Grecsó Krisztián

Megyek utánad

magvető kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  307 oldal

Hogy lehet gondolkodni, ha szép lányok jönnek?

Elfeledett, rejtőzködő utak hálózzák be a fülledt alföldi falu földjeit, ahol Daru, a kamaszodó fiú küzd bandavezéri pozíciójáért, az önbecsülésért és szerelemért: egyszóval az életéért. Ha ő nem menne végig ezeken az ösvényeken, elkopnának, beleolvadnának a határba, megszűnne valami hallatlanul fontos, és az emlékezet jóvátehetetlenül megsérülne. Daru élete, sorsa is ilyen: makacsul járja az érzelmek elágazó csapásait, múltban és jövőben, közben mindegyik kapcsolatában elveszít magából valamit, mindegyikbe belehal egy kicsit. Így válik felnőtté. A sebek, varratok és hegek sokasodnak, szíve talán kérgesebb lesz, de a legutolsó, okos és érett viszonyban is ugyanaz a szenvedély izzik, mint a legelsőben.
Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, ha nem a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk, miközben Daru sorsával ismerkedünk. Jön utánunk, nem ereszt.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 699 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 514 Ft

A termék megvásárlásával

351 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magvető kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:307
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly406 gr
ISBN9789631431766
Árukód2493147 / 1112448

Vásárlói értékelések, vélemények

(9 vélemény)
Balogi Zsuzsanna
2014. 07. 24.

csak egy szó: ZSENIÁLIS!

Ninell könyvespolca
2014. 08. 19.

A Megyek utánad egy érdekes, egyszerre mindennapi, mégis különleges történet, ami paradoxonnak hangzik, de talán pont ez a szépsége a regénynek. Hiszen nem egyedi-e minden egyébként átlagosnak nevezett ember élettörténete a maga módján? Érdekes alaphangot ad a könyvnek, hogy a nyelvezet mai, modern, de a történet eleje még a rendszerváltás előtt zajlik, ami 2014-es szemszögből nézve már szinte egy egészen másik világnak tűnik. A különböző szakaszok hangulatai nagyon érzékletesek, különösen a kisiskolás és az egyetemi évekről szóló részletek. A gimnáziumi némileg elüt, de hát pont ebben áll a sorsfordulat egyediségének lényege. A bizonyos életkorokban felmerülő kérdések, kétségek és megoldásra váró problémák, melyeknek legalábbis egy részével minden ember találkozik előbb vagy utóbb, mesterien vannak beleszőve a cselekménybe. Különösen megragadó az egyetemista évekről szóló szakasz, melyben egyszerre megjelenik a szabadság érzése, hogy különösebb kötöttségek nélkül lehet mozogni a világban, de ugyanakkor fel-felbukik a szorongás is attól, hogy úgy tűnik, mintha a diploma után csupán a nagy semmi várna. Különösen egy bölcsészettudományi ágazatban tanuló szempontjából nézve. Barátságok, szerelmek, csalódások, boldogság és fájdalom csodálatos egyvelege ez a regény, olyan jellegzetes érzésekkel és pillanatokkal megtűzdelve, amiket mindannyian átélünk, de itt a mögöttes okokat, motivációkat felboncolva, és kegyetlen pontossággal megírva láthatjuk viszont, ami a keserédes felismerésen túl valamilyen különös módon szórakoztató. Nagyszerű könyv, igazán megéri elolvasni!

Helga
2014. 11. 19.

Viharsarkiként plusz abból a generációból amelyből Daru is való, nagyon megfogott a könyv. Sok érzést ismerve, sokat nem. Nagyon tetszett! Egy utazáson kezdtem s fejeztem be, így a szálláson hagytam egy ajánlással, hátha valaki rálel s beszippantja: )


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 699 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 514 Ft

A termék megvásárlásával

351 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal