A borkóstolás története, művészete és gyakorlata

agroinform kiadó  | 2002  | cérnafűzött, keménytáblás  |  286 oldal

Libri Antikvárium
A borkóstolás és a bor ízlelése, minősítése, jellemzése, a bor megítélése egyidős a bor készítésével. Az elkészült bor a gazda büszkesége volt, szorgalmának, tudásának jelképe, ami bortermelői öntudatát növelte. A rátarti borosgazda a jó borával dicsekedett, büszke volt termése minden cseppjére. Elvárta és jóleső érzéssel fogadta az elismerő szavakat. Nem véletlen, hogy a mitológia ködébe vesző legendák szerint is bort ivott Noé idős korában, bort ajánlott föl Jézus az utolsó vacsorára, bor csörgedezett Mátyás király kútjából, és bort ittak a bajvívó magyar vitézek. Mégis van különbség borfogyasztási, kóstolási szokásaik között. Ahogy változik a divat, az életmód, úgy a bor szerepe sem állandó. Hogyan változtak a borivási szokások és az ízlés napjainkig Ezekre is keresem a választ szakmai-kultúrtörténeti könyvemben, bemutatva a borkóstolást, abban a szépséget, művészetet és a kóstolt bor jellegzetességeit!
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 6 000 Ft

A termék megvásárlásával

600 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó agroinform kiadó
Kiadás éve2002
Oldalak száma:286
Súly1549 gr
ISBN2399992688067
ÁrukódSL#2109148703
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 6 000 Ft

A termék megvásárlásával

600 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa