Simon István

Szénsavas üdítő italok

mezőgazdasági kiadó  | 1980  | cérnafűzött, keménytáblás  |  224 oldal

Libri Antikvárium
Tartalom Előszó 5 Simon István: Az üdítő ital a mai ember számára Az üdítőital-fogyasztás világméretű növekedése 9 Mit nevezünk üdítő italnak? 10 Az üdítő italok csoportosítása 11 Gyümölcs alapanyagú üdítők 11 Növényi kivonat alapanyagú üdítők 12 Az üdítőital-gyártás kialakulásáról 13 Az üdítőital-gyártás magyarországi fejlődésének legutóbbi szakasza 14 A nemzetközi és a hazai fogyasztás alakulása 15 A termelésfejlesztés hazánkban 18 A fogyasztás és a termelésfejlesztés hazai perspektivái 21 Andrássy István - Hernádi Zoltán: Az üdítő italok gyártása Az üdítő italok gyártásához szükséges anyagok 25 Alapanyagok 25 Gyümölcslé 25 Gyümölcslésűrítmény 25 Szörp 26 Gyümölcspor 26 Természetes eredetű gyümölcsaroma, növényi kivonat 26 Cukor (répacukor, szacharóz) 27 Ivóvíz 27 Szén-dioxid 27 Természetes és mesterséges édesítőszerek 28 Szacharin 28 Szorbit 28 Xylit 28 Ciklamát 28 Kiegészítő anyagok 28 Étkezési savak 29 Citromsav 29 Borkősav 29 Foszforsav 29 Élelmiszer-szinezékek 29 Tartósítószerek 30 Szorbinsav és káliumsója 30 Benzoesav és nátriumsója 30 Kén-dioxid 30 Hangyasav 30 Állománymódosító anyagok 31 Csomagolóanyagok 31 Üvegpalack 31 Fémdoboz 32 Műanyag 32 Záróeszközök 32 Koronadugó 32 Csavarkupak 33 Egyéb záróeszközök 33 Cimkék 33 Gyűjtőcsomagoló eszközök 34 Műanyag rekesz 34 Egyéb gyűjtőcsomagolási eszközök 34 Az üdítőital-gyártás technológiája és gépei 35 A gyümölcslé-alapanyagok gyártása 36 Nyersanyag-kiválasztás 36 A gyümölcslé-alapanyag tartósítása és tárolása 43 A szörpkészítés 44 Cukorkezelés és -tárolás 45 Cukorszirup-készítés 46 Cukoroldás 47 Szirupszűrés 48 Új eljárások az automatikus cukoroldásra 50 A szörpösszeállítás 52 Előkészítő műveletek 53 A vízkezelés 53 A szén-dioxid lefejtés 60 Az italhűtés 63 A szén-dioxid-telítés és italkészítés 67 A szaturálást befolyásoló tényezők 67 A postmix rendszer és gépei 68 A premix rendszer és gépei 69 A palackozás 75 A palackmosás 76 A mosás hatékonysága 76 A palackmosó gépek 78 A rekeszmosás 82 A palacktöltés és -zárás 82 A gépsor kiválasztásának szempontjai 83 A berendezések rendszerbe foglalása 84 Az ellennyomásos töltőgépek 85 A palackpasztőrözés 91 A cimkézés 95 A palackozóüzem anyagmozgatása 95 Az üdítőital-poharazó automaták 102 A palackos forgalmazást kiegészítő megoldás 102 A postmix rendszerű poharazás 103 Az automaták ellátása szörppel 106 Az üdítőital-gyártás higiéniája 110 Épületek, berendezések, gépek 110 Gyártási anyagok 112 Személyi higiénia 113 A gyártástechnológiai műveletek higiéniai követelményei 113 Az üzem takarítása és fertőtlenítése 114 Követelmények a tisztítóanyagok iránt 115 A takarítás és a fertőtlenítés periodikus beosztása 119 Máthé Imréné - Szép Ivánné: Minőségellenőrzés, mikrobiológiai vizsgálatok Az üdítő italok minőségellenőrzése 125 A minőségellenőrzéstől a minőségszabályozásig 125 A termelést megelőző tevékenységek szabályozása 126 Új termék bevezetésének minőségszabályozdása 126 Alapanyagok minőségének szabályozása 126 Minőségszabályozdás a termelésben 126 Termékvizsgálat 126 A termelési folyamat vizsgálata 127 Az értékesítés minőségszabályozása 27 Az üdítő italok leggyakoribb minőségi hibái 129 Az érzékszervihibák 130 A mikrobiológiai romlás 131 A termék összetételének hiányosságai 131 A gyártáshoz szükséges anyagok laboratóriumi vizsgálata 131 Az alapanyagok minősítése 133 A kiegészítő anyagok vizsgálata 144 A csomagolóanyagok értékmérői 145 A gyártásközi ellenőrzés 147 Cukorszirup 147 Szörp 147 Víz 148 Palackmosás 149 A mosóvíz lúgtartalma 150 A tisztított palack lúgmentessége 150 A késztermék ellenőrzése 150 Érzékszervi tulajdonságok 150 Töltési térfogat 151 Szén-dioxid-tartalom 151 Szárazanyag-tartalom 151 Tartósítószer-mennyiség 154 A pH és a savtartalom 154 Az üdítő italok mikrobiológiai vizsgálata 155 Néhány mikrobiológiai alapfogalom 156 Élesztők, penészek, baktériumok 156 Az üdítő italokban előforduló mikrobák 160 Élesztők 160 Baktériumok 160 A mikrobiológiai laboratórium fontosabb eszközei 162 A vizsgálati módszerek leírása 163 Mikroszkópos sejtszámolás 163 Határhígításos módszerek 164 Telepszámolásos vagy szélesztéses módszerek 165 Membránszűréses eljárások 166 Az egyes mikrobák azonosítása 168 Az alkalmazott táptalajok 168 Az üzemi mikrobiológiai vizsgálatok részletes ismertetése 170 A berendezések tisztaságának vizsgálata 171 Fázisvizsgálat, fertőzési góc keresése 173 Tartóssági próba 173 Maurer Jenő: Az üdítőital-ipar kereskedelmi kérdései Az elosztás 179 A marketing 181 A piackutatás 183 A főbb területek 186 Tevékenység az eladók piacán (kínálat) 186 Tevékenység a vevők piacán (kereslet) 186 A rendelés 195 A rendelésfelvétel formái 195 Az áru-előkészítés 198 A rendelésállomány fedezése 198 A gépkocsirakomány összeállítása 199 A szállítás 199 Szervezése, szervezete és módozatai 200 Szállításszervezési alapfogalmak 200 A szállítóeszköz-szükséglet 201 Terítőjárat-szervezés 203 A szállítás gazdaságossága 205 A szállítóeszközök 205 Az értékesítési tevékenység elemzése 208 Az elszámoltatás 208 A vevőnyilvántartás 208 A vevőhálózat alakulásának vizsgálata 209 A forgalomanalízis 209 A göngyölegmozgatás elemzése 210 A reklám 210 Kialakulása 210 A költségtényezők 211 A reklámformák 212 A tevékenység jellege, módja 212 A reklámhordozó és a reklámeszköz 214 A média 215 A P. O. P. -eszközök 216 A reklámmunka iránya 217 A tervezés 218 A reklám hatékonysága 218 Irodalom 219
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 400 Ft

A termék megvásárlásával

240 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1980
Oldalak száma:224
Súly600 gr
ISBN2310013337399
ÁrukódSL#2112506525
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 400 Ft

A termék megvásárlásával

240 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Biró Kincső: MedúzalányBiró Kincső: Medúzalány