Tokyo Underground

Vágvölgyi B. András

Ez a könyv 1997 őszén, a Magyar Narancsba írt cikksorozatként kezdődött, egyes részletei megjelentek más orgánumokban, leginkább az Élet és irodalomban, ám nem tekintendő cikkgyűjteménynek, a korábbi közlések voltak e könyv előpublikációi. A szerző nem gondolja azt, hogy ért is ahhoz, amiről ír - a magyar átlagtudásnál egy árnyalatnyival talán jobban... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 781 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
3 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Frank Olivér
Vágvölgyi hozzá nem értése választott témájához szinte már ilyesztö. A dilettáns túrista rácsodálkozásával ír, anélkül, hogy megpróbálná megérteni a japán kúltúra és társadalom mozgatórugóit. Az egész könyv innen-onnan összecsipegetett információkkal van tele, amiknek a szerzö nyilvánvalóan nem járt utána. Külonlegesen szomorú, hogy úgy próbál a japán pop-kultúráról könyvet írni, hogy az annak gerincét képezö pop/rock zenéröl abszolút nem tud semmit, és az a kevés, amit mégis ír róla természetesen tele van nevetséges tévedésekkel és hibákkal. Azok számára akik ismerik a mai japán kultúrát, teljesen fölösleges ez a könyv (hacsak nem az a céljuk, hogy felidegesítsék magukat). A témával ismerkedni kívánók számára pedig szintén nem ajánlható, mivel elolvasása után még kevésbé lesz fogalmuk a japán pop-kulturáról, mint elötte. A legborzasztóbb talán az, hogy a mai magyar sznob-müvész társadalom képviselöi elhiszik, hogy Vágvölgyi tényleg ért ahhoz amiröl ír, és öt tartják a téma szakértöjének.

Események

H K Sz Cs P Sz V
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1