Egy négy részből álló konyha- és házi könyv - 1782
attraktor könyvkiadó kft. | 2022 | MAGYAR nyelvű | RAGASZTÓKÖTÖTT | 200 oldal
"Tyúk- vagy kappanra fejér lé - Törj mandulát, és reszelj tormát, tégy egy forradást tyúklébe vellek. Vedd a mandulát és tormát, verd által, de úgy, hogy se igen híg, se igen vastag [ne] legyen. Tölts egy kis rózsavizet réá, vagy citromlevet, adj egy jó forradást nekie, és töltsd a tyúk- vagy kappanra, és készen vagyon."
"Öntött alma - Az almát kettéhasítván forró vízben kell hánni, s gyakorta kevervén új kalánnal, nehogy megveresedjék, addig kell főzni, míg meglágyul, azután szitán általtörvén addig kell főzni, míg a vize kiszárad. Akkor annyi főtt nádmézet kell hozzátölteni, mennyi az alma, vagy ahhoz képest, ki micsoda édesen szereti. Akkor együtt egybe kell jól főzni, mint a birsalmasajtot, s ahhoz való kis karikákot egy réz- vagy pléhtálra rakván, amennyit fejéren akar az ember hagyni, annyi formát kell telitölteni; az más részét ha színesen akarja csinálni, festékvizet töltvén belé, ismég a tűzhöz kell tenni, kevervén addig főzni, míg a festékvize elszárad. Azután az előbbeni mód szerént formákba rakván, meleg helyt kell tartani második napig, akkor a formát szép gyengén fel kell rólla szedni, és úgy hadd száradjon, megforgatván azalatt egynehányszor."
A termék megvásárlásával
304 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes
Kiadó | attraktor könyvkiadó kft. |
---|---|
Kiadás éve | 2022 |
Nyelv | MAGYAR |
Oldalak száma: | 200 |
Borító | RAGASZTÓKÖTÖTT |
Súly | 226 gr |
Sorozat | INTRA HUNGARIAM |
ISBN | 9786156173522 |
Árukód | 2757571 / 1206790 |
Vásárlói értékelések, vélemények
Kérjük, lépjen be az értékeléshez!
A termék megvásárlásával
304 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes