José Rodrigues dos Santos

Az isteni formula - Einstein utolsó üzenete

kossuth kiadó zrt.  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  509 oldal

Az Egyiptomi Múzeum lépcsőjén, Kairó kellős közepén, Tomás Noronhát megszólítja egy vadidegen nő. A neve Ariana Pakravan, iráni, és nála van egy régi, kiadatlan kézirat másolata. Ezen egy furcsa cím és egy rejtélyes vers áll. A váratlan találkozás hihetetlen kalandokba sodorja Tomást, amelyek során belekeveredik az iráni nukleáris válságba és Albert Einstein legfontosabb, ám befejezetlen tudományos felfedezésébe, amely minden idők legnagyobb rejtélyéhez vezet. Egy szerelmi történet, egy árulás, egy könyörtelen hajsza, egy spirituális keresés: mindez elvezet minket a misztikus felismerésig. A regény a legfrissebb és leghaladóbb szellemű fizikai, kozmológiai és matematikai felfedezéseken alapszik. Az isteni formula megdöbbentő utazásra invitálja az olvasót; az úti cél az idők kezdete, az univerzum lényege, az élet értelme.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 6 500 Ft Online ár: 6 175 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 4 550 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó kossuth kiadó zrt.
Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:509
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly678 gr
FordítóNagy Viktória
ISBN9789630961479
Árukód2208834 / 1064929

Vásárlói értékelések, vélemények

(2 vélemény)
Gál Éva
2010. 04. 25.

Nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvre, ha valaki olvasta, kérem írjon róla!! Köszönöm!

Péter
2010. 04. 26.

Jó könyv. Első fele krimi és akció, második fele tudomány. A mondandójához nagyon sok tudományos tételt sorakoztat fel, pl. a Heisenberg-féle határozatlansági relációt, Nagy Bumm elméleteket, kvantumfizikai tételeket stb. Nem kell megijedni, ezek magyarázatára röviden kitér. Köszi a könyvet Virág!

Gál Éva
2010. 05. 03.

Írjatok róla, ha olvastátok!!!

redbaron
2010. 05. 25.

Az Isteni formulát olvasva az a Karinthy novella jut az ember eszébe, amikor a szegény hegedűvirtuóznak a cirkusz kupolájában egyensúlyozva végre sikerül az emberek figyelmét felkelteni, és eljátszania, amit mindig is akart. A könyvet a teljes kettősség jellemzi - a felszínes ponyvakrimi kiszámítható fordulatai, giccses sablonjai mögé olyan filozofikus eszmefuttatásokat rejt, amik a létezés, az élet értelmét feszegeti, és az annak kereséséért folytatott erőfeszítéseket összegzi. Komolyan felmerült bennem a regény olvasásakor, hogy ez a kettősség hogyan tud érvényesülni - vélhetőleg a ponyvairodalom kedvelői undorodva lapozgatják át a kvantummechanikai értekezéseket, míg az elmélkedésre hajlamos olvasó finnyogva siklik át sablonos fordulatokon. Valamit azonban az író jól eltalálhatott, ha a könyve ekkora siker lett. Csak remélni merem, hogy az írónak sikerül ebben a formában emberközelivé tennie egy olyan tudományágat, nevezetesen az elméleti fizikát, ami eleddig nem tartozott a legnépszerűbb olvasmányok közé...

Firnága Ádám
2010. 08. 17.

Fergetegesen jó könyv. Bonyolultsága és a tudományos tartalom ellenére egy 19 éves fiút teljesen magába szívott. Ilyen történetet szinte lehetetlen kitalálni. Vagy végtelen fantáziája van az írónak vagy megtörtént az egész. Fergeteges!

Zsófi
2010. 09. 09.

Szerintem iszonyatosan jó könyv!!! Jó, talán igaza van az egyik véleményírónak, h eléggé love story és tudományos keverése, de éppen ez a lényeg benne!!! én speciel szeretem az egészet úgy ahogyan van, és nem lapoztam át SEMMILYEN részt!! az én örök kedvenceim közé sorolható, ahol igazán jó művek is vannak, pl Szabó Magda: Abigél, Jostein Gaarder:Sophie világa stb.. Én ezt a könyvet azoknak ajánlom főképp, akik szeretik a tudományokat, főképp a fizikát és a matekot, de viszont nem zavarják/szeretik a szerelmi történetek is...

Kárpáti Zoltán
2010. 09. 13.

Egy remekmű! A Szegedi Tesco-ban sikerült -- 1 éjszaka -- végigolvasnom. Végre! Erre volt szükség. Először úgy indul, mintha a da Vinci-kód továbbfejlesztése lenne -- tehát olyasmi, de jobb annál, mert kiküszüböli annak hibáit --, de úgy a 400-adik oldaltól kiderül, h sokkal több annál, igazi tudományos mű, ellenálhatatlanul szépirodalmi formában. Aki írta, nyilván zseni, de írói tehetséggel. Egységes rendszerbe foglalja az igazi természettudományt az igazi vallásossággal; megvilágítván, h e kettő nincs egymással ellentmondásban, azt csak bebeszélték a nép(ek)nek. 2010. szep. 13.

Cserpes Noémi
2010. 10. 13.

Életem egyik legjobb könyve, regény, tudományos oktató könyv, spirituális alkotás, sosem találkoztam hozzá hasonlóval, de teljesen lebilincselt!

Frank József
2011. 04. 11.

A legjobb könyv, amelyet valaha olvastam. Az élet legnagyobb kérédéseit boncolgatja, pl.: Létezik-e Isten? Ha igen, akkor milyen? Mi a célja az emberi életnek ? stb. Én két dologban nem értek egyet a szerzővel: - Remélem, hogy az is számít, hogy az egyén hogyan él az élete során. - A létezés egyik fontos eleme/ célja a szeretet megélése, átadása.

Tóth Orsolya
2011. 06. 08.

Az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam. Csillagos 5-ös.

Gerpa
2012. 06. 18.

Remek könyv! Igaz már teljesen dos Santos függő lettem! Alig várom az új köteteit.

Hadházy Péter
2013. 02. 17.

Ez a könyv valóban egy új megvilágításba helyezi az ÉLET dolgait.Lebilincselő, fantasztikus és a benne lévő fizikai, matematikai törvények érthetőek és tényleg a megvilágosodás felé tereli az olvasót...:) Alapmű, szerintem.

Dóka Henrietta
2013. 03. 22.

Elkezded olvasni a könyvet és már néhány oldal után, utat tör a kíváncsiság: Mi történhetett valójában, hogy történt, miért történt...stb. Aztán egyik fejezetről a másikra újabb és újabb fordulatok következnek, s már alig várod a végét. Az események alakulása pedig csak fokozza az izgalmakat. Nem érdemes elalvás előtt neki kezdeni, mert akkor hosszú lesz az éjszaka. Ugyanis letehetetlen. :)

Kovács Bernadett
2014. 07. 25.

Érdekes olvasmány. Bár nekem a Végső titok tetszett eddig a legjobban. Azt szerintem nem múlja felül. Én helyenként untam, de érdemes elolvasni.

Kovács Gergő
2015. 10. 22.

Aki hisz a kreacionizmusban, annak végig érdekes. Egy ponton ugyanis ennek népszerűsítésévé alakult át. Kár ezért. :(


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 6 500 Ft Online ár: 6 175 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 4 550 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power