Peter Attia  |  Bill Gifford

Végigélni - A hosszú élet tudományos alapjai

21. század kiadó  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  479 oldal

Sunday Times Bestseller
New York Times #1 Bestseller

Az orvoslás újraértelmezése, hogy tovább és jobban éljünk

"Az egyik legfontosabb könyv, amit elolvashatsz életedben." - Steven D. Levitt, a Lökonómia című New York Times bestseller szerzője

Hosszabb élet, jobb életminőség: ehhez segít hozzá Dr. Attia "használati utasítása", amely a legfrissebb tudományos eredményeket összegzi a táplálkozás, testedzés és alvás, illetve a mentális, valamint érzelmi egészség köréből.

A fősodratú orvoslás sok sikert magáénak mondhat, de a szívelégtelenség, a rák, az Alzheimer-kór, a 2-es típusú diabétesz továbbra is rengeteg áldozatot szed. A beavatkozások, kezelések gyakran elkésettek, hiába hosszabbítják meg az életet, az egészségben töltött élettartam nem nő, az életminőség nem kielégítő.

Dr. Attia meggyőződése, hogy a hosszú élet titka egy személyre szabott, jelenlegi döntésekre épülő stratégia - nem szabad várni, halogatni.

A könyvből kiderül:

- Az évi koleszterinteszt nem ad elégséges információt arról, hogy személy szerint milyen infarktuskockázattal nézel szembe.
- Nem kizárt, hogy máris olyan állapotban van a májad - ez egészen gyakori, mégis az esetek túlnyomó többségében diagnosztizálatlan marad -, ami előre jelzi a majdani öregkori krónikus betegségeidet.
- Miért a testedzés a leghatásosabb szer, amely hosszú, egészséges életet okoz - nyomás, kezdődhet az edzés a százévesek tízpróbájára.
- Nem diétázni kell, hanem a tápanyagok biokémiájára összpontosítani, és az adatok alapján személyre szabott étrendet kialakítani.
- Nem lehet csak a testi egészséggel törődni, és a szőnyeg alá söpörni mentális, érzelmi háztartásunkat.

Az öregedés nincs kőbe vésve. Ha az ember odafigyel, meg tud indulni egy ösvényen, ami más irányba vezet - genetikailag alkalmasak vagyunk arra, hogy minden egyes évtizedben jobban érezzük magunkat a bőrünkben, mint az előzőben.

Dr Peter Attia az Early Medical alapítója. A Stanford orvosi karán végzett, a Johns Hopkins Kórházban szerzett sebészi képesítést. Onkológiai sebészi tanulmányokat az NIH Országos Rákintézetben folytatott, ahol a melanóma immunalapú kezelésére szakosodott. Az Aging című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Népszerű podcastjának címe: The Drive.

Weboldalai:
PeterAttiaMD.com
EarlyMedical.com

Bill Gifford hétpróbás újságíró, a Spring Chicken: Stay Young Forever (or Die Trying) című New York Times bestseller szerzője. Írásai többek között az Outside-ban, a Scientific Americanben és a Men's Healthben jelentek meg.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 6 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 6 640 Ft

A termék megvásárlásával

664 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó 21. század kiadó
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:479
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly712 gr
FordítóNovák Gábor
ISBN9789635684755
Árukód2777950 / 1221371

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 6 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 6 640 Ft

A termék megvásárlásával

664 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén