Kis Magyar Szakácskönyv (Színes fotókkal illusztrálva.)

corvina kiadó  | 1984  | kemény kötés  |  127 oldal

Libri Antikvárium
TARTALOM A kiadó előszava 3 Gundel Károly életrajza 5 Részletek Gundel Károly írásaiból 8 A magyaros konyha alapvető mesterfogásai 13 Levesfélék 16 Gulyásleves 16 Hamis gulyásleves 16 Bográcsgulyás 17 A bográcsgulyás változatai 17 Alföldi és szegedi gulyás 17 Szerb gulyás 17 Babgulyás 17 Birka- (ürü-) gulyás 18 Csángó gulyás 18 Kolozsvári gulyás 18 Betyár gulyás 18 Likócsi sertésgulyás 18 Halászlé 18 A halászlé változatai 19 Szegedi halászlé 19 Korhely halászlé 19 Kalocsai halászlé (gyúrt levestésztával) 19 Paksi halászlé 19 Palócleves 19 Jókai-bableves 20 Pethes-leves (húsleves készítése) 21 Ujházi-leves 21 Zöldbableves magyarosan 22 Erőleves tokajival 23 Kaszáslé 24 Csipetke (levesbetét) 24 Hideg előételek 27 Kocsonyázott halászlé 27 Tihanyi süllőszelet (majonézmártás) (franciasaláta) 27 Hallal töltött paradicsom 29 Szegedi halsaláta 29 Liget-saláta 30 Kocsonyázott tojás Munkácsy módra (remoulade-mártás) 31 Töltött uborka (gombapép készítése) 31 Malac- (sertés-) kocsonya 32 Libamáj zsírjában 33 Meleg előételek 34 Rácponty 34 Libamájjal töltött pisztráng 37 Süllőszelet magyarosan 37 Süllőszelet parasztosan 38 Fogas vagy süllő rákpörkölttel (hollandi mártás) 38 Fogas (süllő) Gundel módra (Mornay-mártás) (pommes duchesse) 39 Kecsege Kárpáti módra (kapros rákraguval) 40 Káposztás harcsa 40 Rákpörkölt (rákvaj készítése) 41 Rákrétes 42 Santelli-rántotta 42 Bevert tojás Hadik módra 43 Bevert tojás bakonyi módra 44 Hortobágyi palacsinta 47 Makaróni magyarosan 47 Húsételek 48 Pörköltek 48 Pacalpörkölt 49 Pusztapörkölt 49 Csirke-, bárány- vagy borjúpaprikás 49 Debreceni tokány 50 Borsos tokány 50 Gundel-tokány 51 Herány tokány 52 Hét vezér tokány 52 Csikós tokány 53 Székelygulyás 53 Töltött káposzta 54 Kolozsvári töltött káposzta 57 Hargitai sertésborda 57 Erdélyi rakott káposzta 58 Káposztás ürü 59 Töltött paprika (paradicsommártás) 59 Pörkölt rostélyos 60 Hortobágyi rostélyos (daragaluska készítése) 61 Lecsós rostélyos 61 Szegedi rostélyos 61 Szerb rostélyos 61 Csikós rostélyos 61 Serpenyős rostélyos 62 Debreceni rostélyos 62 Kaszinó rostélyos 62 Csáky-rostélyos (vajas galuska készítése) 62 Eszterházy-rostélyos 63 Bélszínszelet Budapest módra 64 Feszty-bifsztek 65 Borjútekercs sonkával (besamelmártás) 65 Borjúérmék magyarosan 66 Pittsburghi borjúborda (libamájpüré készítése) 67 Borjúborda Gundel módra 68 Borjúszelet magyaróvári módra 68 Sertésborda magyaros elkészítése 69 Tordai lacipecsenye 69 Fatányéros 70 Savanyú malacaprólék 70 Tárkonyos bárány 71 Ürüborda udvarhelyi módra 71 Erdélyi töltött csirke 72 Gesztenyés, libamájas pulyka 75 Rizses libaaprólék 76 Serpenyős liba 77 Őz- vagy nyúlszeletek Kedvessy módra 77 Kelkáposztás fogoly vagy fácán 78 Töltött fácán Széchenyi módra 79 Vadsertés ínyenc módra 80 Körítések, saláták és mártások 81 Savanyúkáposzta-főzelék 81 Fejeskáposzta-főzelék (Lucskos káposzta) 82 Párolt káposzta 82 Tökfőzelék 85 Zöldbabfőzelék 86 Szemesbab-főzelék 86 Kapros zöldborsófőzelék 87 Lecsó 88 Lencsepüré szárnyasmájjal 88 Batthyány-rizs 89 Spárga magyarosan 89 Serpenyős (paprikás) burgonya 90 Alföldi burgonya 90 Tejszínes kukorica 91 Tarhonya 92 Galuska 92 Kapros túrós gombóc 95 Alma Bayard módra 95 Zöldpaprika-saláta 95 Mustáros sült paprika 96 Kovászos uborka 96 Forrázott saláta 97 Gellért-saláta 97 Gundel-saláta 98 Károlyi-saláta 99 Hideg paprikasaláta 99 Csiki mártás 100 Utóételek 101 Túrós csusza 101 Túrós gombóc 102 Szilvás gombóc 105 Lekváros derelye 105 Sonkás kocka 106 Egyszerű palacsinták 107 Citromos palacsinta 108 Ízes palacsinta 108 Kávés palacsinta 108 Kakaós palacsinta 108 Gundel-palacsinta (csokoládémártás) 108 Lángoló túrós palacsinta 109 Káposztás palacsinta 110 Rakott palacsinta 110 Szentgyörgyi palacsinta 111 Csúsztatott palacsinta (puncsmártás) 112 Rétestészta 113 Gyümölcsös rétesek 114 Diós rétes 114 Mandulás rétes 114 Káposztás rétes 114 Mákos rétes 114 Csokoládés rétes 115 Túrós rétes 115 Vargabéles 115 Szilvás lepény 116 Rákóczi túrós lepény 116 Somlói galuska 117 Rigó Jancsi 118 Parfé Gellért módra 119 Töltött dinnye 120 Pálinkás barackíz 121 Körözött juhtúró 121 Utószó 122
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó corvina kiadó
Kiadás éve1984
Oldalak száma:127
Súly200 gr
ISBN2399968275246
ÁrukódSL#2109984175
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Rebecca Makkai: Lenne pár kérdésemRebecca Makkai: Lenne pár kérdésem