Sommelier - borkínálás és borkóstolás

napraforgó  | 2007  | papír / puha kötés  |  292 oldal

Libri Antikvárium
FÜLSZÖVEG A bor - életforma. A borkínálás és borkóstolás alapja az a különleges technika, amellyel benyomásainkat le tudjuk fordítani a tudatosság nyelvére. Íz, illat, szín és buké alkot harmóniát a borban, s ha az étkekkel is megfelelően társítjuk, páratlan élményben lehet részünk. Könyvünk nemcsak bemutatja a borkóstoláshoz és borkínáláshoz szükséges felszerelést, a bor világába vezető út állomásait, de a gyönyörű fotók élményszerűvé is varázsolják az ismerkedést. TARTALOM A szerző előszava 9 Első rész Történelmi kitekintés A bor a történelem hajnalán és az ókor küszöbén 16 Borkultusz az ókori Rómában 20 A reneszánsz nagy korszaka felé 26 Érzékeink fejlesztése Érzékeink újfajta összhengja 32 A legelterjedtebb szőlőfajták - Hogyan olvassuk a címkét? A legfőbb fehérborszőlő-fajták 48 A legfőbb vörösborszőlő-fajták 51 Hogyan olvassuk a címkét? 56 A borkóstolás elmélete és gyakorlata A borkóstolás útján 62 Szín, tisztaság, mozgékonyság - a látvány vizsgálatának ábécéje 64 A buké lényege, avagy az illat vizsgálatának témái 74 Átlépni a küszöböt: az ízlelés három kulcsa 82 A borkóstolás a gyakorlatban 88 Amikor a borkínáló kóstol 90 Borkóstolás lépésről lépésre 92 Az étel és a bor párosítása Az összhang alapelvei 100 Az érem másik oldala: az étel és íze 102 Szembeállítás és egyeztetés 110 Összhang a gyakorlatban 116 Az ellentétek egyensúlya 118 Ritka harmóniák 122 Hagyományos párosítások 124 Felszerelés és technika A mesterség eszközei 132 A két főszereplő 134 Alapfelszerelés 148 A borkínálás a gyakorlatban: felszolgálás az asztalnál 158 A dugó kihúzásának pillanata 160 Még két alapvető tudnivaló 164 Ásványvíz, tea, kávé, sör és szivar Az ásványvíz, az ízlelés új határa 176 Tea: a Keletről érkező ősi bölcsesség 180 Mindennapi italunk, a kávé 188 Vacsora előtt és után: az aperitifek 192 Az ezeréves örökifjú: a sör 194 Szivarok: a dohány aromája 198 A borkínálóé a szó Enrico Bernardo 205 Luca Ravagnati 210 Markus Del Monego 212 Második rész A borkínáló ma és holnap 216 A szakma területei 218 A nemzetközi sommelier-szövetség 223 Borversenyek 224 A borkínáló szaktudása 232 Cégtervezés 234 Marketing 239 A hatékony kommunikáció 242 A borpince létrehozása és fenntartása 246 Napi ügyvitel és gazdasági számítások 255 Eladás és árrés 258 Borlap és étlap 266 Értékes munkaeszköz 268 A bor, az étlap és a borkínáló 272 Függelék Glosszárium 279 Bibliográfia 286 A képek forrása 287
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 090 Ft

A termék megvásárlásával

309 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv - kopottas
Kiadó napraforgó
Kiadás éve2007
Oldalak száma:292
Súly400 gr
ISBN2399962729110
ÁrukódSL#2110219895
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 090 Ft

A termék megvásárlásával

309 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom