A pálinka világa Quintessence - 2017

ongai kulturális egyesület  | 2017  | kemény kötés  |  265 oldal

Libri Antikvárium
A Quintessence Pálinkás Könyvek második kötete - a 2016-ban megjelent első kötethez hasonlóan három fejezetre tagolódik: I. Gyökerek - múlt, II. Értékek - jelen, III. Lehetőségek - jövő. A Gyökerek - múlt fejezetben olyan regeszták olvashatók, melyek kiegészítik, árnyalják és pontosítják a pálinka kultúrtörténetével kapcsolatos eddigi ismereteinket. Megtudhatjuk, hogy mi volt a klipara, a slivovicza, a vatyka vagy épp a baklya, de értesülünk belole a korábbi századok legjellemzobb pálinka fajtáiról, azok fozési sajátosságairól, hogy miként lehetett egy diófalevéllel meghatározni a lepárlás végét, vagy hogy miért követelte a reformkorban Wesselényi Miklós a gabonából való pálinkafőzés betiltását. Az Értékek - jelen fejezetben a 2017. évi Quintessence Pálinkaverseny azon 82 darab aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be magyar és angol nyelven, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetoek, illetve a jelen értékeit kiemelkedoen megtestesítik és reprezentálják. A Lehetoségek - jövo fejezet a szukebb pálinkás szakmának, de a szélesebb közönségnek is konkrét szakmai ismereteket szeretne nyújtani, hogy a pálinkáik még jobbak legyenek, az olvasók, a pálinkát készítok szakmai ismeretei bovüljenek. Ez alkalommal a Vilmoskörte és a Szomolyai Feketecseresznye pálinkakészítés során lehetséges tudatosabb felhasználásáról tájékozódhatnak a tisztelt olvasók, amit konkrét kutatási-vizsgálati eredményekkel támaszt alá a szerzo. A fejezet másik tanulmánya egy sorozat elso fejezete, amely az almatermésu gyümölcsökbol készített pálinkák legalapvetobb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzoire is. Bátor és egyedülálló vállalkozás ez, hiszen az utóbbi években megsokszorozódott, ugrásszeruen megnott a fajta tiszta gyümölcspálinkák és az egzotikus gyümölcsökbol készült párlatok száma. Ezek fajta jellegérol, jellemzo karakterérol pedig alig vagy egyáltalán nem ejtenek szót a közkézen forgó szakmai kiadványok és könyvek. E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitol kezdve, a pálinka eloállításával foglalkozó szakembereken át, egészen e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklodo olvasóig és az egyszeru pálinka fogyasztóig mindenki talál a maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy épp tanácsokat. Olyan szakmai ismereteket, ami továbbgondolásra érdemes, ami pozitívan befolyásolja a pálinkáról alkotott összképet határon innen és túl, ami elosegíti a minoségi pálinkakészítés és fogyasztás felnottkorba lépését, magasabb szintre emeli, pozitívan befolyásolja a pálinkák kulturált és érto fogyasztói attitudjét. A Függelékben a Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny - 2017 adatait és eredményét tesszük közre. A fotók a Miskolc - Lillafüred Palotaszállójában idén januárban megrendezésre kerülo díjkiosztó gálán készültek. Takács László szerkeszto, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó ongai kulturális egyesület
Kiadás éve2017
Oldalak száma:265
Súly970 gr
ISBN2310004547431
ÁrukódSL#2110066770
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa