A nagy szovjet fazék - A szocializmus konyhaművészete
helikon kiadó | 2007 | MAGYAR nyelvű | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS | 226 oldal
A Berlinben élő népszerű orosz író, Wladimir Kaminer legújabb magyarul megjelenő könyve izgalmas gasztronómiai utazást ígér az olvasóknak az egykori szovjet tagköztársaságokon át. Bekukkanthatunk többek közt az örmények, grúzok, üzbégek, lettek, tatárok konyhájába, megismerhetjük rövid történelmüket, kissé ironikusan elbeszélve, és Kaminernek természetesen minden népről eszébe jut néhány különös történet is - ezúttal középpontban valamilyen étellel -, amit a tőle megszokott humorral mesél el. Ki gondolná például, hogy serpenyő, olaj és tűzhely nélkül is lehet sült krumplit készíteni? Egy találékony és mindig nagyon éhes fehérorosz kiskatonának ehhez csak egy villanyvasalóra és némi vazelinra van szüksége..
Ha pedig a könyvet olvasva kedvet kapunk a sokszínű nemzeti ételekhez, ki is próbálhatjuk őket, hiszen minden fejezet végén számos recept található az adott nép jellegzetes vagy éppen szokatlan fogásaival.
A termék megvásárlásával
236 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes
Kiadó | helikon kiadó |
---|---|
Kiadás éve | 2007 |
Nyelv | MAGYAR |
Oldalak száma: | 226 |
Borító | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS |
Súly | 300 gr |
Fordító | Almássy Ágnes |
ISBN | 9789632270913 |
Árukód | 2145702 / 1031223 |
Vásárlói értékelések, vélemények
Kérjük, lépjen be az értékeléshez!
A termék megvásárlásával
236 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes
2009. 07. 28.
Ha az ember az elmult rendszert erinto muvet akar a kezebe venni, legyen korultekinto. Ha a kicsit nosztalgiazni vagyo olvaso nem kifejezetten a kubai raketavalsag elharitotisztjeinek levelezesei tenyfeltaro riportjara vagyik , akkor azt gondolna, hogy egy kulinariai temat erinto visszaemlekezes a legkivalobb valasztas. Azert a paprikaskrumpli meg lehet finom, annak ellenere, hogy Kadar idejen is foztek. De micsoda tevedes a jelen mu eseteben. Igaz mas etkeken - scsi, pelmenyi, vagy borscs -kersztul, de kepes az iro atpolitizalni a temat. Korulbelul olyan epuletes kovetkezteteseket levonva, mintha egy emigrans francia azt allitana, hogy a francia konyhamuveszetet Hitler hozta el Parizsba 1940-ben. Csak ha valaki egy megkeseredett emigrans epefolyasara kivancsi akkor foglalkozzon vele.