Dr. Hajdu Zsanett

Mesterek és gyógynövények - Második kutatóutam igaz története Amazóniától a Börzsönyig

hungarovox bt  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  260 oldal

Első bolíviai kutatóexpedícióm után három évvel, pimasz ötödéves biológushallgatóként sikerült elérnem, hogy előadást tarthassak a szakmámhoz kapcsolódó legnagyobb nemzetközi konferencián Brazíliában. Hazai és brazil kutatók szárnyai alatt, valamint egy félvér fiú, Julino tudásának és szerelmének köszönhetően megismertem a tradicionális orvoslás és a tudományos hatóanyag-kutatás mélységeit. Ezt követően felkerekedtem, hogy beváltsam a porveniri indiánoknak tett ígéretemet, és újra meglátogassam őket. Bolíviában éppen polgárháború zajlott, a repterek lezárva, gyújtogatások és tüntetések mindenütt. Nekem mégis sikerült épségben eljutnom szeretett indiánjaimhoz.
Az egyik amazóniai éjszakán álom lepett meg, amelyben szokatlan helyzetekben tanulhattam az egészségről és a gyógyulásról, miközben különös mentorok kísértek a dzsungel szívéből egészen a magyar tájakig. A könyvben mintegy ötven, javarészt hazánkban is elérhető esőerdei, mediterrán és hazai gyógynövény jelenik meg, amelyek testi, lelki, szellemi egészségünk támogatói lehetnek.
***
Dr. Hajdu Zsanett biológus, a növényi hatóanyagok kutatásából szerzett doktori fokozatot a szegedi gyógyszerészkaron. Dél-amerikai kutatásai indították el azon a felfedezőúton, amelyen hivatásává vált mind az egzotikus, mind a hazai tájak gyógynövényeinek tanulmányozása. Előadásain, erdei túráin nemcsak tudományos ismereteket ad át, hanem bevezeti hallgatóságát a gyógynövénytradíciók varázslatos világába is. Ezek mellett azt is megtanulhatjuk tőle, hogy közvetlen környezetünkben, akár a saját konyhánkban milyen kincset érő, az egészségünket támogató alapanyagokra bukkanhatunk.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 800 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 560 Ft

A termék megvásárlásával

456 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hungarovox bt
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:260
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly310 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR FOTÓKKAL
ISBN9789635342020
Árukód2779837 / 1222908

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 800 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 560 Ft

A termék megvásárlásával

456 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Popper Péter: Várj, amíg eljön az órádPopper Péter: Várj, amíg eljön az órád