldásos hatásukat, így segítenek megőrizni egészségünket, illetve megvédenek a kórokozókkal szemben, és elősegítik a gyógyulást - azaz életerővel töltenek el. Könyvünk az egyes betegségek rövid leírása után több ívóléreceptet ajánl, az utolsó fejezetben pedig összeállítottunk néhány karcsúsító és méregtelenítő kúrát, így Ön is könnyedén megtalálhatja a fizikai állapotának és ízlésének legjobban megfelelő ivóleveket. Egészségére!
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó national geographic society
Kiadás éve2023
Súly2900 gr
ISBN2310005862441
ÁrukódSL#2112190900
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Steve Berry: A Medici-hagyatékSteve Berry: A Medici-hagyaték