Szakácskönyv - Háztartási tanácsadó

mndsz  | 1955  | félvászon  |  128 oldal

Libri Antikvárium
Első kiadás! Fekete-fehér illusztrációkkal. ELŐSZÓ Háztartási Tanácsadónk célja, hogy segítséget nyújtson háziasszonyainknak a háztartás megszervezésében, vezetésében és a család helyes élelmezésében. Egy jó gazdasszonynak ismernie kell az ésszerű táplálkozás leglényegesebb kérdéseit, ételeink tápértékét, a szervezet szükségleteit, az ételek elkészítésének technikáját, gazdaságos, gyors elkészítési módjait. ezen felül a család jövedelmének beosztására, a gyermeknevelés, a háztartás javainak karbantartása és gyarapitása mind a gazdasszonyra váró feladat. A család gazdasági jóléte, boldogulása legtöbb esetben attól függ, hogy a háziasszony hogyan állja meg helyét a háztartás vezetésében. A magyar konyha és a magyar gazdasszonyok mindig jó hírnévnek örvendtek. Emelkedő életszínvonalunk megadja a lehetőséget arra, hogy gazdasszonyaink erre a jó hírnévre ezután is rászolgáljanak. Könyvünk bár rövid terjedelemben, de megadja azokat az alapismereteket, melyeknek elsajátítása - a takarékosság elveinek szem előtt tartásával - szükséges a jó konyha vezetéséhez. TARTALOM: Levesek: Levesekről 18 Rántás 19 Habarás 19 Burgonyaleves 21 Karfiolleves 22 Karalábéleves 20 Káposztalé (korhely) leves 22 Paradicsomleves 21 Paradicsomos zöldbableves 21 Sóskaleves 20 Szárított gombaleves 21 Vegyes zöldségleves 20 Zöldbableves 21 Zöldborsóleves 21 Habart levesek: Gyümölcslevesek 22 Rántott levesek: Köménymagleves 23 Tojásleves 23 Krémlevesek: Burgonyakrém leves 23 Zellerkrém leves 23 Húslevesek: Galamb-becsinált leves 24 Marhahúsleves 24 Leves-betétek: Daragaluska 25 Gyűszű tészta 24 Májgaluska 25 Májpiskóta 25 Palacsinta metélt 25 Pirított zsemlekocka 24 Sültborsó 25 Tojás kocsonya 25 Fúzelékfélék: Karfiolpörkölt 29 Karfioltekercs 29 Karfiol vajban 20 Kelfőzelék 28 Kelkáposzta rizzsel összerakva 28 Kelkáposzta kirántva 28 Kirántott tök 27 Kolozsvári káposzta 26 Lecsó rizzsel 31 Lucskos káposzta 26 Gombapaprikás 32 Gomba tojással 32 Padlizsán kirántva 32 Rakott karalábé 31 Spenótfőzelék 29 Spenótos borjúszelet 29 Spenótos labdacs, főzelék feltétnek 30 Spenótos palacsinta 30 Sólet 32 Tejfeles karfiol 28 Tökfőzelék 27 Tök fehérmártásban 27 Töltött tök 28 Töltött kel 28 Töltött karalábé 31 Töltött paprika 31 Vegyes egytál 32 Zöldbabfőzelék 30 Zöldbabfőzelék más módon 30 Zöldbab fehér mártással 30 Zöldborsófőzelék 30 Zöldborsó vajban 30 Töltött paradicsom 27 Húsok: A húsokról általában 36 A borjú részei 34 A marha részei 33 A sertés részei 35 Készítmények marhahúsból: Citromos nyelv 39 Egészben sült fehérpecsenye rozsdamártással 37 Marhapörkölt 38 Nyelv hidegen 39 Paradicsomos nyelv 39 Rostélyos szelet 37 Stefánia sült 38 Vadas bélszín 38 Vadas nyúl 39 Kirántott húsok: Bécsi szelet 40 Párizsi szelet 40 Sertéskaraj 40 Készítmények borjúhúsból: Borjúpörkölt 38 Citromos borjúszelet 41 Egybesült borjú 40 Gombás szelet 41 Hamis borjúhús 41 Hirtelen sült (naturszelet) 41 Paprikás borjúszelet 41 Töltött borjú felsál 41 Töltött borjú mell (szegy) 40 Vagdalt húsok Labdapecsenye (fasírozott) 42 Labdapecsenye olasz módra 42 Belsőrészek: Kirántott máj 42 Kirántott velő 43 Kenőmájas 43 Májas kenyér 43 Májpörkölt 42 Májpuffancs 42 Pirított máj 42 Vese tojással 43 Vese velővel 43 Velő tojással 43 Savanyútüdő 44 Szárnyasok: Galamb- és csirkebecsinált leves 24 Rántott csirke 40 Kacsasült 46 Libasült 46 Pulyka feldolgozása 47 Rizses csirke 45 Rizses kacsa-liba aprólék 45 Sült libamáj 46 Tejfeles paprikáscsirke 45 Töltött csirke 45 Vad szárnyasok: Fácán- és fogolypecsenye 47 Halak: Halászlé 48 Halkocsonya 49 Hideg fogas 49 Kirántott hal 49 Kisütött halszeletek 49 Olajos hal hidegen 50 Rostonsültek 50 Tejfeles ponty 49 Mártások: Barnamártás 52 Citrommártás 52 Fehérmártás 51 Habart mártások 51 Hideg mártások 56 Hagymamártás 52 Majonézmártás 52 Tartármártás 52 Sűrű fehérmártás 51 Paradicsommártás 52 Tormamártás 51 Híg fehérmártás 51 Köretek: Burgonyabab 53 Gombás rizs 53 Rizskörte 52 Sültburgonya 53 Szalma burgonya 53 Zöldborsós rizs 53 Zöldség köretek 53 Zsemlegombóc 54 Újburgonya párolva 54 Tojásételek: Tojás omlett 54 Tojás felfújt 55 Tojáspörkölt 55 Töltött tojás melegen 54 Saláták: Francia saláta 56 Keleti saláta 55 Mustáros burgonyasaláta 55 Saláták tartárral 55 Vitaminsaláta 55 Tésztafélék: Főtt tészták: Burgonyás tészta 56 Burgonyagombóc hússal töltve 56 Makaróni felfújt, burkoltan 57 Palacsinta tészta 57 Rakott galuska sonkával v. sajttal 57 Túrós gombóc 57 Kelt tészták: Aranygaluska 59 Diós-mákos patkó 60 Foszlós tejeskalács 58 Kuglóf 58 Pozsonyi kifli 61 Szalagos fánk 59 Omlós tészták, linzerek: Bécsi diós 61 Almásbéles 61 Diós linzer 62 Kígyó rétes 62 Rácsos linzer 61 Rumos szelet 62 Sárgarépa sütemény 62 Kavart tészták: Dió-, vagy mogyorólepény 63 Kakaós lepény 63 Képviselő fánk 63 Leveles vajas tészta 64 Máklepény 63 Krémek, felfújtak, sodók: Birsalma hab 66 Borhab 66 Citrom sodó 65 Citromos darahab 65 Csokoládé mártás 65 Darabhab vanília mártással 65 Égetett cukorkrém 66 Gesztenyepüré 67 Hóvirág puding 66 Karamell mártás 65 Rizsfelfújt 66 Vanília mártás 65 Váratlan vendég krém 65 Sós- és édes apró sütemények: Dominó 69 Habcsók 69 Habcsók hidegen kikeverve 70 Ischli fánk 69 Keksz 68 Linzi koszorú 68 Mézescsók 70 Mézespogácsa 70 Mézestészták 70 Piskóta csók 69 Réteges tepertős pogácsa 67 Sörkifli 67 Tejfeles pogácsa 68 Túróspogácsa 68 Vanília kifli 69 Torták: Babtorta 73 Citromtorta 72 Citromos töltelék 77 Citromkrém 72 Csokoládétorta 72 Csokoládékrém 72 Csokoládés töltelék 78 Diókrém 73 Diótorta 73 Díszítés krémmel 75 Dobostorta 71 Fehérmáz 73 Fehértorta 71 Fondant bevonat 74 Grillás krém 78 Karamell torta 72 Karamell krém 72 Linzertorta 73 Piskótaalap tekercsnek 70 Tortaalap készítése 70 Tortabevonatok 74 Torták díszítése 75 Töltött tortalapok 77 Vajkrém 73 Tortaféleségek: Indusfánk 78 Rigójancsi 78 Szendvicsek: 87 Zsúrkenyér 88 Befőttek: Aranyalma befőtt 94 Birsalma befőtt 94 Cseresznye befőtt 93 Cukoroldat készítés 92 Ecetes szilva 94 Kajszibarack befőtt 93 Körte befőtt 94 Meggy befőtt 93 Őszibarack befőtt 93 Ringló befőtt 94 Rumos szilva befőtt 94 Szeder befőtt 95 Gyümölcsök eltevése: Alma 95 Cseresznye 95 Pöszméte (egres) 95 Meggy 95 Ribizli 95 Gyümölcsízek: Cukornélküli gyümölcsízek 98 Csereszenye- és meggyíz 96 Eper-, málna-, ribizke-, szederíz 97 Kajszibarackíz (sárgabarackíz) 97 Őszibarackíz 98 Ribizke- és kajszibaracklekvár nyersen kikavarva 98 Kocsonyás gyümölcsízek: (Dzsemek) Bodzadzsem 100 Citromdzsem 101 Eperdzsem 99 Erdeiszeder dzsem 100 Kajszibarack dzsem 99 Meggydzsem 99 Őszibarack dzsem 100 Szilvadzsem 100 Különfélék: Birsalmasajt 101 Málnaszörp 101 Főzelékfélék eltartása: Kapor sóban eltéve 104 Káposztasavanyítás 104 Lecsó télire 102 Paprikalekvár 103 Paradicsomfőzés 102 Sóska télire 103 Tölteni való zöldpaprika paradicsomban 103 Zöldbab 103 Zöldborsó 103 Zöldpetrezselyem 104 Vegyes leves zöldség sóban 104 Szárított zölddségfélék: Szárított gomba 105 Szárított zöldbab 105 Szárított zöldborsó 105 Szárított zöldpaprika 105 Savanyúság Ecetes uborka 106 Paprikasaláta 107 Paradicsompaprika ecetben 106 Tárkony ecetben 107 Vegyes saláta 107 Vizesuborka 106 Zöldparadicsom saláta 106
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 18 990 Ft

A termék megvásárlásával

1 899 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mndsz
Kiadás éve1955
Oldalak száma:128
Súly300 gr
ISBN2399981037005
ÁrukódSL#2111113700
Kötésfélvászon

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 18 990 Ft

A termék megvásárlásával

1 899 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power