Dobos C. József

Magyar-Franczia szakácskönyv

 | 2020  | MAGYAR nyelvű

Dobos C. József neve kétségkívül összeforrt az általa kitalált dobostortával. És ez nem véletlen. Dobos ma már világhírű "találmánya" a véletlennek (kuktája szórakozottságának) és hatalmas tárgyi tudásának és szakmaszeretetének köszönhető: ma is autentikus az, ahogy a karamellkészítésről ír. Nem véletlen, hogy az általa feltalált tortát is ezzel borította. Ám Dobos több volt, mint cukrász. A szakácsművészet elismert alkotómestere volt, mai szóhasználattal influencer. 1884-ben megjelent főműve, a Magyar-franczia szakácskönyv igen sokat tett azért, hogy konyhaművészetünkben gyökeret vertek a francia eredetű kifejezések (pl. kotlett, rolád, panír, blansíroz stb.) és a francia konyha alapelemei. Ez a szakácskönyv egy korszak és egy alkotó csúcspontja: aki szereti a kulináris élvezeteket és kísérletezést, nagy élvezetet talál majd ezen receptek megvalósításában: csaknem 2400 receptet tartalmaz a kötet. A kiadó ezúton mond köszönetet a budapesti Auguszt Cukrászdának, hogy a borítón látható dobostortáról fényképfelvételt készíthettünk. Olvassák szeretettel, használják nagy örömmel ezt a receptgyűjteményt, mely kultúránk kiemelkedő darabja.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 1 990 Ft

A termék megvásárlásával

199 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Formátum EPUB MOBI
Árukód2734778 / 8140481

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 1 990 Ft

A termék megvásárlásával

199 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Dr. Csernus Imre: A magyarDr. Csernus Imre: A magyar