Japán konyha - az Istenek világa

paginarum kiadó  | 2001  | kemény kötés  |  84 oldal

Libri Antikvárium
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés Oldalszám: 84 oldal Sorozatcím: Kötetszám: Nyelv: Magyar Méret: 29 cm x 20 cm ISBN: 963-9392-06-5 Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. TARTALOM Kedves Olvasó! 5 A természet misztériumának gasztronómiája 6 A japán konyha gasztronómiai meghatározói 10 Esztétikai harmónia 10 Jelképes értelmezés 11 Romantikus melankólia 11 Az esztétika harmónia megvalósítása 12 Színharmónia 12 Formaharmónia 13 A tálalás harmóniája 13 Sinto és buddhista értékek és szimbólumok 14 Frissesség, természetesség 16 Az alapanyagok változatosságát, eredetét, az évszak tiszteletét hangsúlyozó értékek 16 Frissesség, természetesség 16 Az alapanyagok eredete, az évszak tisztelete és változatossága 16 Előkészítési, sütési, főzési és tartósítási eljárások 17 Előkészítés 17 Tartósítás 17 Sütési, főzési és elkészítési eljárások legjellegzetesebb és legérdekesebb készítményei 18 Sashmi, nyers halszeletek 18 Sushi 18 Fugu, a japán gasztronómia "orosz rulettje" 19 Tempura 20 Suki yaki 20 Tofu, szójasajt 21 Menrui, japán főtt tészták 21 Okonomiyaki 22 Unagi, a japán angolna 23 Onigiri 23 Mocsi, préselt, édes rizs 24 Ízértékelés 25 Állag értékelés 25 Tálalási hőmérséklet 25 Tápérték, gyógyhatás 25 Étkezési etikett 26 Étel-ital harmónia 27 A tea, az ideális emberi kapcsolatok kifejezője 27 Szaké, rizsbor, az Istenek és az emberek itala 28 Tájjellegű konyhák 30 Észak-Japán konyha 30 Kantókonyha 31 A legjellegzetesebb Tokió környéki ételfajták 31 Kanszukonyha 31 Dél-Japánkonyha 31 Ételek a japán konyhából 33 Nyárson sült csirkefalatok (Yaki Tori) 35 Párizsiasan sültek (Tempura) 36 Tempura variációk 38 Vasedényben sült hús és zöldség (Suki yaki) 40 Suki yaki variációk 42 Forró fazékban főtt hús és zöldség (Shabu shabu) 43 Szószok a Shabu Shabu-hoz 45 Tengeri algába göngyölt sushi (Futo maki) 46 Párolt japántök (Kabocha fukumeni) 48 Szójaleves (Miso shiru) 49 Pikáns tojáskocsonya 50 Nyers tengeri finomság szeletekben (Sashimi) 52 Kerámia edényben főtt csirke és zöldség (Tori mizudaki) 54 Párizsiasan rántott csirke (Tori kara age) 56 Sertéshús-szelet (Tonkatsu) 58 Tonkatsu variációk 59 Roston sült lazac (Sake teriyaki) 60 Pálcán rántott hús és zöldség (Kushi age) 61 Omlett-tekercs (Tamago yaki) 62 Spenótsaláta (Horenso ohitashi) 64 Variáció spenótsalátára 65 Tofu 66 Tofu hidegen (Hiya yakko) 67 Tofu zöldségkeverékkel (Shira ae) 68 Marhahús teriyaki (Gyuniku teriyaki) 70 Sushi (Nigiri zushi) 72 Japán ételek elkészítése 75 Rizsfőzés 77 Rizsfajták 77 A rizs elkészítése 77 Hogyan főzzünk rizst? 77 Főzés automata rizsfőzőbe 78 Hogyan készítsünk sushi rizst? 78 Dashilé készítése 79 Szárított bonitópehelyből készített dashilé 79 Szardíniával készült dashilé 80 Instant dashilé 80 Ecetes öntetek készítése 81 Teriyaki szósz készítése 81
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó paginarum kiadó
Kiadás éve2001
Oldalak száma:84
Súly200 gr
ISBN2310005898440
ÁrukódSL#2111272486
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Popper Péter: Várj, amíg eljön az órádPopper Péter: Várj, amíg eljön az órád