Szontagh Pál

Érték, rend, értékrend - A keresztyén pedagógusokkal szemben támasztott minőségi és etikai elvárások, valamint azok kodifikációs problémái

patrocinium kft.  | 2018  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  310 oldal

A kötet tárgya a pedagógusokra (elsősorban a magukat keresztyénnek valló pedagógusokra) irányuló minőségi és etikai elvárások, valamint azok jogi kodifikálhatóságának vizsgálata. A szerző művében igyekszik ezt a nagyon gazdag, sok gondolati és kutatási elágazási pontot kínáló témakört több oldalról megvilágítani, hiszen a pedagógushivatással szemben támasztott komplex elvárásrendszer érdemben csak akkor vizsgálható, ha figyelembe vesszük a (keresztyén) pedagógusokkal kapcsolatos sokoldalú elvárásokat, a pedagógus minősítés és a pedagógus etika nemzetközi kontextusát és történelmi dimenzióit is.
A tanulmány röviden áttekinti a keresztyén pedagógia elméletét, a pedagógusokkal szembeni hazai és nemzetközi elvárásokat, majd megvizsgálja a jelenleg érvényes pedagógus minősítési rendszert keresztyén aspektusból. Ezt követően a pedagógusokra vonatkozó etikai elvárásokat elemzi, áttekintve a jog és erkölcs viszonyát, a keresztyén hivatásetika sajátosságait, a közszolgálati, azon belül a pedagógus etikai kódexeket. Végül két kérdőíves kutatás elemzésén keresztül tárja fel a különbségeket és tendenciákat a pedagógusok által vallott és követett etikai szabályokkal kapcsolatban.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó patrocinium kft.
Kiadás éve2018
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:310
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly410 gr
IllusztrációÁBRÁK
ISBN9789634132035
Árukód2717782 / 1177182

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal