Szakácskönyv

minerva  | 1960  | félvászon  |  423 oldal

Libri Antikvárium
Előszó Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazításokat nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál. De nemcsak a sütés-főzés mai ismereteit kívánjuk közkinccsé tenni, hanem egyúttal igyekszünk a jövő fejlődésének útját is megjelölni. A jó konyha egyik titka a változatosság. Életszínvonalunk emelésével függ össze az egyre magasabb igények kielégítése. A dolgozó nemcsak egyszerűen éhségét akarja csillapítani, hanem a gondosan elkészített, ízletes ételekben, választékos és változatos érkezésekben örömet is talál. Ezért kaptak helyet e könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legválogatottabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások. A konyha vagy a háztartás vezetőjétől függ, hogy idejét ügyesen beosztva, az anyagi lehetőségek keretei között, egyéni ízlelésének megfelelően jó és tápláló ételeket készítsen ellátottjai, szerettei számára. Vissza Tartalom Bevezetés 3 A sütés-főzés alapfogalmai 7 Levesek és levesbetétek 11 Levesek 18 Levesbetétek 29 Mártások 33 Hideg mártások 35 Meleg mártások 39 Hideg-meleg előételek és szendvicsek 54 Hideg előételek 55 Szendvicsek 65 Meleg előételek 69 Tojásételek 81 Halételek, rákból, békából készült ételek 93 Hideg halak 93 Meleg halak 94 Rákok, béka 107 Húsok 111 Marha 114 Borjú 139 Sertés 154 Bárány és ürü 174 Vad és vadszárnyas 181 Szárnyasok 189 Főzelékek és köretek 221 Főzelékek 222 Köretek 228 Saláták 236 Tészták, fagylaltok és parfait 243 Főtt tészták 243 Rétesek 250 Kelt tészták 252 Pogácsák 256 Vajas tészták 268 Vegyes és teasütemények 270 Sütés nélkül készíthető sütemények 278 Kevert és égetett tészták 280 Felfújtak 284 Pudingok 287 Krémek 289 Torták 297 Különleges sütemények 302 Fagylaltok és parfait-k 305 Egytál ételek - gyorsfőzés - befőzés 310 Egytál ételek 311 Gyorsfőzés 328 Befőzés 334 Kímélő ételek 346 Levesek 350 Előételek 355 Halételek 356 Húsételek 358 Főzelékek 361 Köretek 363 Tészták 365 Orosz ételkülönlegességek 368 Étrendek összeállítása 373 A terítés és felszolgálás 379 Háztartási tanácsok 397 Házilag készült likőrök 397 Vegyes tanácsok 398
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 7 900 Ft

A termék megvásárlásával

790 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv - foltos - kopottas
Kiadó minerva
Kiadás éve1960
Oldalak száma:423
Súly600 gr
ISBN2310013354624
ÁrukódSL#2112155029
Kötésfélvászon

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 7 900 Ft

A termék megvásárlásával

790 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Navessa Allen: Lights OutNavessa Allen: Lights Out