Oriskó Ferenc  |  Pár Gyula

Halak szakácskönyve

food time kiadó  | 2002  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  352 oldal

A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, sok A- és D-vitamin, valamint értékes ásványi anyagok találhatók benne. Kutatók több száz kísérlettel bizonyították, hogy a halfogyasztás csökkenti a koleszterinszintet, s a hal húsában lévő zsiradék az emberi szervezetre kedvező hatású. Ezért is nehezen érthető, hogy a magyar háziasszonyok miért nem illesztik gyakrabban a család étrendjébe a halas ételeket. A halászlén, a rácpontyon és a balatoni süllőn kívül kevés halból készített finomság jut eszükbe. Ezért is ajánljuk, hogy ismerkedjenek meg könyvünkkel. Receptgyűjteményünk mintegy hetvenféle halból, tengeri gyümölcsből, algából készíthető étel receptjének leírásait tartalmazza. Külön fejezetben mutatjuk be a halakhoz illő mártások elkészítését. Reméljük, mindenki hasznára tesszük közzé a különböző halak néhány tulajdonságát összegző Hallexikon fejezetünket. Újdonságnak számít e könyvünk abból a szempontból is, hogy a vizekben fellelhető összes élelmiszerre - így a növényi eredetű algákra is - felhívja tisztelt olvasóink figyelmét. Miután ez utóbbi kevéssé ismert a magyar háziasszonyok, egyáltalán, a magyar közönség előtt, egy fejezetet mindenképpen megérdemel. - (A Kiadó)
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
7 599 Ft

A termék megvásárlásával

759 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó food time kiadó
Kiadás éve2002
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:352
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly1600 gr
IllusztrációGABULA ANDRÁS FOTÓIVAL
ISBN9789638624765
Árukód2088709 / 1010398

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
7 599 Ft

A termék megvásárlásával

759 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa