Úton az egészséges táplálkozás felé- Egy újabb evolúciós lépés

mandala-véda kiadó  | 2006  | karton  |  375 oldal

Libri Antikvárium
FÜLSZÖVEG Az egészséges étrend összeállítása, testi egészségünkre gyakorolt hatása miatt, napjaink legdinamikusabban kibontakozó tudományává kezd válni. Dr. Ballentine bizonyítékok sorával támasztja alá, hogy étkezési szokásaink milyen befolyással vannak közérzetünkre. A hagyományos keleti tanításokat összevetették az egészségtudomány számítógépes kutatásaival. Egyre inkább elfogadottá válik, hogy a helyesen táplálkozók nem ugyanolyan mértékben szenvednek a betegségektől, mint azok, akik tudatos odafigyelés nélkül fogyasztanak. Dr. Ballentine kritikusan elemzi a mai kor emberének szokásait, és feltárja, hogy ennek milyen lehetséges következményei lehetnek. Az egészséges, növényi alapú étrendre való áttérés szükségessége világosan megfogalmazódik e sorok között. Emellett kiemeli azt is, hogy mindez a szellemre is pozitív hatást gyakorol. A holisztikus gyógyítás magában foglalja a fizikai, mentális és spirituális egészség megteremtését. A spirituális fejlődésre való hajlam, vagy belső igény felfedezése az elme tisztaságán és az értelem élességén múlik. A könyv egyik legérdekesebb állítása, hogy az egészségtelen étrend negatívan befolyásolja a tudatot, passzivitást szül, korlátozza a kreativitást, és akadályt állít a személyes fejlődés útjába. Összességében, Dr. Ballantine munkája kihangsúlyozza azt a régi meggyőződést, hogy a tiszta táplálkozás elősegíti a tiszta tudatosság elérését. "Nincs hasznosabb az emberi egészségre és a Földön való túlélésre nézve, mint a vegetáriánus étrendre való áttérés evolúciós lépése." (Albert Einstein) Vissza TARTALOM Dr. Patrick C. Pietroni: Előszó 8 Előszó a szerzőtől 10 Bevezetés 13 Miért váljunk vegetáriánussá és hogyan? 19 A vegetáriánus étrend és az egészség közötti összefüggés 24 Az egészségen felül: erő, állóképesség, és a tudat tisztasága 41 Az áttérés megtervezése 43 Kezdjük el! 50 Első fázis: A vörös hús 55 Hogyan hatnak a húsok és a zsírok az egészségre? 74 Szénhidrát: az ideális tápanyag 85 Vas hús nélkül? 98 Laktat, de nem nehéz 108 Második fázis: Szárnyas 119 Aminosavak: kiegészítés vagy pótlás? 128 Fehérje, de milyen mennyiségben? 146 Kalcium, d-vitamin és csontritkulás 162 Nyomelemek és a fűszerezés titkai 186 Harmadik fázis: A hal 201 A halolaj és az esszenciális zsírsavak 204 Mi a gond a hallal: higiénia, PCB származékok és higany 215 B12-vitamin és a vészes vérszegénység 232 Az étkezések megtervezése: kilépés a kezdő mentalitásból 245 Most, hogy vegetáriánussá váltunk: tej és tojás 253 Tisztulás és étkezési rost 267 Tejtermékek: érvek és ellenérvek 276 A főzéshez használt zsiradék kiválasztása: vaj kontra olaj 289 Az alapelvek gyakorlati alkalmazása 307 A vegetáriánus étrend - áttekintés 321 A szerzőről 331 Függelékek 332 "A" Függelék 332 Kiegészítő jegyzetek 332 "B" Függelék 345 Jegyzetek 350
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mandala-véda kiadó
Kiadás éve2006
Oldalak száma:375
Súly200 gr
ISBN2399954808052
ÁrukódSL#2111859555
Kötéskarton

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Iklódi Dóra: Szénhidrátdiéta a gyakorlatbanIklódi Dóra: Szénhidrátdiéta a gyakorlatban