Reformkonyha - A természetes táplálkozás elméleti alapjai és gyakorlati megvalósítása

mezőgazdasági kiadó  | 1985  | karton  |  258 oldal

Libri Antikvárium
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. FÜLSZÖVEG A könyv szerzői - ha nem is ismeretlen, de - napjainkban alig alkalmazott táplálkozási módról írnak. Rövid történelmi áttekintés után egy-egy fejezetet szentelnek a fehérjéknek, a szénhidrátoknak, a zsíroknak, a vitaminok, ásványi anyagok jelentőségének, külön szólnak a természetes tápanyagok, a szója, a méz, a tejtermékek fontosságáról. A következő részben leírják, hogy tulajdonképpen mit jelent a reformétrend. Mit és hogyan kell enni, milyen ételeket javasolnak és azokat hogyan kell elkészíteni, milyen "méregtelenítő" kúrák iktathatók be az étrendbe? A szerzők saját tapasztalataik és életmódjuk alapján ajánlják a különösnek ható étrendeket azzal a céllal, hogy akik változtatni akarnak eddigi életmódjukon, kész receptet kapjanak elhatározásukhoz. TARTALOM Őszintén a természetes táplálkozás elméleti alapjai "Vissza Matuzsálemhez!" - avagy miért szükséges étrendünkön változtatni? 9 A magyar konyha régen és most 25 A rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréje 42 Alapfogalmak 43 Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége 49 A sav-lúg egyensúly fenntartása 52 A fehérjeegyensúly problámája 59 Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében 70 Makroelemek 71 A legfontosabb mikroelemek 78 Az életmentő vitaminok 80 Gyógyító tápanyagok 87 Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra 87 Búzakorpa emberi fogyasztásra 90 Az a csodálatos szója! 92 A fokhagyma és a vöröshagyma értéke 95 Tengeri tápszer: az alga 98 Aludttej, joghurt, kefír 99 A természetes táplálkozás gyakorlati megvalósítása: Aranyszabályok Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan? 103 Az anya és gyermeke táplálkozása 118 A másod- és harmadvirágzás idején 136 Különleges ételkúrák és böjtök Nyers növényi étrend 143 Gyümölcskúra 148 Böjtkúra - csodakúra! 153 A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód 157 A diétáról 161 Ételek és italok receptjei A konyha és környéke 171 Nyers ételek 176 Majonéz 176 Salátaöntetek, mártások 176 Saláták 179 Gyümölcssaláták 187 Nyers magvakból készült gabonaételek 190 Fűszer- és gyógynövények 195 A kenyér 196 Zöldség- és főzelékfélék 200 Levesek négy személyre 200 Főzelékek 203 Főtt gabonaételek 210 Tejjel, tejtermékkel készített, rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldségételek 213 Főzelékpudingok (ünnepi ételek) 214 Töltött főzelékfélék 215 Tésztában sült és kirántott főzelékfélék 217 Burgonyaételek 218 Omlettek 222 Meleg mártások (szószok) 223 Szendvicsek 225 Gyümölcsmártások 227 Pudingok 228 Felfújtak 230 Olajban sült tészták 231 Sült tészták 232 Italok 235 Vizek 235 Gyümölcslevek 235 Zöldségitalok 237 Csonthéjas és olajos magvakból készült italok 239 Védőitalok, gabonaitalok 239 Kávék 240 Teák 240 Heti étrend 241
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1985
Oldalak száma:258
Súly250 gr
ISBN2310004708924
ÁrukódSL#2110117852
Kötéskarton

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom