Gustav Meyrink

A nyugati ablak angyala

hermit kiadó  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  354 oldal

"Az okkult, természetfeletti szépirodalom terén a legelismertebb német nyelven publikáló szerző." Gustav Meyrink, eredeti nevén Gustav Meyer (1868-1932) osztrák regényíró, dramaturg, műfordító és bankár.
A szerző szellemi dimenziókba vezeti olvasóit okkult regényeivel. Írásaiban mindig az önmagunkra találás, önmagunk megismerése és megváltása a cél. Olyan történetek tárulnak fel az olvasó előtt, ahol világok nyílnak meg a főszereplő előtt.
A mágikus misztériumok nagy írója regényében két kort olvaszt össze, a reneszánsz korszakot és a mai éveket. Ebben a regényben két világ egyesül és a kettős történet egy nagy szerelem körül kavarog.
A szerző az alábbiakat írja: "Különös érzés az, ha az ember egy halott becsomagolt s lepecsételt holmiját tartja a kezében. Mintha finom, láthatatlan fonalak indulnának ki belőle, vékonyan, mint a pókháló, hogy átvezessenek egy sötétebb tartományba!
A kék csomagolópapír gondos hajtogatása, a sokszor és jól összecsomózott zsinór mind arról az emberről beszélnek, aki a közelgő halál árnyékában még céltudatosan gondolkodott és cselekedett. Aki leveleket, jegyzeteket, dobozokat telve egykor fontos ma már holt dolgokkal, emlékekkel, miket rég elfújt a szél elrendez, összegyűjt, jövendő örökösére gondolva már, egy messzi, idegen emberre rám aki az ő elmúlásáról tudni fog s megismeri őt, ha ez a zárt csomag egyszer eljut a kezébe.
Unokaöcsém, John Roger súlyos vörös pecsétjei zárják le a csomagot anyám családjának címerével. A törzs utolsó leszármazottja így hívták hosszú időn át nénjei s nővérei s ez a szó úgy csengett fülemben, mint egy ünnepélyes cím amúgy is idegenszerű neve mögött, ha különös, kissé nevetséges büszkeséggel ejtették ki a vékony, összezsugorodott ajkak, az utolsók, amelyeken egy elmúló család ellehelte életének végső leheletét."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 300 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 085 Ft

A termék megvásárlásával

408 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hermit kiadó
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:354
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly414 gr
ISBN9786156432384
Árukód2775415 / 1219782

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 300 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 085 Ft

A termék megvásárlásával

408 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power