Sinka Miléna

A csodálatos zselatin

 | 2020  | MAGYAR nyelvű

Most is, mint mindig, leülök, és számot vetek azzal, milyen emlékeim vannak a zselatinnal kapcsolatban, és mi az, ami elsősorban motivál engem arra, hogy megírjam ezt a kis receptkönyvet.Gyermekként, roppant szerencsémre, még olyan miliőben nevelkedtem, amelyben természetes volt a háztáji állattartás, az állatok húsának és darabjainak a feldolgozása, illetve az azokból készített ételek elfogadása. Megtanították nekem, hogy a fogyasztásra szánt növények, állatok szinte minden része ehető, és érdemes azokat a lehető leggazdaságosabb módon elkészíteni.Számomra szép emlék és egyben természetes dolog, ahogy a lassan rotyogó húsleves tetején ott úszik a kollagénben gazdag csirkeláb, ahogy a csirkeaprólék-pörkölt szaftja másnapra megdermed, s olyan fényes és tükörsima lesz, mint a jégpálya, de az is előttem van, ahogyan a porcelán mélytányérok sorakoznak az ablakpárkányon, bennük minden földi jóval, malac farkával, füllel, porcogóval...Az ilyen és ehhez hasonló fogások mind a mai napig az asztalra kerülnek nálunk, de az utóbbi években egészségfejlesztőként is rengeteget tanultam, olvastam a kollagén és a zselatin rendszeres fogyasztásának az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól.Természetesen, ahogyan fejlődik a világ, eljutottunk oda, hogy a zselatint már nem csak eredeti formájában fogyasztjuk, hanem esetenként ki is nyerjük a forrásából annak érdekében, hogy aztán táplálékkiegészítőként vagy terápiásan is alkalmazható legyen a különböző gyógyító étrendekben.Mindamellett nem csak a saját emlékeim győznek meg arról, hogy érdemes kollagénben gazdag élelmiszereket fogyasztani, hiszen Weston A. Price amerikai fogorvos, kutató, az 1939-ben megjelent Nutrition and Physical Degeneration című kötet szerzője is rávilágított arra, hogy őseink számára, illetve a mai hagyományos társadalmakban élő emberek számára mindig is természetes volt az úgynevezett leeső részek, végtagok, inak, csontok, porcok és belsőségek fogyasztása, amelyeket mostanában oly méltánytalanul elhanyagolunk.Miután felfrissítettem a gyermekkori emlékeimet, ráébredtem, hogy ebben az összetevőben sokkal több van, mint azt elsőre gondolnánk. Nem csupán tradicionális kocsonyás, sós ételeket, hanem édességeket, desszerteket, sőt akár szépségápoló pakolásokat is készíthetünk a zselatinnal, jótékonyan támogatva ezzel az egészségünket.Ebben a kis füzetben tehát ezeket a lehetőségeket szeretném megosztani az olvasóval, veled, feleleveníteni és újragondolni az elfeledett fogásokat, hogy ezzel a tradicionális összetevővel újraszínezzük az ételeinket. Tíz egészségmegőrző célkitűzést fogalmaztam meg, amelyek mindegyikében főszereplő a kollagén, és a megvalósításukhoz egy-egy izgalmas receptötletet mellékelek. Kellemes kísérletezést kívánok!Miléna
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 1 990 Ft

A termék megvásárlásával

199 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Formátum EPUB MOBI
Árukód2739873 / 8142807

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 1 990 Ft

A termék megvásárlásával

199 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Márquez: Találkozunk augusztusbanMárquez: Találkozunk augusztusban