Marisa G. Franco

Együtt jobb - A baráti kapcsolatok pszichológiája

libri könyvkiadó kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  392 oldal

"Egészen addig nem ismerjük saját magunkat teljesen, amíg meg nem tapasztaljuk magunkat egy másik emberben, és fel nem ismerjük ezt a bennünk rejlő erőt. Vagy ahogy a zulu mondás tartja: Az ember más emberek által ember.
A barátságaink a szeretet, az empátia és az oxitocin apró megnyilvánulásai révén megnyugtatják a testünket, megóvják az egészségünket, és felkészítenek a kapcsolódásra. Lydia Denworth [...] szavaival élve: Az emberek azt hiszik, a túlélés lényege a versengés és a rátermettség, holott valójában a legbarátságosabbak nyerik a fennmaradásért folytatott küzdelmet. A barátság a kulcsa annak, hogy hosszú és boldog életet éljünk.
A barátságainkon keresztül megtalálhatjuk a legigazibb, legkedvesebb és legértékesebb énünket, és megtanulhatjuk, mit is jelent másokhoz kötődni. Mivel oly sokféle módon gazdagít bennünket, nem meglepő, hogy a barátság készít fel minket a legjobban, nos, a barátságra. A barátaink formálnak bennünket egészségesebb, gazdagabb és tartósabb kapcsolatokat kialakítani képes személyekké. [...] Azt kívánom mindannyiunknak, hogy képesek legyünk megbecsülni a barátainkat, és megtapasztalni lelkünk gyarapodását."


Mi az, amit most rögtön megtehetsz azért, hogy hosszú életed legyen?
Hogyan kerülheted el a depressziót?
Ha egyedülálló vagy, mit tehetsz a boldogságodért?
Miként tudod izgalmasabbá tenni a párkapcsolatodat?
A megoldás: a jó barátság.

Felmérések szerint baráti kapcsolataink száma kevesebb, mint valaha, és sokan élnek közöttünk olyanok, akiknek egyetlen barátja sincs. Mindez nemcsak mentális jóllétünket károsítja, de fizikai állapotunkra is rossz hatással van. A százhat tényező közül, amely befolyásolja a depresszió kialakulását, a baráti kapcsolat hiánya játssza a legnagyobb szerepet. Sokkal súlyosabb következményekkel jár, mint a nem megfelelő étkezés vagy a mozgáshiány, és rosszabb, mint ha tizenöt cigarettát szívnánk el egy nap.
A barátság intézménye szó szerint életmentő.

Marisa G. Franco pszichológus könyve segít megérteni, hogyan szerezhetünk új barátokat, és miként tarthatjuk meg a régieket. Bemutatja, hogyan befolyásolják múltbéli kapcsolataink az életünket, majd olyan, tudományos kutatásokon alapuló módszereket ismertet, amelyek megkönnyíthetik az értékes baráti kötelékek kialakítását. A könyv valós példái és személyes történetei is mind azt üzenik, hogy ha van bátorságunk barátkozni, egy egészen új, izgalmas világ tárulhat fel előttünk.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 749 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó libri könyvkiadó kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:392
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly492 gr
FordítóTóth Bálint Péter
ISBN9789636041199
Árukód2769320 / 1215335

Elérhető még:

E-könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 749 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom