Az ízlés fiziológiája

fapadoskonyv.hu  | 2012  | MAGYAR nyelvű

" ,,A gasztronómia az egyetlen olyan élvezet, ami soha nem fáraszt" - vallja a téma alapművének megfogalmazója, Jean Anthelme Brillat-Savarin. Máig őt idézik, és szinte istenítik az ínyencek, gourmet-k pápájukként. Holott a csevegő, anekdotázó szerző nem közöl hagyományos recepteket, nem sorolja a hozzávalókat és az elkészítés mikéntjét. Mégsem tudunk szabadulni ellenállhatatlan mesélőkedve szerteágazó folyondárjaitól.Mintha filozofikus okfejtést adna közre, ,,elmélkedés"-ekre osztja mondanivalóját, közben semmi rendszer nem bontakozik ki az ötletszerűen egymás mellé sorakozó fejezetekből. Hol az elhízásról, máskor a böjtről, az alvásról, az álmokról jut eszébe egy-egy történet, amelyeket feltétlenül meg akar osztani olvasójával. Történeti visszapillantást nyújt a rómaiak lakomái, a Lajosok udvara felé; s hitet tesz a vendéglők, kávéházak, éttermek szükségessége mellett.Vonzó perspektíva a mai neszkafé - lógatós tea - zacskós leves konyhaművészet számára. "
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 1 270 Ft

A termék megvásárlásával

127 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó fapadoskonyv.hu
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Formátum EPUB MOBI
Árukód2432676 / 8106190

Elérhető még:

Könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 1 270 Ft

A termék megvásárlásával

127 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Az ízek varázsaAz ízek varázsa