Tóth M. Ildikó, Koronczai Magdolna (szerk.)

Aszalás, kandírozás és más tartósító módok

kossuth kiadó  | 1992  | papír / puha kötés  |  109 oldal

Libri Antikvárium
A könyvben a gyümölcsök eltartásának két alapvető módját ismerheti meg az olvasó. Az aszalás technikáján és az aszaláshoz használatos eszközök részletes bemutatásán kívül megismerkedhetünk a mogyorós cseresznye és a vörösboros szilva elkészítésének fortélyaival is. A kandírozáshoz a szerző alaprecepteket mutat be, és természetesen az egyes gyümölcsöknek is szentel egy-egy fejezetet, melyben a tartósítás sajátosságait mutatja be. TARTALOM Bezetés 5 Aszalás 7 Mivel aszaljunk? 7 Gyümölcsaszalás 10 Alma 10 Áfonya 11 Birsalma 11 Birskörte 12 Bodzabogyó 12 Cseresznye 12 Cseresznye mogyoróval 12 Csipkebogyó 13 Meggy 13 Kajszibarack 14 Körte 15 Őszibarack 15 Ribizli 16 Szilva egyszerűen 17 Édes szilva 18 Prünella (lapított aszalt szilva) 18 Diós, mandulás, pisztáciás szilva 19 Vörösboros szilva 19 Szőlő 20 Vörös som (húsos som) 21 Kandírozás 22 Alaprecept 23 Cukrozott gyümölcsök 25 Áfonya 25 Alma 26 Berkenye 26 Birsalma, birskörte 27 Citromhéj 27 Cseresznye szárasan 28 Csipkebogyó 28 Dió 29 Eper 29 Földieper 30 Görögdinnyehéj 31 Kajszibarack 31 Körte 32 Meggy 32 Narancshéj 33 Őszibarack 33 Ribizli 34 Rózsaszirom 34 Sárgadinnye 35 Szilva 35 Mézes ringló 35 Szárítás 37 Zöldségszárítás 37 Gomba 37 Gombapor 38 Karalábé 38 Karfiol 39 Karfiolpor 39 Paprika 39 Cseresznyepaprika 40 Paradicsompaprika 40 Pasztinák 41 Petrezselyem 41 Póréhagyma 42 Sárgarépa 42 Tök 43 Vöröshagyma 43 Zeller 44 Zöldbab 44 Zöldborsó 45 Fűszernövények szárítása 45 Mit szárítsunk? 47 Bazsalikom 48 Boróka 49 Borsfű 49 Borsosmenta 49 Citromfű 50 Édeskömény 50 Fehér mustár 51 Izsóp 51 Kakukkfű 51 Kapor 52 Koriander 52 Kömény 53 Lestyán 53 Majoranna 53 Petrezselyem 54 Rozmaring 54 Rózsa 55 Sáfrányos szeklice 55 Tárkonyüröm 55 Zeller 56 Zsálya 56 Receptek 57 Reggeli 57 Egészséges gyümölcstál 57 Gyümölcsmüzli 57 Levesek 57 Bodzaleves 57 Csipkebogyóleves 58 Gombaleves 58 Karfiolleves 59 Kaporleves 59 Körteleves 59 Mazsolaleves 60 Narancsleves 60 Őszibarackleves 60 Tökleves 61 Főfogások 61 Almás csirke 61 Gombás csirkemáj 61 Körtés marhaszelet 62 Mandarinos nyúlcomb 62 Mazsolás vesepecsenye 62 Sárgabarackos karaj 63 Szilvával töltött dagadó 63 Zöldborsós fürj 64 Zöldséges sertéssült 64 Vegetás, töltött csirkemell 65 Köretek, főzlékek 65 Főzelékpuding 65 Gyümölcsös rizsbomba 66 Mártások 66 Csipkebogyómártás 66 Erdeigyümölcs-mártás 66 Fűszermártás 66 Kapormártás 67 Málnamártás 67 Mazsolamártás 67 Mentamártás 67 Norvégmártás 67 Tárkonymártás 68 Zöldmártás 68 Édességek 68 Almakenyér 68 Ciromfagylalt 68 Birsalmacsók 69 Cukrozott gyümölcsparfé 69 Gyümölcskosarak 69 Körte édes pezsgőben 70 Málnás palacsinta 70 Ribizlitorta 70 Töltött aszalt szilva 71 Eltevés hagyományos módon 72 Befőttek, dzsemek, lekvárok, nyers gyümölcsök 72 Almapüré süteménybe 72 Almalekvár 72 Barackbefőtt citromosan 73 Barackdzsem hámozott barackból 73 Barackíz 74 Őszibarackbefőtt 74 Őszibaracklekvár 75 Sárgabarack frissen 75 Birsalmasajt 75 Birsalmakocsonya 76 Bodzalekvár 76 Cseresznye rumban 76 Cseresznyebefőtt, meggybefőtt 77 Dinnyebefőtt 77 Dinnyedzsem 78 Sárgadinnyedzsem 79 Egresbefőtt 79 Egres cukorban 79 Eperbefőtt 80 Kompót alkoholban 81 Körte egészben 82 Málnakocsonya 82 Musttal való befőzés 83 Meggy rummal 83 Szilva frissen 83 Szilva ecetesen 84 Szilvadzsem 84 Szilva hámozva 85 Szilvaíz cukor nélkül 85 Szilvaíz cukorral 86 Szilva rummal 86 Zöld szilva 86 Hűsítő italok, likőrök 87 Almaital 87 Eperital 88 Málnaszörp nyersen 88 Málnaszörp 88 Őszibarackital 89 Citrom- és narancsszörp 89 Narancshéjlikőr 90 Narancslikőr tejjel 91 Mokka- vagy kávélikőr 91 Fügebor 92 Savanyúságok, főzelékek 93 Csalamádé 93 Lecsó 94 Paradicsom összetörve 94 Paradicsom egészben 94 Paradicsom cikkekre vágva 95 Paradicsom cukorban 95 Zöld paradicsom cukorban 96 Petrezselyemgyökér 96 Sóska 96 Tök ecetben 96 Tök cukorban 97 Tök sóban 97 Uborka 97 Vajbab 98 Zöldborsó 98 Ételízesítő 99 Paradicsompüré 99 Paprikalekvár 99 Paprikalekvár zsírban 100 Zöldségpüré 100 Ketchup magyarosan 100 Zöldségek téli tárolása 101 Burgonya 101 Hagyma 102 Karfiol 102 Káposzta 102 Leveszöldségek 103 Piros paradicsom 103 Tök, tökfélék 103 Zöldpaprika 104
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 690 Ft

A termék megvásárlásával

269 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv - kopottas
kopottas
Kiadó kossuth kiadó
Kiadás éve1992
Oldalak száma:109
Súly129 gr
ISBN2310010784356
ÁrukódSL#2112641515
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 690 Ft

A termék megvásárlásával

269 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Matt Dinniman: Dungeon Crawler Carl - A kazamata hőseMatt Dinniman: Dungeon Crawler Carl - A kazamata hőse