Késsel? Kézzel? Villával? - Így illik enni 77 különleges ételt

magyar könyvklub  | 1999  | cérnafűzött, keménytáblás  |  159 oldal

Libri Antikvárium
KÉPGARANCIA: Alba Litera saját kép Alcím: Így illik enni 77 különleges ételt Író/Szerző: Hermann Bareiss Fordító: Falvay Dóra Illusztrátor: Mayer Gyula Kiadó: Magyar Könyvklub Kiadás éve: 1999 Oldalszám: 159 Kötés: Fűzött, keménytáblás Nyelv: Magyar Állapot: jó ISBN: 9635489269 Méret: 13,5 cm x 23,5 cm Manapság újra fontos kérdés az asztali illem, ám sok ételnél, egyszerűen nem tudjuk, mit is kezdjünk vele. Szabad például lefejezni a lágy tojást? Hogyan kell kiszálkázni a pisztrángot? És az Ég szerelmére, mihez kezdjünk a homárfogóval? Ezennel véget vetünk a bizonytalankodásnak! E kis tanácsadó mű részletesen elmagyarázza 77 problémás eledel kifogástalan fogyasztási módját, és ez még nem minden. Megtudhatjuk azt is, minek mikor van szezonja, miről ismerszik meg a minőség, a különlegesség, hogyan rendeljünk az ételhez illő bort, és - mert mindenre számítani kell - mitévők legyünk kisebb balesetek bekövetkeztekor. A nemzetközi hírű szerző anekdotákat is közread tapasztalatainak fölmérhetetlen tárházából, s ezzel művét nemcsak hasznos, de szórakoztató olvasmánnyá is teszi azok számára, akik még jobban ki szeretnék élvezni az evés-ivás gyönyöreit. Tartalom: Előszó 9 Articsóka 12 Avokádó 14 Bagett 15 Bajor kolbász 17 Bárányborda 19 A borról 20 Békacomb 22 Bouillabaisse 24 Chips 25 Cikóriasaláta 26 Cseresznye 28 Lucullus csemege: a cseresznye 28 Csiga 30 Csirke 31 "Minden polgárnak tyúk főjön a fazekában" 32 Dekoráció 34 Desszert 35 Ellenálhatatlan kísértés: a desszert 36 Dipek 39 Dupla hamburger 39 A hamburger nem ennivaló, hanem kortünet 40 Fácán 42 Fogoly 43 Fondue 43 Fürj 45 Galamb 46 Garnélarák 46 Gombóc 50 Hagymaleves 50 Hagymás lepény 50 Halételek 51 Hamburgi angolnaleves 54 Héjas rákok 54 Homár 56 Kacsa 60 Kagyló 62 Kagylók és egyebek 63 Kanapé 64 Karfiol 64 Kaviár 66 Kenyér 67 Kivi 68 Klubszendvics 69 Koktélgyümölcsök 70 Kókuszdió 72 Krokett 73 Aranyat ér a saját tűzhely - a konyháról 74 Krumpli 76 Christa formás gubói 77 Languszta 80 Leves 81 A leves - egytálételtől az őslevesig 82 LIba 85 Libamáj 85 Mangó 88 A szakácsművészet magasiskolája - a mártás 90 Mártások 92 Millefeuille 93 Nyelvhal 94 Olajbogyó 96 Omlett 96 Osztriga 96 Ökörfark 99 Papaja 100 Pástétom 101 Pezsgő 102 Pisztráng 102 Pizza 108 Püré 109 Rák 110 Rákkoktél 111 Sajt 112 Saláta 115 Sárgadinnye 116 Saslik 116 Savanyú káposzta 118 Sonka 119 Sonka kenyértésztában 120 Spagetti 121 Sprága 123 Sütemények 125 Szárnyasok 127 Szendvics 131 Szivar 133 Szuflé 135 Szünet 135 Tatár bifsztek 136 Tojás 136 Miért eszünk villával? 138 Zarándokkagyló 140 Zarándokjelvénytől az inyencfalatig: a zarándokkagyló 142 Kisszótár 145 Névmutató 157
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 000 Ft

A termék megvásárlásával

100 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Képgarancia, saját kép.
Kiadó magyar könyvklub
Kiadás éve1999
Oldalak száma:159
Súly250 gr
ISBN2399985725496
ÁrukódSL#2112478962
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 000 Ft

A termék megvásárlásával

100 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Ken Follett: StonehengeKen Follett: Stonehenge