Ugron Zsolna

Erdélyi menyegző

libri könyvkiadó kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  351 oldal

"Szerelmi bánatra szerelem kell, de nem ám olyan álmodozó, képzelődő, sóhajtozó. Oda csata kell, s győzelem. Nagy győzelem, ami gyógyír tud lenni a sértett büszkeségre."

1608 november, Kolozsvár. A város Báthory Anna esküvőjére készülődik. A fejedelem tizennégy éves húgát családjának és kötelességeinek tiszteletére nevelték. Engedelmes araként, vagy lázadó özvegyként teljesíti-e be sorsát?

Hogyan boldogul a három részre szakadt ország politikai játszmái közepette egy fiatal lány a hatalommal bíró férfiak szerelmével, érdekeikkel és kapzsiságukkal harcolva?

Szerelmes fiatalasszony vagy ördög, gyilkos kurva ahogy az új fejedelem nevezi?

A 17. eleji Erdély és Magyarország a politikai intrikák, az állandó háborúskodás világa, ahol hitviták, árulások és érdekházasságok döntik el országrészek és emberek sorsát. A végvárakban az ostromlott falak mögött csodálatos jelenésekről, családi átkokról, mérgezésekről és testvérszerelemről suttogtak.

Ugron Zsolna első történelmi regényében a 17. század egyik leghírhedtebb, legtitokzatosabb alakját, a bűbájos boszorkányt, Báthory Annát idézi. A körülrajongott és gyűlölt Báthoryak világát, ahol az árulások, parancsszóra elhált szerelmek és politikai gyilkosságok közepette egy asszony boldog akart lenni.

Ugron Zsolna, író, újságíró. 1978-ban született Kolozsváron, Budapesten él. 2010-ben megjelent első regénye, az Úrilányok Erdélyben hónapokig vezette a sikerlistákat.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 299 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 084 Ft

A termék megvásárlásával

408 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó libri könyvkiadó kft.
Oldalak száma:351
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly430 gr
ISBN9789634339816
NyelvMAGYAR
Kiadás éve2021
Árukód2238688 / 1093177

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
Vörös Beáta
2014. 01. 08.

Nagyon tetszett! Imádom a középkort, és az ezt feldolgozó regényeket, valószínűleg ezért is volt, hogy alig tudtam letenni a könyvet. :)

Szarjas Tímea
2014. 03. 16.

A könyvnek sikerült visszarepítenie az adott történelmi időbe. Végig együtt tudtam izgulni a hősnővel. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a történelmi könyveket. Nyelvezete nem egyszerű, de éppen ettől hiteles.

Erdélyi Árpádné
2014. 08. 31.

A nyáron is jártunk Erdélyben. Azokon a helyeken, ahol ez a történet játszódik többször is. Báthory Gábor szerencsétlen sorsú fejedelemről több könyvet is olvastam már. Mindegyik máshogyan láttatta a személyiségét. Báthory Anna még közelebb hozta őt. Báthory Anna elvarázsolt. A könyvlapjain megelevenedett a kor, amely a fiatalságát nem kímélve vett el tőle mindent. Kíváncsi vagyok a folytatásra is.

evian
2015. 02. 05.

Ezt a könyvet nem szabad összehasonlítani Az Úrilányok Erdélyben című művével.....más....nagyon más.....teljesen más! Csak az írója ugyanaz! Nagy munka van mögötte, a történelem eme korszakának kutatása, s a regény írás sem lehetett gördülékeny, a korhű párbeszédek miatt! Na ez az a pont, ami miatt nem tetszett....nagyon sajnálom, s ezer bocsánat érte, kedves Zsolna, de nagyon nehézkesen halad az ember. Bevallom, bármennyire is szégyellem, de félbehagytam. Nyugodt körülményeket teremtettem magamnak az olvasáshoz, megrágtam a szavakat, de egész egyszerűen nem tudott elvarázsolni, lekötni, nem élveztem.....pedig annyira szeretem ezt a korszakot történelmünkben! Én, aki nem olvasok felkapott bestsellereket, mert inkább a konzervatívabb, hagyománytisztelőbb írókat falom, nem tudtam azonosulni ezzel a korhű párbeszéddel.....Olyan nagyon szerettem volna elolvasni, mindkét történelmi könyvét egyszerre vettem meg ....a bizalom megvolt, mert minden eddigi könyvét elolvastam.....de ez most nem jött be ilyen formán....igazán sajnálom......


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 299 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 084 Ft

A termék megvásárlásával

408 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

M. J. Arlidge: Felelsz vagy merszM. J. Arlidge: Felelsz vagy mersz