A must és a bor egyszerű kezelése

mezőgazda kiadó  | 1999  | kemény kötés  |  142 oldal

Libri Antikvárium
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. TARTALOM Az olvasóhoz 9 A szőlő fajtája és bora 10 Fehérszőlő-fajták 10 Egyszerű illatú, zamatú bort adó fajták 10 Illat- és zamatgazdag, bukébort adó fajták 11 Aromatikus, önálló bort adó fajták 12 Kékszőlőfajták 12 A borkészítés és -kezelés kellékei 14 Bortartályok 15 A szerkezeti anyagokról 15 A fahordó és ápolása 15 Saválló acél tartályok 22 Üvegballonok 24 Műanyag tartályok 24 Szőlőfeldolgozó gépek 25 Egyéb felszerelések 25 Borkezelési anyagok 28 A házikerti termesztő felszerelésigénye 29 Eszköz- és gépszükséglet 30 A termés betakarítása 31 A szőlő a bor alapanyaga 31 Szüreti előkészületek 33 A szüret ideje 33 A szőlő leszedése, begyűjtése 34 Borkészítés 36 Szőlőfeldolgozás 36 A szőlőfeldolgozás műveletei 36 Bogyófeltárás 36 Cefrekénezés 37 Cefreáztatás 38 Enzimes kezelés 38 Zselatinadagolás 39 Cefrehűtés 39 Színmust és -bor elválasztása 39 Sajtolás 40 Mustosztályozás 42 Ép szőlő feldolgozása 43 Édesítőmust készítése 43 Szeszezett must (misztella) készítése 44 A must erjedés előtti kezelése 45 Musttisztítás 45 Levegőztetés 46 A must összetételének javítása 46 Erjesztés 49 A fajélesztő alkalmazása 50 Az erjesztés művelete 50 Az erjesztés különleges esetei 53 Kékszőlőből készülő borok 59 Vörösbor készítése héjon erjesztéssel 59 A kierjedt vörösbor kezelése 62 Siller- és rozébor készítése 63 Természetes borkülönlegességek készítése 64 Szalmabor 64 Háromkirályok bora 65 "Ahogy termett bor" készítése 65 A bor kezelése 67 Teendők a bor első fejtéséig 67 Mintavétel és ellenőrző vizsgálatok 67 Az első fejtés 72 Egészséges borok fejtése 76 Törésre hajlamos bor fejtése 82 A fejtett újbor kezelése 84 A kénessavszint kialakítása 84 A savtartalom szabályozása 86 Tisztító kezelések 91 Derítés 91 Szűrés 96 A borok érésének szabályozása 100 Javító kezelések 103 A házasítás 103 A bor édesítése 107 Szénkezelés 108 Színjavítás 110 Borkóstolás és - kóstoltatás 111 A bor rendellenes elváltozásai 114 Kulcs a borbetegségek és borhibák felismeréséhez 114 Látható rendellenes elváltozások 115 Szaglással felismerhető rendellenes elváltozások 115 Több érzékszervvel felismerhető rendellenességek 115 Borbetegségek 116 Borhibák 118 Különleges összetételű borok készítése 121 Törkölybor 121 Fordítás 121 Máslás 122 Seprőbor 122 Ürmösborok 123 A rácürmös készítése 125 Biobor 125 Pezsgőkészítés 127 Must felhasználásával készülő pezsgő 127 Pezsgőkészítés borból 131 Egyéb szőlőkészítmények 132 Folyékony szőlő 132 Mustszörp 132 Musthurka 133 Szőlőlekvár 133 Sűrített must 134 Pálinkafőzési alapanyagok 136 Erjesztett törköly 136 Borseprő 137 Készítsünk borecet! 137 A bor az ember életében 139 "Okkal, móddal meg nem árthat..." 139 Bort, de mennyit? 140 A bor étrendbeli helye 141
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 9 990 Ft

A termék megvásárlásával

999 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazda kiadó
Kiadás éve1999
Oldalak száma:142
Súly289 gr
ISBN2399955564445
ÁrukódSL#2111856566
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 9 990 Ft

A termék megvásárlásával

999 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Berka Attila: Gryllusok Berka Attila: Gryllusok