Lackfi János

Milyenek a magyarok?

helikon kiadó  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  136 oldal

Milyenek is a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Ez az útikönyv elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába, kiderül belőle, hol húzódik a belga-magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha valaki a könyv olvastán nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 849 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó helikon kiadó
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:136
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly250 gr
IllusztrációP. SZATHMÁRY ISTVÁN RAJZAIVAL
IllusztrátorP.szathmáry István
ISBN9789636202378
Árukód2232940 / 1087573

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
Czierer Magdolna
2012. 12. 29.

Szórakoztató és rendkívül szellemes. Megnevettet és általa szeretnem kell honfitársaimat. Csalódtam, amikor a könyv végére értem, még jó lett volna néhány napot vele tölteni...

Horváth Lászlóné
2013. 01. 04.

Fergeteges humor, sírva röhögtem a metrón a könyv olvasása közben. És persze sajnos nagyon igaz... csak ajánlani tudom mindenkinek, szórakozás és okulás miatt is.

Allee könyváruház
2013. 04. 18.

Csak azokat az embereket lehet kifigurázni, akik érdekesek, karakteresek és egyedülállóak. Lackfi János szerint ilyenek vagyunk mi, magyarok. Bepillantást enged a "hátrafelé nyilazók" különleges világába. Ragadja meg mindenki az alkalmat, hogy az önismereti könyveket megszégyenítő módon, valós képet kapjon arról, milyenek is vagyunk mi valójában...

Szeged Könyvesbolt
2013. 04. 26.

Ha van elég öniróniánk, önkritikánk, önismeretünk, akkor érdemes nekilátni a könyv olvasásának. Garantált a nevetés, hiszen Lackfi János fergeteges művet alkotott, P. Szathmáry István rajzai pedig híven tükrözik a mondanivalót. Nekünk TETSZETT!

VERonika
2013. 05. 07.

Milyenek a magyarok? Lackfi János, kiváló író-költő jól tudja, hogy milyenek, és ezt humortól ittas kötetében be is mutatja olvasóinak. Böllérfalatokat habzsoló, a minőségi italokat kicsit sem megvető, folyton folyvást kesergő népség. Vagy azért annyira talán mégsem Ebben a nagyszerű szórakozást nyújtó, letehetetlen útikönyvben minden kiderül a magyarokról! Vajon igaz az, hogy a magyarok kitalálták a tökéletes társadalmat, vagy, hogy nincs olyan magyar, aki ne tudna lóháton állva atombombát gyártani, és hatos fogatot hajtani? A legnehezebb kabát, és az Élő hal briliáns alkotások után ismét egy kihagyhatatlan gyöngyszemet tarthatunk a kezünkben!

Fkapui
2013. 08. 22.

Egy kicsit többet vártam a könyvtől. A témafelvetés érdekes, sok jó és rossz dolgot el lehet mondani a magyaroktól, de ezeknek csak egy töredéke került a könyvbe. Többnyire a szokásos sztereotípiákat írta le a szerző közepesen viccesen, nagy újszerűség és tabudöntögetés nem volt benne, megvásárláskor pedig ezt vártam. Olvasmányos írás amúgy, nagyon hamar átrágható.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 849 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat