Valódi magyar szakácskönyv - Második bővített kiadás (Reprint) + Igazi magyar konyha - Szegedi szakácskönyv (Ezernél több ételkészítési utasítással - Reprint) 2 mű

nemzeti örökség kiadó  | puhatáblás, ragasztókötött  |  692 oldal

Libri Antikvárium
Saját képekkel - Ismertető: Valódi magyar szakácskönyv - ,,Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam - legalább párszor - el ne készítettem volna. Egyszerű, középosztálybeli háztartás keretébe illők ezek mind; de azért válogathat belőlük a vagyonosabb, nagyobb mérvű háztartást vezető nő is éppen úgy, mint a legszegényebb család, vagy azok a hivatalt teljesítő nők, akik cselédek gondjaira kénytelenek a háztartásaikat bízni, mert e szakácskönyvből könnyen és olcsón lehet igen jó ételeket főzni, vagy főzetni. Én gazdag földbirtokos családból származtam, gazdasszonyságom alapját hazulról szereztem. Később, mint katonatiszt-né bejártam az ország majd minden vidékét; mindenütt megtanultam, ami jót és takarékosat csak észlelhettem. Szenvedélyes főzőnő létemre gyönyörűséggel és rögtön elkészítettem a nekem tetsző ételeket. - Így gyűlt fel évek során át az én szakácsnői tudásom. Soha életemben másnak a házánál nem főztem és mind e mai napig saját háztartásomban dolgozom, de mert nagy csapások értek, megismerkedtem az anyagi küzdelmekkel is. Így lassan megtanultam miképpen kell és lehet - az elképzelhetetlenségig kevés anyagból - a lehető legjobb ételeket előállítani. Egészen magyar vagyok, ízlésre, szokásokra s minthogy Erdélyben születtem, főzési modorom túlnyomóan erdélyies. Most már évek óta a főzési tudományom adja a kenyerem. Mindezeket előre bocsátva - úgy hiszem - van okom remélni, hogy a tisztelt közönség bizalmát megnyerem."- További ismertető: "Belelapozás". - - A kötet TARTALMA: o Könyvem története; o Levesek; o Pörkölt-, vagy ,,Árva" levesek; o Levesbe valók; o Hús körül való ételek; o Mártások; o Leves utáni ételek; o Főzelékek; o Becsináltak; o Pecsenyék; o Vad-húsok; o Halak; o Saláták és díszítések; o A tészták; o A kozmás ételekről; o Különlegességek; o Meleg és hideg italok; o Befőttek; o Ünnepi ebédek; UTÓIRAT * A ,,Valódi magyar Szakácskönyv" című ezen XIX. század végi kiadványt a gazdag földbirtokos családból származó gazdasszony erdélyies ételeit megismerni akaró, és adott esetekben remélhetőleg el is készítő olvasóinknak ajánljuk.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 490 Ft

A termék megvásárlásával

549 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:hibátlan, olvasatlan példány
Saját képekkel (állapotfotó). Újszerű, olvasatlan állapotú példányok. Könyvízelítő: "Belelapozás".
Kiadó nemzeti örökség kiadó
Oldalak száma:692
Súly949 gr
ISBN2399967334920
ÁrukódSL#2110963747
Kötéspuhatáblás, ragasztókötött

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 490 Ft

A termék megvásárlásával

549 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Shona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolyaShona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolya